בני גנץ, גדעון סער ושותפם החדש גדי איזנקוט עמלים בימים האחרונים על גיבוש מצע משותף למפלגתם, המחנה הממלכתי. מדובר במשימה מורכבת למדי, נוכח הפערים האידיאולוגיים ביניהם. כל אחד מן השלושה שיגר לדיונים נציגים משלו, במטרה לנסח רשימת עמדות אחידה.
נושאי דת ומדינה הם תחום קל יחסית מהבחינה הזו. התפיסה תהיה "יהדות כדרך בית הלל", כניסוחו של בכיר במפלגה, שהוסיף כי המטרה היא "המון פשרות והסכמות רחבות". כך למשל, בעוד שרת התחבורה מרב מיכאלי מנסה לקדם את הפעלתה בשבת של הרכבת הקלה בגוש דן, במחנה הממלכתי תומכים עקרונית בקיום תחבורה ציבורית בשבת אך ישאירו את ההחלטה המפורטת בידי הרשות המקומית.
ומה באשר לפינוי מאחזים ביהודה ושומרון? במפלגה מדברים על שמירת ביטחון האזרחים לצד כיבוד שלטון החוק. במצע ייכתב כי מה שאינו חוקי, "פלסטיני או יהודי, לא יוכל להישאר על הקרקע". בעבר, גנץ עצמו קבע כי דין חומש להתפנות, בעוד סער מתנגד לפינויו.
"כתפיסת עולם מבינים אצלנו גם בצד הימני וגם בדופן השמאלי, שהחלום הרטוב של שני הצדדים לא יכול להתגשם", אומר גורם במפלגה. "אתה מסתכל על הסיטואציה הפוליטית, ולא הולכת להיות פה לא החלת ריבונות מלאה ולא החזרת שטחים. גנץ התבטא על זה גם אחרי האיחוד עם סער. מה שהוחלט לפנות יפונה, תוך שמירה על ביטחון המדינה".
סעיף נוסף שנוגע לסוגיה מדינית נכתב באופן עמום שכולם יוכלו לחיות איתו בשלום, עם אמירות כמו "הבטחת קיומה של מדינת ישראל, מאבק באיום האיראני, מניעת מדינה דו־לאומית, צמצום הסכסוך ולא פתרונו, חיזוק מדינת ישראל כמדינה יהודית דמוקרטית בטוחה ושוויונית". קווים כלליים, ללא ירידה לפרטים. לשאלתנו בנוגע לישיבתם של גדעון סער ומתן כהנא, שעד כה שללו בתוקף את "פתרון שתי המדינות", בסיעה אחת עם איזנקוט, השיב סער כי השלושה החליטו שלא לעסוק בנושא שאינו רלוונטי כעת, שכן לא צפויה בקרוב פריצת דרך מול הפלסטינים.
במפלגה טרם גיבשו עמדה בנוגע להישענות על רע"ם בהרכבת הממשלה, אולם לאור דברי גנץ נראה כי הפור נפל. "טיבי והמשותפת המליצו עליי ואשמח שימליצו שוב", אמר שר הביטחון ביום רביעי לאתר "פאנט" הערבי־ישראלי. באירוע אחר סירב ראש הממשלה לפיד להודיע כי לא יישען על המשותפת.