לאחר התוקפנות המילולית וההסתה הירדנית כנגד ישראל בימי חודש הרמדאן, נפגש היום ראש הממשלה יאיר לפיד עם מלך ירדן עבדאללה, שהזמינו לארמונו בעמאן. מלשכת ראש הממשלה נמסר כי הפגישה הייתה "חמה וארוכה" וכללה ארוחת צהריים משותפת של המלך, לפיד והמשלחות. עוד נמסר כי בפגישתם דנו המנהיגים "בהזדמנויות הרבות לתכנים נוספים בהסכם השלום, לשיפור הקשר ארוך השנים בין העמים ולחיזוק האינטרסים המשותפים בין המדינות". בתשובה לשאלתנו נמסר כי השניים לא דנו בדרישה הירדנית להגדיל את מספר אנשי הוואקף בהר הבית.
יש לציין כי ירדן לא הייתה שותפה למפגש שרי החוץ האזורי שיזם לפיד בשדה-בוקר, וכרגע גם אינה חברה בפורום שהתגבש בעקבות המפגש ומתעתד להיפגש מדי שנה. בהודעת בית המלוכה הירדני לאחר הפגישה היום, נמסר כי מטרתה הייתה לאשר מחדש את "הצורך ליצור אופק מדיני כדי להשיג שלום צודק, מקיף ומתמשך על בסיס פתרון שתי מדינות ולחזק את הביטחון, היציבות והפיתוח האזורי, שחייבים לכלול את הפלסטינים".
מלשכת ראה"מ נמסר עוד כי המנהיגים הדגישו בפגישתם את "חשיבות הקשר האישי הקרוב וההערכה ההדדית ביניהם, כנדבך חשוב לשימור היציבות האזורית ולהצגת הישגים ממשיים לשני העמים ולאזור כולו". זאת לכאורה, כמעין הדגשה נוספת של היחסים הבלתי-חמים ששררו בין עבדאללה לבין ראש הממשלה לשעבר נתניהו. עוד נמסר כי "בפגישה נדון ביקורו של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן בישראל ובאזור, באפשרויות ובהזדמנויות שביקור זה הביא עימו – כולל בכל הקשור לארכיטקטורה אזורית".

בנוסף, על פי הנמסר, דנו המנהיגים בהאצת פרויקטים בילטראליים שונים ובהם קידום שער הירדן, הקמת המתקנים הסולאריים בירדן וההתפלה בישראל, תיירות משותפת במפרץ אילת-עקבה, ביטחון מזון, חקלאות וקשרי תחבורה. ראש הממשלה והמלך הנחו את צוותיהם לכוון גם לפרויקטים גדולים ולהתקדם במהירות. בתום פגישתם, שבה השתתפו גם סגן ראש הממשלה ושר החוץ והיוצאים איימן ספדי ומנהל לשכת הוד מלכותו ד"ר ג'עפר חסן, הודה ראש הממשלה למלך על קבלת הפנים והאירוח החם. המנהיגים סיכמו להמשיך בהעמקת הקשר ובשיח בין המדינות והעמים.
בחודש שעבר הגיע לירדן יושב ראש הרשות אבו מאזן. הוא נפגש עם המלך הירדני וקיבל עדכון לגבי ביקור של יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן בעמאן. בשיחה עלה כמובן הנושא המדיני, שביחס אליו לא הסתירו הפלסטינים את חוסר שביעות הרצון שלהם מהמדיניות הישראלית והאמריקאית ומהעדר אופק פוליטי ומדיני. בין היתר נטען כי המדיניות האמריקאית תחת הנשיא ג'ו ביידן חסרת עמוד שדרה ולא החלטית מה שמאפשר לימין בישראל להמשיך לבצע פעולות נגד הפלסטינים.
בחודש רמדאן האחרון, ניסתה ירדן לנצל את ההתפרעויות הפלסטיניות בהר הבית, להגברת שליטתה במתחם. הירדנים דרשו כי עליית יהודים להר תצומצם, כי ישראל לא תציב שוטרים חמושים על ההר, וכי האחריות הביטחונית תהיה רק בידי הוואקף, שמספר אנשיו יגדל. הדרישה להגדלת מספר אנשי הוואקף, הוצגה בזמנו גם בפני השר לביטחון פנים עמר בר-לב כשביקר בירדן, בידי שר החוץ הירדני איימן ספאדי.
באוקטובר החולף, נחשפו בחדשות 12 הקלטות של שרת הפנים איילת שקד, שאמרה כי שר החוץ דאז יאיר לפיד עשה כמה "פיגועים מדיניים" שבנט היה צריך לתקן. בהמשך נחשף כי בין "הפיגועים" עליהם דיברה שקד, נכללה גם היענות של לפיד לבקשה ירדנית להציב ספר קוראן בהר הבית, בקשה שהיא בעלת סממני ריבונות בהר – בנט נדרש לאחר מכן לבטל את הסכמת לפיד, ולומר כי ישראל לא תיענה לה.