הכותרות בישרו אתמול (ב') בערב על הגעה לאיחוד בין עוצמה יהודית ל"ציונות הדתית", אך הקרב על המקום השביעי ברשימה נמשך: בהודעה מטעם דובר מפלגת "הציונות הדתית" נכתב כי "מקום 7 יהיה מועמד מוסכם אשר יתרום להצלחת הרשימה", בעוד מטעם עוצמה יהודית נטען כי כוונתם "להציב במקום השביעי את המועמד של עוצמה יהודית שהוא איש מסורתי מהפריפריה". בהמשך היום צפויים איתמר בן גביר ובצלאל סמוטריץ' להיפגש ולהכריע בנושא.
מטעמו של יו"ר עוצמה יהודית הוצע שמו של אלמוג כהן מבאר שבע, רכז מחוז דרום בתנועה. שוטר אנונימי עד לפני שנה, ומאז מהומות שומר החומות פועל תקשורתית להגברת הביטחון האישי בנגב. גורמים בעוצמה יהודית אמרו למקור ראשון כי "אנחנו לא מאמינים שבציונות הדתית יפסלו מועמד מבאר שבע ששומר שבת, מניח תפילין, אוכל כשר, רק בלי כיפה על הראש".
גם אם כהן מועמד קש, בין הצדדים הוסכם כי המקום השביעי ברשימה יהיה שייך לעוצמה יהודית במסגרת חמש המקומות המיועדים להם בעשירייה, אך מחויב להיות על דעתו של סמוטריץ', ובעיקר לטובת הבאת קהלים חדשים למפלגה שאינם מהאגפים התורניים.
עם זאת, מי שיצביע לכהן יצביע גם לבן גביר, כך שלא באמת מדובר בהבאת קהל חדש למפלגה. דבר אחד צריך להוביל את השניים בבחירת זהות המועמד, כדי להכניס 61 חברי כנסת בגוש הימין אחרי הבחירות, שזוהי כמובן מטרת העל בקמפיין הנוכחי, צריך להביא מנדט-שניים מאזור תקווה חדשה של סער והרוח הציונית של שקד והנדל.
רוטמן: אם לא היו הבדלים בינינו, בן גביר היה מתמודד בפריימריז
לאחר פרסום ההסכם אמש בין עוצמה יהודית ל"ציונות הדתית", נדרש ח"כ שמחה רוטמן, במהלך חוג בית שקיים, להתייחס לשיתוף הפעולה עם בן גביר. "הדה לגיטימציה לימין לא התחילה היום, בבן גביר, כל פעם מוצאים קורבן אחר, הדרך הטובה ביותר היא לא להתרגש", אמר רוטמן.
אחד הנוכחים מחה: "יש ציבור שכן מתרגש!" רוטמן השיב: "אז צריך להסביר לו. בסופו של דבר התפקיד שלכם פי אלף יותר חשוב מהתפקיד שלנו, בן גביר ואני חברים טובים עוד לפני שהיינו חברי כנסת, אני לא מכיר אותו מהשנה האחרונה ועבדתי איתו על תיקים כשהיינו עורכי דין. אבל כשאני אומר את זה אומרים לי, 'אתה צריך אותו עכשיו פוליטית'. דווקא הציבור רגיל, אין לי שום בעיה עם בן גביר".
רוטמן הודה בהבדלים בין השניים המאפשרים את הריצה המשותפת. "אם לא היה שום הבדל בינינו הוא (בן גביר) היה מתמודד איתנו בפריימריז, אבל יש הבדל בציבורים, בגישה, זה בסדר גמור ולגיטימי. זה לא הופך אותו לפסול או לא ראוי. אם הוא היה בא ומתאחד איתנו, אנחנו ודאי היינו שמחים בזה והצענו את זה אבל גם אם הוא לא רוצה – זו זכותו, הוא עצמו טוען שזה לא אותו ציבור, יש צדק בדבריו במידה מסוימת".