בישראל ממשיכים במאמצים לשכנע את האמריקנים לא לרדוף אחרי איראן במאמץ לחתימה על הסכם הגרעין כפי שהוצג בפני האיראנים וכמוסכם על ידי נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן. בשיחה עם כתבים צבאיים מיפן, מודה שר הביטחון בני גנץ כי גם הוא, אחרי ביקור בארצות הברית ושורה של שיחות בנושא, לא יודע איך זה יגמר.
"אני לא יודע להגיד אם ההסכם יקרה או לא", אמר גנץ והוסיף כי "אנחנו הדגשנו את החורים ואת החומרה הרבה שיש בעניין. כמה שאיראן היא אתגר עולמי אזורי וגם איום על מדינת ישראל, אי אפשר להקל עליה במגוון נושאים וגם בנושא התיקים הפתוחים שבאופן פרדוקסלי האיראנים לא רוצים להתקדם איתו, וזה מוכיח שיש משהו שמסתתר שם. היה קשב רב בממשל לעניין הזה, כמובן שהאינטרסים הם יותר רחבים מאשר רק מה העמדה הישראלית. אני חושב שאנו עושים נכון שאנו מדברים ומשוחחים עם האמריקאים בצורה מכובדת ושמים את העובדות על השולחן כפי שהן".
Video: קרדיט: אריאל חרמוני
השר גנץ מסיים ביקור ביפן שהוגדר במשלחת הביטחונית כ"ביקור משמעותי". הביקור סוגר סיבוב בשלוש תחנות: סנטקום, וושינגטון ובטוקיו. נושא ההסכם הגרעין היה בכל המפגשים הללו על השולחן. "עסקנו לאורך כל הימים האלה ברמה האסטרטגית בכל סוגיית העמדה הישראלית סביב הסכם הגרעין המתגבש עם איראן והעמקת השת"פ עם האמריקנים", אמר גנץ. על השאלה מהי עמדת היפנים לגבי הסכם הגרעין המתגבש ענה שר הביטחון כי "גם יפן חושבת שאיראן לא צריכה להיות גרעינית. שמעתי מוזיקה דומה. הם חושבים שלאיראן אסור להחזיק נשק גרעיני. לראייתם, ההסכם אמור להבטיח את זה וגם פה מסרתי את המסרים שלנו שמדגישים את החורים בהסכם שנדרשים לטיפול".

הביקור בטוקיו היה בעיקר במטרה לחתום על הסכם שמשמעותו שיתוף פעולה טכנולוגי-ביטחוני תוך הדגשת העמדות האסטרטגיות של ישראל. "הביקור היה מוצלח. נפגשתי עם כל האנשים הרלוונטיים במערכת היפנית, ראש הקבינט – מספר 2 בממשל, היועץ לביטחון לאומי, שר החוץ ושר ההגנה. זה ביקור המשך למגעים שקיימנו בחודשים האחרונים. יהיו לכך משמעויות אופרטיביות גם ברמת הצבא וסוגיות המו"פ וגם ברמת התעשיות הביטחוניות בהמשך.
"בסך הכל, אנו רואים שהמלחמה עם אוקראינה השפיעה והזיזה את תפיסת הביטחון של הרבה מאוד מדינות שבשנים האחרונות השקיעו פחות בביטחון ויותר בתחומים אחרים, עכשיו הן מבינות שמלחמה זה לא איום תאורטי, זה דבר שיכול לקרות, כל אחד והאינטרסים שלו בזירות השונות עם איזושהי חיבוריות בין זירות עצמן. השיח שלנו עם יפן הוא חלק מהעיצוב הזה. במובן הזה, הביקור היה טוב וכמובן שתוך כדי אנו עוקבים מה קורה בארץ ובעולם. היה ביקור מוצלח, יש לנו עוד מפגש אחד נוסף ונתחיל לחזור הביתה אחרי שדי הקפנו את העולם".
גם אלון יהושע, נספח ההגנה של ישראל סיכם את הביקור "המצב כרגע הוא שיפן נמצאת בסוג של היערכות לתקציב ומסמך אסטרטגי, זאת לאור השינויים בבירה האסיאתית. המהלך אמור לבוא לידי ביטוי כבר בסוף שנת העבודה הנוכחית. זה מסמך שיופץ והנגזרת שלו תשפיע על ההיערכות התקציבית. יפן עומדת על סביבות אחוז פלוס מהתל"ג של תקציב ביטחוני, והכוונה לשדרג זאת לשני אחוזים במהלך תקופה של כ-5 שנים – מדובר על היערכות צבאית מאוד משמעותית במאות מיליארדים במצטבר. מספר שינויים מהותיים שקרו פה לפני שנה וחצי הם הצגת פתיחת הנספחות של יפן. פתחנו נספחות שמאפשרת מגע ישיר מול כל גורמי הקשר הביטחוניים בזרועות ובמשרד ההגנה".