היום (ד) התקיים דיון משותף בעקבות פרשת הסרסור בסוהרות בכלא גלבוע בוועדות בטחון הפנים וחוץ ובטחון של הכנסת.
הדיון נערך לאחר שהשר לבטחון הפנים עמר בר-לב דחה את בקשת שר הבטחון בני גנץ להפסיק את שהות משרתי החובה בבתי הסוהר בקרבת אסירים בטחוניים. בר-לב כתב כי "יוצאי צבא שיוצבו בשירות בתי הסוהר יעסקו אך ורק במשימות הנוגעות לאסירים ביטחוניים ולא לאסירים אחרים".
עוד הוסיף כי "אני כמובן חולק איתך את המחויבות לפעול ביחד על מנת להבטיח את שלומן וביטחונן של המשרתות והמשרתים בשירות בתי הסוהר ובכלל ומציע לקיים על כך שיח משותף בין המשרד לביטחון הפנים ומשרד הביטחון, אשר יהווה בסיס להמשך שירות חובה בטוח ומותאם למתגייסות ולמתגייסים. שינוי בייעוד ובאופן הצבת משרתות החובה בשב"ס דורש שינוי חקיקה בכנסת".
יו"ר הוועדה לביטחון הפנים, חברת הכנסת מירב בן ארי, אמרה בפתח הדיון כי "חקירה שנפתחה בפרשה מתנהלת בעצלתיים" לדבריה "העדות של הסוהרת שנאנסה זעזעה אותי מהיום ששמעתי עליה. מדובר במקרה מטלטל".
יו"ר ועדת החוץ והביטחון, רם בן ברק, אמר "אני רוצה להגיד לחיילים ולחיילות שמשרתים בשב"ס ובמקומות אחרים מחוץ לצה"ל שהם עושים שירות משמעותי וחשוב מאוד, שתרומתו לביטחון המדינה עצומה. חובתנו לשמור שכל מי שיוצא ומגיע לצה"ל".
ראש חטיבת כוח אדם בשב"ס, תמי עזרא, אמרה כי "מדובר באירוע קשה" יו"ר עוצמה יהודית ח"כ איתמר בן גביר התפרץ לדבריה ואמר "מדברים כאילו זה דיון על הטרדות מיניות. יש כאן מחבלים שסירסרו בבנות שלנו".
ח"כ מיכל רוזין ממרצ טענה כי מפלגתה רצתה לתמוך בהצעת האופוזיציה בעבר להקים וועדת בדיקה לפרשה אך סורבה, לדבריה "האופוזיציה הציעה להקים ועדת חקירה פרלמנטרית. התחננו מהשר לביטחון הפנים ומסגן השר שיתנו לנו להצביע בעד, ושיקימו ועדת חקירה. הם סרבו".
לדיון הוזמנו בנוסף לנציגי השב"ס הצבא והפרקליטות ונציגות מארגוני הנשים השונים. יו"ר ארגוני הנשים בישראל אושרית סטבון ציינה: "אני מודה על ריבוי חברות הכנסת מכל סיעות הבית שמקדישות, שמשלבות ידיים ועוסקות רבות בגל האלימות הגואה כלפי נשים, אך באותה נשימה מאכזב לראות שחברות הכנסת כולן לא קידמו והובילו את הדיון. הדיון כאן הוא תיקון עולם, שאלתי לחברות וחברי הכנסת איזה מסר מקבלות החיילות והשוטרות בבואן להתלונן על הנורא שארע בגופן ובנפשן וראו כיצד מפנים להן עורף, ובזה אחר זה מתנגדים להקמת ועדת חקירה פרלמנטרית. מה צפוי לאנס הנחקר אחרי שבכנסת הצביעו כנגד החמרת ענישה כנגד אנסים, כשהוא הבוחר את זהות החוקר שיבוא ויחקור אותו, כשהמתלוננת מנגד תיאנס פעם שנייה כשתיאלץ לעבור חקירות שישברו את רוחה ונפשה? חובתנו המוסרית להשיב עוד היום לחיילות ולשוטרות את האמון במדינה. מעבר לבירור הנוקב והדיון החשוב אני מצפה מהמשתתפים בדיון החשוב לדרוש לאלתר הקמת ועדת חקירה ממלכתית שתחתור לחקר האמת בברור הנושא עד תום-ותמצה את הדין עם האשמים".
נזכיר כי בשבוע שעבר חיילת ששרתה בשירות חובה כסוהרת שב"ס בכלא גלבוע סיפרה כי אסיר בטחוני אנס אותה בעת שירותה לפני מספר שנים. החיילת לשעבר פתחה קמפיין מימון המונים לצורך גיוס כספים עבור מאבק לטובת משפטי לטובת סוהרות שנפגעו במהלך שרותן.
באתר הקמפיין כתבה החיילת: "המפקדים שלי, חברי הסגל שלי, שחשבתי שהם אמורים לשמור עליי, מסרו אותי לידיו של אותו מחבל. הם דאגו שאשאר איתו לבד, בניגוד לנהלים הברורים, בכדי שהוא יוכל לפגוע בי באכזריות ולהתעלל בי מינית שוב ושוב, ולא רק בי, גם בעוד חיילות סוהרות רבות". עוד הוסיפה כי "הוא יכול היה לרצוח אותי, או לקחת אותי כבת ערובה, רק שנינו, לבד, בלי אזיקים ובלי סורגים, והוא רוצח מורשע! מחבל טרוריסט. מה הם חשבו לעצמם? שהוא 'רק' יתענג עלי? שזה בסדר? שמותר להקריב חיילת צה"ל בשביל מידע? שקט? כסף? אני אפילו לא מצליחה לדמיין איזו תמורה בכלל אפשר לקבל תמורת גופה של חיילת".
משירות בתי הסוהר נמסר בתגובה: "מדובר בחשדות חמורים על אירוע שארע לפני מספר שנים. המידע נמצא תחת צו איסור פרסום ואנו נמתין לתוצאות החקירה המשטרתית ונפעל לפי הממצאים באפס סבלנות, בהתאם למדיניות הארגון".