דקות ספורות לפני כניסת הפסקת האש לתוקף, כשברקע ירי רקטות מרצועת עזה לבאר שבע, מזכ"ל הג'יהאד האסלאמי, זיאד נח'אלה, סיכם את סבב הלחימה נגד ישראל בנאום מטהרן. כמו מנהיגים אחרים של ארגוני טרור בעזה, נח'אלה בוחר לשבת במקום מבטחים ולנהל משם את ענייני ארגונו.
"העם הפלסטיני השיג הישג גדול מול התוקפנות", טען נח'אלה בנאומו, "במיוחד גדודי אלקודס (הזרוע הצבאית של הג'יהאד האסלאמי, א"ג). "אני מצדיע לעם הפלסטיני ומבכה את לכתם של השהידים ובראשם ח'אלד מנסור ותייסיר אל-ג'עברי. אני מצדיע לעם הפלסטיני ולעמים הערבים והאסלאמיים שעמדו בסולידריות איתנו". הוא הוסיף כי "58 התנחלויות היו באותו רגע בטווח הטילים של גדודי אלקודס".
משטרת חמאס מגייסת ילדים לאסוף נפלים של פצצות pic.twitter.com/kaSUtvjaZm
— assaf gibor (@assafgibor) August 7, 2022
באשר להסכם הרגיעה טען נח'אלה כי "ישראל נכנעה לתנאים של הארגון בנוגע לשחרור בסאם א-סעדי והעציר המנהלי ח'ליל אל-עוואוודה". לדבריו, האחרון ייצא כבר מחר לבית החולים ואחר כך לביתו, ובאסם א-סעדי ישתחרר לביתו על פי הבטחה מצרית.
נח'אלה הוסיף כי "אם האויב לא יעמוד בתנאים שלנו, נשקול לראות את ההסכם כבטל ונחדש את הלחימה שוב".

בקהיר, שם עמדו מהרגע הראשון של המבצע בקשר עם הצדדים כדי להביא לרגיעה, פרסמו הצהרה בנושא הפסקת האש, ובה נאמר כי "במסגרת רצונה לסיום מצב המתיחות הנוכחי ברצועת עזה, הגבירה מצרים את מגעיה עם כל הצדדים להכיל את ההסלמה הנוכחית, ולאור מגעים אלו קראה מצרים להפסקת אש באופן מלא והדדי החל משעה 23:30 יום 7/8/2022 (זמן פלסטין)".
המצרים התייחסו לדרישות הג'יהאד לשחרור העצורים מטעם הארגון, העציר המנהלי שובת הרעב ח'ליל אל-עוואוודה, והשייח' באסם א-סעדי שנעצר בפעולה מיוחדת בשבוע שעבר בג'נין, מעצר שהתחיל למעשה את המתיחות הנוכחית.
"מצרים תעשה מאמצים ומתחייבת לפעול לשחרור השבוי 'ח'ליל אל-עוואוודה' והעברתו לטיפול, וכן לפעול לשחרור השבוי 'באסם א-סעדי' בהקדם האפשרי". נאמר בהודעה.
יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן בירך על המאמצים שעשתה מצרים, שהובילו להפסקת אש ברצועת עזה, והודה לנשיא המצרי עבד אל-פתאח א-סיסי על פעולותיו. סוכנות הידיעות והמידע הפלסטינית (ופא) ציטטה את אבו מאזן שאמר כי המאמצים הללו "תורמים להרגעת העניינים ולהקלת הסבל שהעם הפלסטיני נתון לו כתוצאה מהתוקפנות הזו, בין אם בירושלים, בעזה ובין אם בשאר השטחים הפלסטיניים".
הפסקת האש היא תולדה של רצון ישראל וה'גיהאד לסיים את הסבב הנוכחי. מצרים, האדריכלית של הפסקת האש, מקבלת קרדיט בינלאומי ככזו שמסוגלת להביא לרגיעה באזור ולהיות המבוגר האחראי. התדמית של א-סיסי בפני הממשל האמריקאי והעולם בכלל חשובה מאוד לנשיא המצרי, המתמודד עם אתגרים לא פשוטים מבית ומחוץ.