שמה של הרשימה החדשה שייסדו איילת שקד ויועז הנדל, אנשי הימין החדש ודרך ארץ, יהיה "הרוח הציונית". ההסכם בין שני פלגיה הושלם בתום משא ומתן מואץ שנמשך שלושה שבועות, ונערך בפיקוחו של היועץ המשפטי של ימינה עמיחי וינברג, שייצג את המפלגה בהכרזה על הפרישה של ח"כ עמיחי שיקלי ומשמש גם עורך דינו של ראש הממשלה החלופי נפתלי בנט.
הרוח הציונית מורכבת משתי סיעות שיוכלו להתפצל ביום שאחרי הבחירות, מה שעשוי להשפיע על הרכבת ממשלה עם בנימין נתניהו, אך ראשיה הצהירו כי הם מעוניינים לפעול כסיעה אחת. לתפקיד מנהל הקמפיין צפוי להתמנות נדב שיינברגר, לשעבר ראש המטה של משה כחלון.
במהלך המשא ומתן דרש הנדל הנהגה משותפת ושקד סירבה, אך במקביל ויתרה על התעקשותה לתת לחברי מפלגתה את המקומות השני והחמישי, כך שסדר הרשימה יהיה בינתיים כך: שקד תעמוד בראש, אחריה הנדל ובמקום הרביעי צבי האוזר, חברו של הנדל לסיעת דרך ארץ. בנוגע לשאר המקומות ברשימה, שקד מחויבת לחברי סיעתה אביר קארה, יום־טוב כלפון ושירלי פינטו.
יש לציין כי נכון לעכשיו כל המועמדים ברשימה הם חילונים. המקום השלישי שמור למועמד מהמגזר הדתי־לאומי; בינתיים ממתינים לסגן השר מתן כהנא, שמחפש את ביתו הפוליטי. לכהנא שלוש אפשרויות: לחבור להנדל ושקד, שעלולים לא לעבור את אחוז החסימה; לקבל מקום בטוח בכחול לבן־התקווה החדשה, שבה הוא מבקש להיות אחראי על "תיק" הציונות הדתית; או לפרוש לעת עתה מהזירה הפוליטית.
ח"כ ניר אורבך נמנע השבוע מלהיפגש עם שקד. "מה שקורה עכשיו הוא טעות בעיניי ומרחיק אותה מאחוז החסימה, אני לא יודע מי מייעץ לה", אמר לנו אתמול. "היכולת היחידה של ימינה לעבור את אחוז החסימה היא על בסיס הציונות הדתית.
"האלקטורט בימין הליברלי הממלכתי נתפס בידי גדעון סער, היא לא מחדשת כלום. מי שמחפש את הבית הפוליטי שלו כיום הם מי שהיו איתנו ומרגישים שאין להם לאן ללכת עכשיו. היא צריכה להגיד 'אנחנו חוזרים לגוש הימין, אנחנו פונים לציונות הדתית בראשות נתניהו'. אי אפשר לשחק יותר".
בשיחה סגורה אמרה שקד ש"רוח ציונית תהיה הבית של הציונות הדתית־הממלכתית, זאת שלא מחרימה יהודים ומונעת מהם להגיע לבתי כנסת". לדבריה, לא יהיה זה "קמפיין השנאה של סמוטריץ' אלא הגשר של אורי אורבך. זו המפלגה שתביא להרכבת ממשלה בלי פסילה של הליכוד ונתניהו, אבל עם הבנה שבעת הזו נכון להקים ממשלה רחבה שתחבר את עם ישראל ביחד".
סוגיית הישיבה תחת נתניהו היא אחד הפערים הגדולים בין הנדל לשקד, והשניים הגיעו לנוסחה מורכבת. בנאומה במסיבת העיתונאים של המפלגה המאוחדת בכפר המכביה שלשום היא הכריזה שהיא לא פוסלת את נתניהו, אבל קראה לממשלת אחדות רחבה. הנדל הוסיף שהם "מתנגדים נחרצות לממשלה צרה של נתניהו שבה יעסקו רק במה שטוב לו, דורשים אחדות. נכפה ממשלה שתורכב מהליכוד והשמאל־מרכז, אין שום דרך אחרת".
שקד ערכה בנאומה חשבון נפש חלקי: "צעדנו למהלך שטמן בתוכו סיכונים אישיים, בלי לוותר על קוצו של יו"ד מערכי הימין. במבט לאחור המהלך לא צלח, וממשלה צרה לא הצליחה לייצר יציבות שלטונית". השרה הודתה על הטעות שבישיבה עם רע"ם: "המפעל הציוני לא יכול להיות תלוי באצבעות של נבחרי הציבור הערבי".
הנדל מצידו פוסל את עוצמה יהודית ואת המפלגות הערביות: "יש פה שני מחנות. מחנה אחד מציע ממשלת 61 עם בן־גביר שתפטר את היועמ"שית, תפסיק את המשפט, ועוד ועוד נושאים שקשורים רק לאדם אחד. המחנה השני מציע לנו ממשלה עם המשותפת, או לחלופין לגרור את ישראל לבחירות שישיות ושביעיות כדי להתיש את הצד היריב".
סקר שפורסם אמש בחדשות 12, יממה אחרי ההשקה, מזכה את הרשימה החדשה של שקד והנדל בארבעה מנדטים, ממש על אחוז החסימה.