מפקד מחוז ש"י של המשטרה, ניצב עוזי לוי, החליט על הקמת צוות משותף עם ראשי הרשויות ביהודה ושומרון שיפעל במטרה למגר את הקטל בדרכים בכבישי המחוז הנחשבים למסוכנים. לפני כשבועיים נהרג בכביש חוצה שומרון גבריאל ברדה, תושב אורנית בשנות ה-60 כאשר רכב שנסע בפראות התנגש בו חזיתית.
מחקירת המשטרה עולה הנהג הפוגע נסע ברכב גנוב שנלקח מכפר סבא, התנגש ברכב אחר באזור מחלף אורנית, לאחר מכן הסתובב – והחל לנסוע נגד כיוון התנועה. במשטרה הבהירו כי הנהג הפוגע לא נמלט ממרדף. שבועיים קודם לכן נהרג באזור בנימין מתן צינמן, ילד בן שש, מהתנגשות כלי רכב. באותה תאונה אמו ושלושה מאחיו נפצעו ופונו לבית חולים אחרי שנהגת פלסטינית סטתה מנתיב נסיעתה, חצתה קו הפרדה רצוף והתנגשה ברכב בו נסעו בני משפחת צינמן.
שתי תקריות כואבות אלה העלו מחדש לסדר היום את תופעת הסכנה בכבישי יהודה ושומרון. בצירים המרכזיים אין כלל גדר הפרדה בין הנתיבים, התשתיות אינן מותאמות לכמות האוכלוסייה, הישראלית והפלסטינית, הנעה בכבישים אלה. כוח האדם של אגף התנועה במחוז ש"י דל לעומת האוכלוסייה וחוסר המודעות לבטיחות בדרכים מצד נהגים פלסטינים רבים – כל אלה יחד יוצרים מרחב מסוכן, אשר נהגים באזור מכנים את הנסיעה בכבישי יו"ש "רולטה".
השבוע התקיים כנס ראשי הרשויות יהודה ושומרון בראשות מפקד מחוז ש"י, ניצב עוזי לוי ובהשתתפות מפקדי המרחבים וקציני מטה המחוז. במהלך הדיון המשותף ראשי הרשויות העלו שוב ושוב את נושא הבטיחות בדרכים, והביעו רצון לשתף פעולה עם כלל הגורמים ודרשו מהמשטרה להגביר את האכיפה בכבישים ושמירת חייהם של הנוסעים בדרכים אלה.
לוי אמר לראשי המועצות כי: "אני ער לנושא הקטל בדרכים ופועל כל העת יחד עם קציני ושוטרי המחוז על מנת לצמצם את התופעה, אחד היעדים שהצבתי לשנת העבודה 2022, הוא תופעת הרכבים שהורדו מהכביש שהינו גורם סיכון גדול ומשמעותי" הוא אף ציין בדבריו כי "מחוז ש"י נמצא במקום הראשון בסקר השירות הארצי במתן שירות לאזרח וכך צריך להמשיך".
כאמור, לוי הודיע על הקמת צוות משותף בראשותו יחד עם בכירים במשטרה ועם ראשי הרשויות במטרה לבחון את הנקודות שיש לשפר בנושא זה ולגבש תוכניות וצעדים שיוכלו למגר את הקטל בכבישי יהודה ושומרון.
יו"ר מועצת יש"ע דויד אלחייני, שהשתתף בפגישה, אמר ל'מקור ראשון' כי "הייתה פגישה טובה מאד", והוסיף "הגיעו קצינים בכירים וראשי האגפים במחוז, נתנו לנו סקירה על המחוז ועל כוח האדם הדל שיש להם, 16 ניידות בלבד לכל המחוז שמחציתן מאוישות על ידי חיילים. בסופו של דבר הממ"ז הציע את הקמת הצוות המשותף וזה דבר מבורך. המצב היום הוא בעייתי", מתאר אלחייני "אם שני פלסטינים עושים תאונה בניהם, לא שולחים למקום קצין בטיחות בכלל, אין כוח שמגיע לשם. אם נהג פלסטיני הביא למותו של פלסטיני אחר בתאונה – אין עליו אכיפה. הוא יכול למחרת לחזור לכביש ולנסוע. זה המצב שאנחנו מתמודדים איתו. מפקד המחוז היה קשוב, שמע את מה שהיה לנו לומר ועצם זה שהוא מציע צוות עם חשיבה משותפת זה דבר מצוין. זה מעיד על רצון לשמוע וגם לפעול לשינוי המצב. הלוואי שגם גורמים אחרים היו באים בגישה כזאת עם ראשי ההתיישבות. אני מקווה שאכן נשב ביחד, נגבש תוכניות, נחלק משימות ושזה יפעל לטובה ולשמירה על החיים בכביש".