שישה עשר מועמדים יתחרו מחר בפריימריז של הציונות הדתית, שם מתרחש מאבק כיצד ייראו פניה של הרשימה; האם המנצחים יהיו מהזרם החרד"לי-תורני או זה הליברלי?
על המקום הראשון מתמודדים שלושה מהח"כים המכהנים כיום, אופיר סופר שזכה בעבר, שמחה רוטמן ואורית סטרוק. סופר נחשב לדמות שמייצגת את הדתי-לאומי המתון, הוא מוכר בעולם הישיבות ומקורב לרבניה, כיהן בעבר כמנכ"ל המפלגה וזוכה להערכה רבה מבין חברי מרכז המפלגה. כאיש פריפריה הגר במושב טפחות נלחם לטובת הגברת המשילות בנגב ובגליל ולמען חוזקתו הנפשית והצבאית בצה"ל. בעל הדרגה הצבאית הגבוה ביותר מבין יתר חברי הרשימה. קיבל צל"ש אלוף על אומץ הלב שהפגין בעת פעילות בקבר יוסף.
רוטמן שהגיע בבחירות הקודמות דרך שריון של סמוטריץ' מכוון גבוה, אך אם יזכה במקום השני לא יראה בזה עלבון גדול. הוא מהדמויות הבולטות שמקדם שינוי קריטי במערכת המשפט. מבחינתו זהו הנושא של הבחירות הכלליות, וממילא מי שעוסק בכך צריך להיות ברשימה במקום גבוה. יכול להיות כתובת למשיכת קולות ליברלים ברשימה, שלא תופסים אותו בתור חרד"ל. בין היתר דוחף רוטמן את מועמדותו של יוסף שפייזר, הוציא לו סרטון ברכה ושיתף פוסטים שלו, כדי להצליח את דרכו בלמשוך את מאוכזבי ימינה והציבור הירושלמי.
נקודת החוזקה של רוטמן כצייצן פעיל היא גם נקודת התורפה שלו. הרבה מקהל היעד של המתפקדים לא גולש בפייסבוק ובטוויטר. בנוסף, בעוד אחרים פעלו לתחזק והיכרות עם השטח, רוטמן ישב בוועדה למינוי שופטים ובוועדת חוקה, בשבועות האחרונים ניסה להשלים פערים, אך זה לא האיזור הטבעי שלו, הוא לא וותיק במפלגה כמו סופר וסטרוק.
סטרוק, תושבת חברון היא כאמור ותיקת המפלגה. שורת אישי ציבור, רבנים ודמויות מפתח יצאו בקריאה לתמוך במועמדותה. לא בכדי יצא לה שם של פרלמנטרית חרוצה שמתחזקת יחסי עבודה צמודים עם סמוטריץ', רצה מנושא לנושא ומוועדה לוועדה. בשנה האחרונה פעלה נחרצות נגד שותפות רע"מ בממשלה, והשתלטות הפלסטינים על שטחי C. היא מתחזקת קהל אוהדים ברחבי יהודה ושמרון, אך הייצוג החרד"לי לצד העיסוק הכמעט גורף בענייני התיישבות עלולים להרחיק ממנה קהל ממרכז הארץ שמהווים 32% מהמתפקדים.
מולה מתמודדת על מקום האישה הראשונה בציונות הדתית שותפתה לסיעה, מיכל וולדיגר, תושבת גבעת שמואל שרואה בכך הזדמנות. העובדה הזאת עומדת לה לרועץ, שכן מיקוד במתפקדים רק מהמרכז, מדיר 2/3 אחרים מיו"ש והפריפריה. כמו כן, הנושא החברתי שהיא מקדמת לא נתפס ככלי חזק בעיני המתפקדים שבוחרים לרוב לפי הנושא המדיני וההתיישבותי.
הפריימריז מתחלק בין הח"כים המכהנים לאלו שהגיעו מבחוץ ומבקשים להתברג גם כן בתוך הרשימה במקום ריאלי: סטרוק, רוטמן, סופר, וולדיגר מול צבי סוכות, יוסף שפייזר, רחלי צינקין, ארנון סגל. מלבדם מתמודדים גם משה רוט, דוד פיין, מאיר סיידלר, משה סולומון, יצחק חי זאגה, אלירן יעיש, נעמה זרביב ומשה בהטה.
התחרות על המקום הראשון מבין המתמודדים שאינם מכהנים כח"כים, צמודה. יוסף שפייזר, חבר מועצת העיר ירושלים, פרש ממפלגת ימינה ונחשב למועמד שפותח את השורות ומצליח להביא קהל ליברלי. ארנון סגל, הוא המוכר ביותר מבין המועמדים החיצוניים, פעיל בנושאי הר הבית ובמקביל בעל דעות מפתיעות בנושאי דת ומדינה. ההכרזה על התמודדותו היוותה שחקן חיזוק משמעותי לקיום הפריימריז.

בשונה מהשניים הירושלמים, צבי סוכות מגיע מיצהר, מנכ"ל עוצמה יהודית לשעבר ופעיל ימין. זהותו המתנחלת-תורנית פונה לקהל מצביעים ספציפי. נגד סוכות מתנהל קמפיין אנונימי על תמיכתו בפעולות של ממשלת בנט האחרונה. צינקין, עו"ד ששוריינה ברשימת המפלגה במקום שבע נכחה בשנה האחרונה הישיבות הסיעה ובפעילות המפלגה. בפודקאסט 'ועדת הבחירות' של מקור ראשונה אמרה השבוע כי היא "באמת הרבה פחות חרדל"ית, גם במראה החיצוני שלי ובחלק מהדעות שלי".