שמונה חודשי מאסר על תנאי וקנס בסך 3,000 שקלים או 30 ימי מעצר בפועל. זה מה שגזר היום (ב') בית המשפט על השר לשעבר יעקב ליצמן שהורשע בעבירות מרמה והפרת אמונים. במסגרת עסקת טיעון לא הוטל על ליצמן קלון וזאת בעקבות פרישתו מהחיים הפוליטיים לפני חודשיים. ליצמן בתגובה: "מכבד את פסק הדין".
השופט יהושע צימרמן נימק בפסק הדין כי "מידת הפגיעה באמון הציבור אינה מצויה ברף הגבוה, בשל המלל המצומצם ומספר הפניות. לא נגרם נזק ונראה כי פנייתו כלל לא נלקחה בחשבון. יש לתת משקל לכך שהנאשם ראה את עצמו שליח ציבור ובהקשר למקרה שלפנינו לא נטען כי הוא הכיר את לייפר".
בהקשר להסדר הטיעון הוסיף, פרקליט מחוז ירושלים התובע עו"ד דני ויטמן: "בית המשפט אימץ את ההסדר שהובא בפניו וקבע כי התערבות של נבחר ציבור בשיקול הדעת המקצועי המובהק של דרג מקצועי הכפוף לו מהווה עבירה פלילית של הפרת אמונים. בכך שרטט בית המשפט את הגבול שבין המותר והאסור לנבחר ציבור וקבע סטנדרט התנהגות ראוי".
עורך דינו של ליצמן, ז'ק חן, מסר כי הם "מברכים על סיום הסאגה הזו בצורה בה הסתיימה. טענותינו התקבלו ע"י הפרקליטות בשימוע ובביהמ"ש. יש חשיבות גדולה למנהיג קהילה שמודה בקולו בביצוע עבירות ברף הנמוך של העניין".
בחודש ינואר האחרון החליט היועץ המשפטי לממשלה לשעבר, אביחי מנדלבליט, להגיש כתב אישום נגד ליצמן על עבירות של מרמה והפרת אמונים אך ללא שוחד. מכתב האישום עלה כי ליצמן ששימש אותה עת כסגן שר הבריאות, פעל להשפיע שלא כדין על חוות דעת של עד מומחה, פסיכיאטר עובד משרדו, במסגרת הליך הסגרתה של מלכה לייפר לאוסטרליה שביקשה להעמידה לדין בגין עבירות מין. בדיון הודה ליצמן והורשע בעבירה של הפרת אמונים.
כזכור בחודש יוני האחרון הגיעו לסיומן 23 שנה של קריירה פוליטית של ליצמן כנציג חסידות גור במשכן ויו"ר אגודת ישראל. המהלך התרחש בעקבות הסדר הטיעון עליו חתם ליצמן במסגרתו הוא יפרוש מהחיים הפוליטיים וכך לא יוטל עליו קלון במסגרת המשפט.