במכתב ששלח אמש (ש') "פורום קהלת" לראש הממשלה יאיר לפיד, שר האוצר אביגדור ליברמן ושרת החינוך יפעת שאשא-ביטון, דרשו אנשי הפורום לקבל הבהרה לפיה לא ייחתם עם ארגוני המורים הסכם הכולל שינוי בתחום השכר, למעט מתן מענק או תשלום חד-פעמיים.
במכתב ששלחו אל השרים, טענו אנשי קהלת כי בהתאם לפסיקת בית המשפט העליון, משרד האוצר וממשלת ישראל מנועים מלחתום הסכם ארוך-טווח וכבד-משמעויות עם ארגוני המורים, זאת נוכח חובת הריסון והאיפוק בתקופת בחירות.
עו"ד אריאל ארליך, ראש מחלקת ליטיגציה בקהלת טוען במכתב כי "הסכם על תוספות שכר בעת הזו ישלול מן הממשלה העתידית את האמצעי היחידי לקידום שינויים יסודיים הנדרשים במערכת החינוך ובמודל ההעסקה של המורים, שינויים שגם שר האוצר הצהיר על דבר נחיצותם". בעקבות זאת כותב ארליך כי "מוטל אפוא על הממשלה למצוא פתרונות זמניים ובלתי מחייבים לפתרון המשבר ולהותיר את גיבוש הפתרון המלא לממשלה הבאה לכשתקום".
בפנייתם מבהירים אנשי קהלת כי לתפיסתם ממשלת מעבר מחזיקה על פי חוק בכל הסמכויות שיש בידי ממשלה רגילה, אך בג"ץ והיועמ"שים אסרו בעבר על פעולות בתקופת בחירות שאינן הכרחיות ממש, ובפרט כאלו הכרוכות בהתחייבויות להוצאות גדולות שנים רבות קדימה.
במכתב, אליו מכותבת גם היועצת המשפטית לממשלה, עו"ד גלי בהרב-מיארה, התבקשה הבהרה לפיה לא ייחתם הסכם ארוך-טווח, מעבר למתן מענק או פיצוי חד-פעמיים בגין שחיקת השכר, וכי חתימה על הסכם הכולל תמתין עד להקמתה של ממשלה הנבחרת. בקהלת אף הבהירו כי "בהעדר מענה משביע רצון בתוך שבעה ימים, או בהתאם לנסיבות, נשקול פנייה לערכאות שיפוטיות".