היסטוריה: החל מהבוקר, הכניסה לכפר העלוואי רג'אר (עג'ר) שבגליל העליון מותרת לכולם וזרים המבקרים בו לא ידרשו עוד להכנס לכפר באמצעות אישור מיוחד מצה"ל ויוכלו אף להישאר ללון בו. מאז מאי 2000 הכניסה לכפר מוגבלת לתושבים בלבד ולבעלי היתר מיוחד.
עם זאת, המעמד החוקי והסוגיות הבינלאומיות בעניינו של הכפר נותרו כשהיו. שטח הכפר נותר 'שטח צבאי סגור לכניסה' אך לא תהיה אכיפה על האיסור.
בכירים בכפר התנגדו בשבועות האחרונים להחלטה ודורשים להשיב את השמירה ואת החיוב באישורי כניסה כפי שהיה בשני העשורים האחרונים. הם טוענים כי האיסור הביא לשקט ולביטחון בכפר מאחר וזרים לא מוכרים לא יכלו להכנס בו ולא לשהות בו בלילה. הם חוששים כי הכניסה החופשית תביא לפגיעה בבטחון האזרחי של התושבים.
ההחלטה צפויה להביא לפיתוח התיירות בכפר היפהייפה והפסטורלי ובעקבותיה יוכלו התושבים המקומיים להתפרנס מתיירות ואירוח.
בשנת 2000, לאחר יציאת צה"ל מלבנון, קבע האו"ם שהגבול בין לבנון לסוריה חוצה את רג'ר. לישראל, ששולטת ברמת הגולן, הותר לפעול בחלקו הדרומי בלבד, והיא מסרה את חלקו הצפוני של הכפר ללבנון. תושבי רג'ר, שסופח לישראל ב-1981 כחלק מרמת הגולן ויושביו קיבלו אזרחות ישראלית, מצאו את עצמם נאבקים מול הכוונה לקרוע משפחות ושכנים באותו היישוב. ישראל לא נענתה לקביעת האו"ם על חלוקת הכפר. מאז וב-22 השנים האחרונות שטח הכפר הוכרז כשטח צבאי סגור בשל המורכבות הגיאו-פוליטית של יישוב שחציו, על פי הדין הבינלאומי, בשטח לבנון וחציו בישראל.