התבטאויות בעלות ניחוח אנטישמי של בכיר במועצת זכויות האדם של האו"ם עוררו השבוע ביקורת נוקבת, אולם עדיין לא הביאו להעברתו מתפקידו. מילון קוטארי, אחד מחברי ועדת החקירה של מועצת זכויות האדם של האו"ם נגד ישראל, התראיין השבוע לאתר "מונדו וייס" והצהיר שם את משנתו: בין היתר אמר קוטארי כי לא ברור כלל מדוע ישראל חברה באו"ם, וכן האשים את ה"לובי היהודי" העומד מאחורי הרשתות החברתיות.
שגרירת ארה"ב לאו"ם, לינדה תומס-גרפילד צייצה היום (ה') בטוויטר כי באו"ם אין מקום להתבטאויות אנטי-ישראליות ואנטישמיות כמו אלו של קוטארי. נציגת ארה"ב למועצת זכויות האדם של האו"ם, מישל טיילור, כתבה כי דבריו של קוטארי מעוררים זעם. היא ציינה כי מדובר באמירות שאינן מתקבלות על הדעת ומעלות חששות כבדים לגבי וועדת החקירה בה חבר קוטארי. הנציג הבריטי לוועדת זכויות האדם, סיימון מנלי, הצטרף לביקורת החריפה ואמר כי הדברים פוגעניים ובלתי מתקבלים על הדעת. "לאנטישמיות אין מקום באו"ם" כתב בטוויטר.
כבר עם הקמתה, היה ברור כי וועדת החקירה שקיבלה מנדט בלתי מוגבל בזמן, אינה מגיעה לשפוט שום אירועים שהם בתום לב וכי עצם הקמתה הוא צעד מוטה ופוליטי כנגד ישראל. בראש הוועדה בה חבר קוטארי עומדת נאווי פילאי, שארגון NGO MONITOR מפרט כי הייתה אחראית להקמת ארבע וועדות חקירה שעסקו אך ורק בישראל. קוטארי עצמו, נכנס לישראל לפני 20 שנה במסווה של ביקור אקדמי, על מנת לכתוב דו"ח אנטי-ישראלי בשיתוף מספר ארגונים קיצוניים. באותו פרסום, הוא התעלם מפיגועי ההתאבדות של הפלסטינים והגדיר את פעילות הטרור שלהם כהתנגדות לגיטימית. הוא האשים את ישראל ב"טבח" ו"טיהור אתני" ואמר כי "האופי התיאוקרטי הבסיסי של המערכת המשפטית בישראל ייסדה תנאים אתניים על מנת ליהנות מזכויות מלאות".
מועצת זכויות האדם של האו"ם אישרה בשנה שעברה את הצעת פקיסטן להקמת ועדת החקירה, שהעילה לה הוא לכאורה מבצע שומר חומות והלחימה מול חמאס, אולם המנדט שניתן לה הוא לבדיקת כל האירועים ב"שטחים הכבושים הפלסטינים, מזרח ירושלים וישראל", כולל "שורשי הסיבות לאפליה השיטתית ודיכוי על בסיס זהות לאומית, אתנית, גזעית ודתית".
דו"ח שפרסמה הוועדה לפני חודש, תואר בידי משרד החוץ כ"מוטה וחד צדדי, שנגוע בשנאה למדינת ישראל", וכי הוא "תוצאה של ההטיה האנטי ישראלית הקיצונית של המועצה לזכויות אדם. חברי הועדה, המתיימרים להיות אובייקטיביים, נבחרו לתפקידם רק בשל עמדותיהם האנטי ישראלית הפומביות והידועות, בניגוד מוחלט לכללים שקבע האו"ם", נמסר אז ממשרד החוץ. השבוע הוכיח קוטארי כי אכן דעותיו לא השתנו.