תפוח האדמה הלוהט ששמו חאן אל אחמר ימשיך להתגלגל בין הממשלה לבג"ץ לסיבוב נוסף לאחר שאתמול (ב') הגישה המדינה בקשה לבג"ץ לדחייה נוספת של מתן התגובה לצו על תנאי בעניין פינוי חאן אל אחמר, בטענה כי לא ניתן להכריע בעניין בתקופת בחירות.
ביום ראשון בשבוע הבא, ב-11.9 יגיע המועד בו נדרשת המדינה על פי צו בית המשפט להשיב מדוע אינה מקיימת את התחייבותה לפנות את המאחז הבדואי חאן אל אחמר, זאת לאחר דחיות חוזרות ונשנות בעתירה זו, השישית במספר, בעניין המאחז הבלתי הסמוך לכפר אדומים.
נזכיר, כי בדיון שהתקיים לפני כשנה עדכנה המדינה את בית המשפט כי חלה התקדמות משמעותית באשר לגיבוש מתווה מוסכם למימוש צווי ההריסה במתחם, אך נדרש פרק זמן נוסף בטרם יהיה ניתן לפעול למימוש הצווים וביקשה הארכה בת שישה חודשים עד לחודש מרץ. כאשר הגיע המועד, ביקשה המדינה דחייה נוספת ובית המשפט אישר את הבקשה, לא מבלי לציין כי "קרב היום שבו לא נוכל להשלים עם אי בירור העתירה ונדרש להכרעה ברורה".
משהגיע חודש יולי האחרון והמדינה שוב התמהמה במתן תשובתה, הוציא בית המשפט צו על תנאי המחייב אותה להשיב עד ה 11.9, בעוד שבוע ימים. והנה, הונחה על שולחן בית המשפט בקשה נוספת למתן הארכת זמן עד שתכונן הממשלה החדשה, בנימוק כי לא ניתן לגבש תצהיר חשוב, מורכב ורגיש מבלי שהדרג המדיני מגובש וכי לא ניתן לעשות זאת בתקופת בחירות.
מתנועת רגבים המובילה את העתירה נמסר: "לא יתכן שלפיד וגנץ שרוממות שלטון החוק בפיהם יזלזלו כך במערכת המשפט ובאמון הציבור. אין מחלוקת כי דין המאחז הבלתי חוקי להיהרס כפי שנקבע בבג"ץ וכל עיכוב מוכיח כי לא שלטון החוק הוא שחשוב לממשלה אלא הכיסא. הגיע הזמן מזמן – להסיר את החרפה ולפנות את חאן אל אחמר".
פורום עוטף ירושלים, המורכב מתושבי הישובים הסמוכים לחאן אל אחמר, הוסיף בתגובה "אנו קוראים למדינה לקיים את פסיקת בג"ץ ולפנות עוד השבוע את חאן אל אחמר. כל דחייה של הפינוי או ניסיון העתקה של המבנים בשטח היא פרס לטרור ולרשות הפלסטינית שמעודדת השתלטות בלתי חוקית על אדמות מדינה ועל כביש מספר 1 המוביל לירושלים, אסור לוותר על בירת ישראל ועל המשילות בסביבתם ובדרכים אליה".
נציין כי חאן אל אחמר אינו ממוקם בנקודה זו במקרה או בטעות. נקודות התיישבות שנקודות אסטרטגיות עבור ההתיישבות מוקמות בכוונה תחילה כדי לחצוץ בין ישובים יהודים ובניסיון למנוע מהלך של החלת ריבונות על ישובים אלה, בתוכנית ממוסדת וממוסגרת היטב שהגה ראש הממשלה הפלסטיני סלאם פיאד כבר בשנת 2009.
בארגון ידידי הג'האלין, המנסה להוביל לפתרון מוסכם והוגן לשבט הג'האלין ברכו על עמדת הממשלה ואמרו "לאחר חמישים וחמש שנה ואין סוף דיונים, הגיע הזמן שממשלת ישראל תסדיר את מעמדם של קהילות הג'האלין הלא מוכרות בצפון מדבר יהודה ותפסיק את סבלן המתמשך. קהילות הג'האלין הגישו במהלך השנים 12 תוכניות להסדרת תכנון הקהילות שלהם ואף לא אחת מהתכניות נדונה. אף מבנה בדואי מאז 1967 לא הוכר. כיום, על כל המבנים של כ-750 בתי האב של הג'האלין תלויים ועומדים צווי הריסה לעומת בודדים מכלל המבנים של ההתיישבות הישראלית באזור זה. מן הצדק להסדיר את המבנים של הבדואים הנמצאים עשרות שנים בחאן אל אחמר עוד לפני ההתיישבות היהודית באיזור. בדיוק כפי שלא הורסים למעלה ממאה מאחזים יהודים בלתי חוקיים, כולל 3 במרחק 300 מטר מהחאן. הדבר היהודי הבסיסי ביותר והאנושי הוא לדאוג לכלל התושבים תחת השליטה שלנו באופן שווה".