על אף מה שנראה כהתחממות של היחסים בין טורקיה לישראל בחודשים האחרונים, שכללה פגישה בין הנשיא יצחק הרצוג לנשיא טורקיה ארדואן, ונסיעה של יאיר לפיד כשר חוץ להיפגש עם שר החוץ הטורקי – הוציאה אנקרה שני גינויים לישראל במהלך מבצע "עלות השחר".
זה החל אתמול (ש') עם גינוי משרד החוץ הטורקי "בחריפות" את המתקפות האוויריות של ישראל על עזה והמשיך היום עם פרסום הודעה נוספת לעיתונות מטעם המשרד. בהודעה נאמר כי בנוסף לתקיפות בעזה, "שגרמו למותם של אזרחים רבים, כולל ילדים, קיבלנו את הידיעה כי היום פשטו חבר הפרלמנט הישראלי איתמר בן-גביר וקבוצות יהודיות קנאיות על מסגד אל-אקצה תחת הגנת משטרת ישראל. אנו מגנים בחריפות את ההתקפות המתמשכות של ישראל על אזרחים וניסיונות הפולחן במסגד אל-אקצה", לשון ההודעה שהמשיכה וכינתה אל עליית היהודים להר – "מעשים פרובוקטיביים". "אנו שבים ומדגישים את קריאתנו לממשלת ישראל לא לאפשר מעשים כאלה המכוונים למעמדו וקדושתו של אל-חראם אל-שריף", נכתב בהודעה הטורקית.
לעומת טורקיה, מרוקו שהיחסים עימה חודשו במסגרת הסכמי אברהם, הוציאה הודעה המתארת כי היא עוקבת בדאגה אחר ההתרחשויות ברצועת עזה וקוראת להימנע מהמשך ההסלמה. המרוקנים אמנם כותבים כי הפתרון המדיני לדעתם הוא מדינה פלסטינית לצד ישראל, אולם נמנעים מלמתוח ביקורת על מי מהצדדים בסבב הנוכחי. נזכיר כי בשנת 2000, ניתקה מרוקו את היחסים הרשמיים עם ישראל על רקע אירועי האינתיפאדה השנייה.
בירושלים מקווים כי ארה"ב תטיל וטו על ישיבת החירום של מועצת הביטחון של האו"ם מחר, שאמורה לדון ב"הסלמה" בין ישראל והג'יהאד האסלאמי. את הפגישה שאמורה להתקיים בדלתיים סגורות, ביקשה עבור הפלסטינים איחוד האמירויות החברה במועצת הביטחון. בהודעה האמירותית נמסר כי "הם מביעים דאגה עמוקה מההסלמה, וקוראים לנהוג באיפוק מירבי, כדי למנוע להיגרר לרמות חדשות של אלימות וחוסר יציבות". בישראל הועברו מסרים לאיחוד האמירויות שמבקרים את הסיוע שלהם לפלסטינים לכנס את ישיבת מועצת הביטחון.