הייתה זו הופעת בכורה שהעניק אמש (א') הח"כ המיועד גדי איזנקוט. בנאום פומבי ראשון הוא תיאר את המעבר מהצבא לעולם הפוליטי ואת כוונותיו להצטרף לממשלה רחבה, אך בכל הנוגע לאידיאולוגיה, קווי יסוד והישארות בכנסת גם אם מפלגת "המחנה הממלכתי" לא תיכנס לממשלה, הוא התחמק ובחר שלא התייחס.
את פניו של איזנקוט קידמו בלבביות בני גנץ וגדעון סער, מסתירים את המרדף שהתנהל מאחורי הקלעים לטובת הבאתו של הרמטכ"ל לשעבר. הוא מצידו הסביר את ההחלטה להיכנס לפוליטיקה כחמורו של משיח. "מדינת ישראל נקלעה באחרונה למשבר פוליטי ולחוסר יציבות שנמשך לאורך שנים ופוער קרע עמוק בלב החברה… גמלה בליבי ההחלטה שלא לשבת מהצד אלא לעשות מעשה ולהצטרף למסגרת פוליטית ממלכתית, שתהווה בסיס לממשלה רחבה ויציבה לאורך זמן".
בהמשך התייחס למשנתו המדינית, אך מלבד כמה אמירות כלליות, המצביעים, שזו להם ההיכרות הראשונה עימו כפוליטיקאי, לא נחשפו למשנת עולם סדורה. "אני מאמין שמדינת הלאום של העם היהודי חייבת להבטיח שוויון מלא לכל אזרחיה ללא הבדל דת, גזע ומין", אמר אך לא התייחס לשאלה האם היה רוצה להביא לתיקון חוק הלאום, למשל.
עוד אמר כי הוא מאמין שעל המדינה "לפעול להגדרת וחיזוק האינטרסים הלאומיים שלה ועוצמתה הביטחונית לאורך שנים, למנוע איומים של איראן ושלוחיה", איך? להסכם המתגבש של איראן עם המעצמות הרמטכ"ל לשעבר לא התייחס, למרות שסביר להניח כי דעתו מוצקה בנושא אותו הכיר מקרוב בשנותיו במערכת הביטחון.
כמו כן, איזנקוט שנחשב חסיד של עקרון ההפרדה מהפלסטינים, ושבעבר טען מספר פעמים כי "פתרון של מדינה אחת זה יהיה אסון", אמר שעל המדינה "לקדם מדיניות פעילה כדי לחסום התפתחות של מדינה דו-לאומית שתהווה סכנה למפעל הציוני, ולחתור מתוך עוצמה לשלום עם שכנינו".
מהמשפטים שנבררו במדויק ניתן להבין כי התגלע פער בקווי היסוד בין הבכירים, ועלה צורך לגשר על תפיסות עולם שונות בין המיועד הטרי לבין גדעון סער. כך למשל סעיף שנוגע לסוגיה מדינית נכתב בניסוח פרווה כדי שיוכלו לחיות איתו בשלום יחסית: "הבטחת קיומה של מדינת ישראל, מניעת האיום איראני, מניעת מדינה דו לאומית, צמצום הסכסוך ולא פתרון שלו. חיזוק מדינת ישראל כמדינה יהודית דמוקרטית בטוחה ושוויונית". קווים כלליים, בלי ירידה לפרטים.
לשאלת מקור ראשון בנוגע לישיבה של גדעון סער ומתן כהנא שעד כה שללו בתוקף את "פתרון שתי המדינות" בסיעה אחת עם איזנקוט, השיב סער כי השלושה החליטו שלא לעסוק בנושא מכיוון שהוא לא רלוונטי, וכי פריצת דרך מול הפלסטינים אינה צפויה בקרוב. איזנקוט משמאל המשיך להנהן בשקט.
אך לא רק בעניינים מדיניים מורכבים אלא גם באשר לשיתוף פעולה עם יו"ר הליכוד נתניהו שמינה אותו לתפקיד הוא סירב לומר איך ינהג, ובחר באמירה כללית עקרונית. לפיה, "אדם עם כתבי אישום לא יכול להיות בתפקיד ציבורי". בהמשך הוסיף כי הוא "בא לשנים ארוכות ולא לתקופה קצרה", אך גם כאן התחמק מהשאלה האם ימשיך לכהן כחבר כנסת אם "המחנה הממלכתי" לא תיכנס לממשלה.