כוחות כיבוי והצלה פעלו אמש (ג) כדי להשתלט על מספר מוקדי שריפה על גדר הביטחון בביתר עלית. מדובר, ככל הנראה בדליקה שפרצה כתוצאה מזריקת בקבוקי תבערה. קודם לכן פעלו לוחמי האש לכיבוי שורת שריפות באיזור גוש עציון שנגרמו מהצתה מכוונת.
סמוך לבית"ר, כאמור, היו מספר מוקדי שריפה, עדי ראיה סיפרו כי ראו חשודים נמלטים לכיוון הכפר נחלין.
רשף אבי בן סעדון מפקד המשמרת העיד כי במקום היו "מספר מוקדי שריפה במרחק האחד מהשני, כאשר חלק ממוקדי השריפה מחוץ לגדר וחלקם בתוך הגדר מתחת לבנייני המגורים. לוחמי האש פעלו לבלימת התפשטות השריפה, ולאחר מכן פעלו לכיבוי סופי של האש".
סגן טפסר תמיר ארז מפקד תחנה אזורית יהודה אמר כי "זהו המקרה השני השבוע בו אנו מטפלים בחשד לשריפה כתוצאה מזריקת בקבוקי תבערה בביתר עלית. כמו כן ביומיים האחרונים פעלנו בארבע שריפות בחורש באזור כפר עציון, שם נקבע לאחר חקירה כי מדובר בהצתה. בכל המקרים תגובתם המהירה של הצוותים מנעה פגיעה ברכוש ובטבע".
כאמור, שעות ספורות קודם לכן השתלטו לוחמי האש בחטמ"ר עציון על אירוע שריפה בכפר עציון, מדובר באירוע הצתה שלישי ביממה של שריפות מכוונות על ידי ערבים. נזק רב נגרם לאדמות, אין פגיעות בנפש.
רבש"צ כפר עציון אפרים סומך אומר כי "הצתה היא אירוע פח"ע לכל דבר. בטח כאשר היא סמוכה להתיישבות".
עוד הוסיף סומך כי "בכפר עציון סובלים מהצתות אין ספור לאורך ימות השנה. גם בזמן קטיף דובדבנים לפני ואחרי. מקווה ומאמין שהצבא ייתן דגש על תפיסת המציתים. בהצתה הערב התגלו 3 צמיגים בוערים וזיהוי של חמש ברחנים לכיוון הכפר חירבת צפא הגובל עם כפר עציון".
ממועצת גוש עציון נמסר: "השריפות הן טרור לכל דבר. אנו מצפים מהדרג המדיני שינחה את צה"ל להילחם בטרור ההצתות שפוגע בהתיישבות. לא יכול להיות שאירוע כזה יחזור וישנה בתוך זמן קצר. אנו סומכים על צה"ל שהוא יודע להילחם גם בטרור ההצתות".
מכת השרפות והקשיים שהיא גורמת אינם חדשים. ניצב בדימוס שלום קעטבי, שבתפקידו האחרון שימש מפקד מחוז ש"י של משטרת ישראל, מכיר את תופעת ההצתות ואת הניסיון להיאבק בה. בעבר סיפר קעטבי, איש תנועת "הביטחוניסטים", כי אין בידי הרשויות יכולת להעמיד לדין את המציתים בתנאי השטח שבהן מתרחשות השרפות.

"כל אחד שמסתובב בשטח עם סיגריה, מצת או קופסת גפרורים יכול לזרוק סיגריה בוערת ולהסתלק, ולגרום לשרפת ענק שתפרוץ שם אחרי שהוא כבר לא יהיה באזור. אין כלים של ממש נגד התופעה הזאת. לך תמצא אדם שהלך בשטח פתוח בין כפר פלסטיני ליישוב יהודי או סמוך לירושלים, נזכר בדרך בדוד שלו שנעצר בשב"כ או במשפט שהאימאם במסגד שבו הוא מתפלל אמר נגד ישראל, והחליט בשנייה אחת לזרוק סיגריה. הוא לא דיבר על זה עם אף אחד, שום גורם לא שלח אותו לעשות את המעשה, אין עליו מודיעין".
גם במקרים שבהם אכן נעצר חשוד, המשטרה נתקלת בקשיים להביאו לדין. "אין ראיות פורנזיות שקושרות באופן חד־משמעי את אותו חשוד לשרפה", מסביר קעטבי, "אין מצלמות בשטח הפתוח, ועד שמוצאים אותו – הסיגריות או הגפרורים כבר לא אצלו ואין לו ריח של בנזין על הידיים. מבחינת השופט, אם אין סרטון שבו רואים בפירוש את האדם שופך דלק ומדליק אש שמתפשטת אחר כך לשרפת ענק – בשום אופן לא יקבלו את החשדות, אפילו לא יאריכו את המעצר. בתי המשפט דורשים רף גבוה של הוכחות במהלך החקירה, ובמקום להיות גורם מרתיע, מערכת המשפט הופכת במקרים כאלה לדלת מסתובבת. החשודים בהצתה נכנסים ויוצאים בלי עונש ממשי. התוצאה היא ששוטרים רואים חשודים שמשוחררים זה אחר זה, חקירות שלא מבשילות לכדי כתב אישום, והמוטיבציה להמשיך להביא חשודים למעצר יורדת", מסכם ניצב בדימוס קעטבי.