כ־40 אלף מתפקדים ידרגו מחר (ג') את 33 המועמדים לרשימת מפלגת העבודה לכנסת, שהסקרים האחרונים צופים לה ארבעה מושבים בלבד. בשל שמירת האיזון בין גברים לנשים ברשימה, מתקיימות למעשה שתי זירות מאבק נפרדות: בין הנשים המתמודדות ובין הגברים. אחרי המקום הראשון, השמור ליו"ר המפלגה מרב מיכאלי, יוצב במקום השני ברשימה המועמד שיזכה במרב הקולות – גבר או אישה. המועמד הבא יהיה בן המין השני, וכן הלאה לסירוגין.
מקומות 11 עד 14 משוריינים למחוזות המושבים והקיבוצים ולמגזרים הערבי והדרוזי, אך כעת נראה שמקומות אלה אינם ריאליים. בעלי זכות ההצבעה יסמנו חמישה עד שבעה מועמדים במערכת ההצבעה הדיגיטלית המאובטחת.
עמר בר־לב ונחמן שי, השר לביטחון הפנים ושר התפוצות, נהנים מפרופיל ציבורי גבוה בעקבות תפקידיהם, ושואפים כל אחד להיבחר במקום הראשון. הם מייצגים את מאבקו של דור הוותיקים במפלגה מול הדור החדש והצעיר. בשנה האחרונה השמיעו שניהם התבטאויות מעוררות סערה בתפקידיהם הרגישים, ונשמעו הערכות כי אחד מהם לפחות, אם לא שניהם, יפרשו מהחיים הפוליטיים, אך כעת הם חורשים את הארץ כדי להיבחר שוב.
אפרת רייטן־מרום נחשבת לבעלת סיכויים טובים להיבחר במקום הראשון. בתפקידיה כחברת הוועדה למינוי שופטים וכיו"ר ועדת העבודה והרווחה נאבקה למען ייצוג הולם לנשים וזכויות מיעוטים ולקידום שופטים מוסלמים ודרוזים. רייטן־מרום שכרה את שירותיו של משרד הירשמן תקשורת והיא עובדת עם הקמפיינר אודי וולקוב, לשעבר יועצה הפוליטי של ציפי לבני. אם רייטן־מרום תזכה במקום הראשון אחרי מיכאלי, החמישייה הפותחת תכלול רוב של שלוש נשים מול שני גברים.
על משבצת האישה הבאה ברשימה מתמודדות אמילי מואטי ונעמה לזימי. מואטי, שגדלה בבית דתי, עבדה כיועצת תקשורת עם ציפי לבני, עם נשיא המדינה לשעבר ראובן ריבלין ועם מפלגת בל"ד. בבחירות הפנימיות הקודמות במפלגה היא נבחרה למקום השני, אך נטען שמאז כוחה ירד. כעת מטרתה היא לשמור על מעמדה.
לזימי, ילידת מגדל־העמק ותושבת חיפה, נהנית מיתרון בפריפריה הצפונית. היא מזוהה עם "מחנה שלי" (יחימוביץ') וזוכה גם לתמיכתו של חבר הכנסת לשעבר איתן כבל. היא נושאת את דגל השמאל הכלכלי ונאבקת למען זכויות עובדים, מה שמקנה לה אהדה בקיבוצים ובמושבים. לזימי שכרה את שירותיו של יועץ התקשורת איציק אלרוב והציבה בראש המטה את יונתן לאלו, לשעבר יועצו הבכיר של גלעד ארדן. היא נכנסה לכנסת בעקבות החוק הנורווגי במקום בר־לב, וכעת מבקשת לפלס את דרכה אל החמישייה הראשונה.
גם רם שפע וגלעד קריב ינסו להשתלב בצמרת הרשימה. שפע, יו"ר סיעת העבודה, הוא יד ימינה של מרב מיכאלי בשנה האחרונה. במפלגה צופים שהוא ינהל את המגעים לטובת כניסת העבודה לממשלה. הוא זוכה לאהדה מצד חברי הקיבוצים, לאחר שנלחם עבורם נגד רפורמת החקלאות. שפע שכר את שירותיו של היועץ הפוליטי אלעד וולף.
גלעד קריב הוא יו"ר ועדת החוקה, ובתפקידו הצליח לבלום מהלכים של האופוזיציה לשביעות רצון המפלגה. בחירתו לנציג הרפורמים בכנסת עוררה נגדו גם מחלוקת ועוינות, בין השאר מצד המפלגות החרדיות, אך הוא זכה לתמיכה וגיבוי מיו"ר מפלגתו. קריב מזוהה עם מאבק נשות הכותל, ואף ניצל את חסינותו כדי להגניב ספר תורה לתפילה במקום. הוא עובד עם יועץ התקשורת יוסי טאטיקה, שהיה דוברו של יו"ר העבודה לשעבר עמיר פרץ, יריבה של מיכאלי.
אבתיסאם מראענה, בעבר אשת תקשורת ומפיקת טלוויזיה, נבחרה לח"כית הערבייה הראשונה מטעם העבודה. במערכת הבחירות הקודמת היא צלחה על חודו של קול את תביעתו של ח"כ איתמר בן־גביר לפסול את מועמדותה, וזכתה לתמיכתה של מיכאלי. התבטאויות שלה בעבר עוררו סערות, ולאחרונה היא שומרת על פרופיל תקשורתי נמוך, כדי לא לפגוע בסיכוייה לפלס את דרכה בבחירות המקדימות. התמודדותה מחזקת את קמפיין המפלגה שמבקש למנוע זליגת קולות שמאל וערבים למרצ, ליש עתיד ולכחול לבן.
בין המועמדים האחרים: גיל ביילין, יאיא פינק, יאיר טרצ'יצקי, הדס סיידון־שהרבני, דינה דיין, אליס גולדמן ומהרטה ברוך־רון. כל אחד מהם שואף להתברג במקום הראשון לאחר הח"כים המכהנים. גם אם לא ייכנסו לכנסת, הם בונים את כוחם להתמודדויות הבאות.