מפקד מחוז ירושלים במשטרה לשעבר, ניסו שחם, ישוחרר עוד היום (ה') שחרור מוקדם מכלאו, לאחר שסיים לרצות שני שליש מתקופת מאסרו. שחם ישוחרר לאחר ששלוש ערכאות דנו בעניינו, ודחו את עמדת המדינה שביקשה להותירו במאסר עד שיסיים לרצות את מלוא עונשו בחודש דצמבר הקרוב. שחם הורשע בחודש נובמבר האחרון על ידי בית המשפט העליון בעבירות של הטרדה מינית, מעשה מגונה והפרת אמונים. הרשעתו הגיעה בעקבות קשרים מיניים שקיים עם שוטרות זוטרות שהיו כפופות אליו באופן ישיר או עקיף, והמשיך לטפל בעניינן מבלי לדווח על הקשרים האינטימיים שהיו לו עם אותן שוטרות. שחם נדון לעשרה חודשי מאסר בפועל, ולאחר שסיים לרצות שני שליש מהם הגיש בקשה לשחרור מוקדם לוועדת השחרורים.
ועדת השחרורים בבית סוהר צלמון קבעה כי יש לשחרר את שחם, למרות התנגדות הפרקליטות שטענה כי הוא לא התחרט על מעשיו ועל כן נותרה בו מסוכנות. פרקליטות המדינה לא השלימה עם ההחלטה וערערה לבית המשפט המחוזי, אשר החליט ברוב דעות להותיר את החלטת השחרור על כנה. בפסק הדין של שופטי הרוב נקבע כי שחם הביע חרטה על מעשיו, וכן כי לא נשקפת ממנו מסוכנות לנוכח הענישה שאותה קיבל. לאור זאת קבעו שופטי הרוב כי שחם ישוחרר, אך עיכבו את הביצוע בכדי לאפשר לפרקליטות להגיש בקשת רשות ערעור לבית המשפט העליון. בקשה זו אכן הוגשה ביום שני השבוע, והערב החליטה השופטת רות רונן לדחות אותה.
בנוגע לסוגיית החרטה ציינה השופטת רונן, "חרטה היא לא אחת תהליך, שעשוי להיות ארוך ולא פשוט. היא עשויה לכלול בין היתר הכרה במניעים שהביאו את העבריין לעבור את העבירה; בפגיעה שנגרמה לאחרים כתוצאה מהעבירה ומהעדר המוסריות והעדר החוקיות הכרוכות בהתנהגות העבריינית; ובלקיחת אחריות על כל אלה. המשמעות של חרטה היא גם צער על התוצאות הפוגעניות ואמפתיה עם הסבל של הקורבנות. לא כל תהליך חרטה הוא זהה".
השופטת ציינה עוד, כי דווקא השחרור המוקדם יחייב את שחם להשתתף בתכנית טיפולית מטעמו, בעוד אי קבלת הבקשה תותיר אותו ללא כל טיפול, "כאשר לא נשקפת מהאסיר כל מסוכנות, העובדה שיהיה עליו לקבל טיפול שיימשך עד תומו גם אם יהיה צורך להמשיך אותו מעבר לתקופת המאסר, איננה נטולת חשיבות בעיני. זאת לאור העובדה שטיפול כזה עשוי אכן להועיל למשיב – וכתוצאה מכך להועיל לחברה בכללותה. כאשר האלטרנטיבה הינה העדר כל טיפול (אם המשיב יישאר במאסר), אני סבורה כאמור כי האפשרות מכוחה יתקיים טיפול היא אפשרות שעשויה להיות תועלת בצדה".