בימים אלה פועל צה"ל במסגרת "מבצע לוט" להקמת מכשול במדבר יהודה. המכשול שנבנה בתצורה של תעלות עמוקות ואמצעים נוספים כבר כולל חמישה קילומטרים של מכשול הנדסי שנחפרו, ונפרצו שבעה וחצי קילומטרים על ידי למעלה מ60 כלים הנדסיים.
אנשי בית ספר שדה כפר עציון מתריעים כי יש לעצור את העבודות לאלתר ולקיים שיח עם גורמי המקצוע על השלכות הקמת המכשול. "הכל נעשה מהר מידי, שקט מידי וללא בחינה מהותית של התועלת והנזק ובחינת החלופות", הסביר עמיחי נועם סמנכ"ל בית ספר שדה כפר עציון. "הנזק לסביבה במקרה הזה הוא עצום. בעלי חיים שינותקו ממרחבי המחיה שלהם, מסדרון אקולוגי שייקטע, ניתוק של בעלי החיים ממקורות המים והמזון שלהם. במדבר, ההשלכות של פעולות מסיביות כמו אלה שנעשות כעת הם בלתי הפיכים והם בכיה לדורות. יש צורך לבדוק את השלכות הקמת התעלה על זרימת המים ביובלים השונים בגאיות, את ההשפעה הצפויה של השיטפונות. מהלך דרמטי כזה אין סיבה שיעשה במדינה מתוקנת מבלי להיוועץ במומחים ולכל הפחות לבחון דרכים למזעור הנזקים. 60 כלים הנדסיים שפועלים במדבר לא ישאירו אחריהם את מדבר יהודה שהציבור מכיר ואוהב אלא נוף מבותר וחרוך".

לדבריו של נעם "שנים ידענו להתנהל ללא גדר בחבל הארץ הזה, האיום הביטחוני בשנים האחרונות הוא בעיקרו בצפון השומרון, מדוע מיהרו לקפוץ על המציאה ולחתוך כך במדבר?"
בית ספר שדה כפר עציון יקיים ביום שישי הקרוב סיור חירום כדי לעמוד על הנזק למדבר ולסביבה. אנשיו קוראים לציבור להצטרף אליהם. "אנחנו צריכים כמה שיותר מצטרפים לסיור הזה, זה מאבק על העתיד, על המדבר, על הזכות לטייל ולכן הסיור הוא בחינם וכל אחד שרוצה ויש לו רכב ארבע על ארבע יכול ומוזמן להצטרף".
תגובת דובר צה"ל: צה״ל רואה חשיבות רבה בשמירה על איכות הסביבה ופועל בנושא בשיתוף פעולה ותיאום מלא עם ארגוני איכות הסביבה וביניהם, רשות הטבע והגנים, רשות העתיקות והרשויות המחוזיות. שלבי התכנון וההקמה של המכשול התבצעו בשיתוף פעולה מלא עם הגורמים הרלוונטיים.
ההחלטה על הקמת המכשול ההנדסי במרחב התפר במדבר יהודה התקבלה כחלק ממבצע "שובר גלים", במטרה לסיכול ולמניעת טרור, וכחלק ממאמץ כוחות הביטחון לחזק את הביטחון ותחושת הביטחון של התושבים. הקמת מכשול זה הינה נדבך משמעותי בהגנה על התפר. עד כה, המבצע הביא לירידה משמעותית בהיקף המסתננים אשר מנסים לחצות לישראל בצורה לא חוקית.