החיבורים האחרונים בין המפלגות במערכת הבחירות נראים היטב בחברה הערבית, המפולגת והמסוכסכת מבחינה פוליטית, וגרמו לדאגה רבה. ריצה של המפלגות הערביות ברשימה משותפת, ושכפול ההישג של הבחירות לכנסת ה־23, בדמות 15 מנדטים, נראית רחוקה מאוד מהמציאות. החיבור של רע"מ לקואליציית בנט־לפיד הותירה אחריה מתיחות ושנאה רבה בין המפלגה ליתר המפלגות הערביות, ומעבר לכך, ברקע מלווה את הבוחרים התחושה כי המלחמה על הכיסאות היא זו שמניעה את הנציגים הערביים בכנסת, על חשבון הבוחר.
"אצל היהודים ישנן מפלגות שמתאחדות ופוליטיקאים שמוותרים על מיקומים אטרקטיביים לטובת האינטרס המשותף", אומר ד"ר אכרם חסון, ח"כ לשעבר ופרשן פוליטי בהווה. "גדעון סער ויתר על 2 מקומות במפלגה לטובת איזנקוט וגנץ. ראינו גם את איתמר בן גביר מוותר למען החיבור עם סמוטריץ. לעומת זאת, אצלנו בחברה הערבית האינטרס הוא אישי ולא כללי. מלחמת הכיסאות היא חשובה יותר מהאזרח, מהאחדות ומכל דבר אחר, לכן אנחנו דוגלים במדיניות שונה מאשר החברה היהודית ואנחנו נשלם את המחיר עליה". הוסיף חסון, דרוזי ישראלי שכיהן כחבר כנסת מטעם קדימה בכנסת ה-18 ומטעם מפלגת כולנו בכנסת ה-20.
חסון התייחס למתיחות בין חברי הכנסת הערביים ועל חוסר שביעות הרצון מפעילותם בכנסת: "יש תחושה קשה לגבי הפעילות של הח"כים הערביים. היה לנו בקדנציה הזאת שר וחברי כנסת ערבים והיה מנוף לחצים ואפשרות להפיל את הממשלה ולמרות הכל לא הצלחנו לשנות את חוק קמיניץ שמגביל את הבנייה ומשפיע על החברה הערבית בישראל".

בראיון לערוץ הטלוויזיה הערבי ישראלי "אחנא", דיבר חסון על חוסר האמון שיש לבוחר הערבי בנבחריו. לדבריו, "אנחנו רואים שמה שאומרים חברי הכנסת לפני הבחירות שונה בתכלית ממה שהם מבצעים לאחר שהם נבחרו. ההבטחות מתפזרות באוויר ולכן התקווה מנבחרי הציבור מועטה מאד". הח"כ לשעבר העריך כי אחוז הצבעה בחברה הערבית יהיה נמוך בבחירות הקרובות בשל היעדר חזון של הפוליטיקאים.
על פי סקר שערך מכון סטטנט של יוסף מקלדה לערוץ "מכאן" בשפה הערבית, שיעור ההצבעה בחברה הערבית צפוי לעמוד בבחירות הקרובות על 39% בלבד. הנתון הנמוך ביותר אי פעם של הצבעה בקרב האזרחים הערבים.
הנתון הנמוך ביותר היה בבחירות האחרונות, ב-2021, והוא עמד על 44.6%. שנה לפני כן ההשתתפות של האזרחים הערבים דווקא הייתה בשיאה – 64.8%. הרשימה המשותפת, על כל מרכיביה, קיבלה אז 15 מנדטים. כעת, על פי הסקר, 5 מנדטים בלבד תקבל הרשימה המשותפת, ורע"מ תקבל 4 מנדטים. הליכוד יקבל על פי הסקר 1.5 מנדט מהחברה הערבית.
"אחוז ההצבעה יהיה אולי 40 אחוז בלבד בחברה הערבית, בעיקר בגלל העדר תקווה ואמון בפוליטיקאים", אומר חסון. "לא ייתכן שהחברה הערבית תיפגע בכל בחירות, אין אסטרטגיה מסודרת ואין חזון כמו אצל היהודים. אין לנו מושג איך אנחנו בונים תוכניות לקידום החברה הערבית. אנחנו כל הזמן סומכים על פוליטיקאים שמבטיחים דברים ואז משקרים. מי שפוגע בנו הם לא הקיצוניים שמבטיחים טרנספר לחברה הערבית או כל דבר אחר, כולם יודעים שזה לא יקרה. החשש שלנו צריך להיות ממלחמת הכיסאות של הפוליטיקאים שלנו שבאים על חשבון האזרח ופוגעים בו ובעתיד ילדיו".