בעקבות פרטים שחשף סגן ראש מח"ש לשעבר משה סעדה אודות מותו של אהוביה סנדק, הוריו פנו בשבוע שעבר לנציב תלונות הציבור על מייצגי המדינה בערכאות, השופט בדימוס מנחם פינקלשטיין, בבקשה כי יפתח בחקירת התנהלות מח"ש בפרשה.
בתלונה שהגישו איילת והרב אברהם סנדק בידי עו"ד אריאל עטרי מארגון חוננו, הם דרשו חקירה מקיפה של הדברים בעקבות הריאיון עם סעדה בחדשות 12. "הגעתי בבוקר למחלקה ואמרו לי שלא חקרו אותם", סיפר סעדה לעמית סגל על הבוקר שלאחר התאונה בה סנדק, בן 17, מצא את מותו. "ידעתי שהם שיבשו את החקירה כל היום, כי הם לא כתבו דו"חות פעולות בניגוד למקובל. קראתי לאחראי שאמר לי שהביא אותם למח"ש, ומנהלת מח"ש החליטה לשחרר אותם כי לא הוגשה נגדם תלונה".
סעדה ציין כי בניגוד לזירת הפיגוע בשער שכם – ממנה נלקחו שוטרי מג"ב לחקירה באזהרה אחרי שירו במחבל – במקרה של סנדק איש לא נלקח לחקירה. "הם זיהמו את החקירה, יש חשד לשיבוש, והגיעו למח"ש עם עורכי דין – ומשחררים אותם".

"חקירת נסיבות מותו של אהוביה ז"ל העלתה, מן הרגע הראשון, תהיות לגבי התנהלות מח"ש", כתב עטרי בפתח הבקשה. "שהעיקרית בהן נגעה לעובדה שראשת מח"ש אפשרה לשוטרים החשודים בגרימת מותו לתאם עדויות. החשודים השתהו שעות ארוכות בעריכת הדו"חות שהתייחסו לאירוע, ראש צוות החוקרים סבר שהחשודים שיבשו את החקירה וביקש לגבות מהם עדויות באופן מיידי, כמתבקש, בפרט שעה שגופתו של אהוביה ז"ל טרם התקררה. עם זאת, על אף שזומנו והגיעו לחקירה במשרדי מח"ש בערב האירוע הטרגי, קבעה ראשת מח"ש כי אין מקום לגבות מהם הודעות ושלחה אותם לבתיהם לתאם עדויות.
"התנהלות זו נראתה מקוממת ולא תקינה בזמנו, ואולם הטענה הייתה טענה, מבלי שיהיה לנו, כמי שמעלים אותה, מבט מבפנים על השתלשלות האירועים", הוסיף עטרי.
באשר לדברים שחשף עו"ד סעדה נכתב בתלונה, "אולם, ביומיים האחרונים התראיין עו"ד משה סעדה, מי ששימש כסגן ראשת מח"ש במועדים הרלבנטיים, אצל עמית סגל בחדשות 12. מדבריו, כמי שהיה בעין הסערה, עלה כי כבר בערב האירוע הטרגי, כשאמורה הייתה להיפתח החקירה, הובעו תהיות לגבי התנהלות ראשת מח"ש".
עטרי סיכם: "דבריו של סגן ראשת מח"ש גרמו לסערה וטוב שכך. מדינה בה היו עוברים לסדר היום על דברים כאלה, לא הייתה ראויה להיקרא מדינת חוק".