בית המשפט העליון קיבל בסוף השבוע את ערעור המדינה על זיכוי סוהר, והרשיע אותו בהברחת מכשירי טלפון סלולרי, כרטיסי SIM וסמים לאסיר בכלא תמורת שוחד. בבית המשפט המחוזי זוכה הסוהר, עלא אלעמרני, לאחר שנקבע כי הודאתו ניתנה בשל לחץ פסול שהופעל עליו בחקירתו. בין היתר נאמר לסוהר בחקירה כי אם לא יאמר את האמת יזומנו לחקירה אביו המבוגר ואחותו הצעירה, דבר שיפגע בכבודו ובכבוד משפחתו, וכן יציפו בכלא דיווחים שדיווח על אסירים. בבית המשפט המחוזי אף קבע כי לא נמצאו ראיות לתמיכה בהודאה שנתן, והטיח ביקורת חריפה בחוקרי המשטרה.
אולם, בערעורה טענה המחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה כי קביעות בית המשפט המחוזי שגויות, מנוגדות להלכות המקובלות בעניין פסילת הודאה ויש בהם להשליך לרעה על יכולת המשטרה לחקור ולפענח פשעים. בית המשפט העליון קיבל את עמדת המדינה במלואה והרשיע את הסוהר בכל העבירות שיוחסו לו.
בפסק דינו המפורט של השופט אלכס שטיין נקבע כי בחקירה לא נפל כל פגם. החקירה נוהלה על ידי המשטרה באופן חוקי, ובהתאם לכללים המקובלים ועל כן לא היה מקום לפסול את הודאת הסוהר. עוד נקבע, כי אמות המידה שהחיל פסק הדין של המחוזי בנוגע לפסילת הודאות נאשמים מהוות סטייה חריגה וניכרת מההלכות המקובלות אשר תחמו את הגבולות שמפרידים בין המותר והאסור בחקירה משטרתית.
בפסק הדין הזכיר שטיין כי במחקרי התקשורת נחשפו שיחות בין מכשירי טלפון של בני משפחת האסיר ובין מכשירים השייכים לאב ולאחות. לנוכח זאת ציין שטיין כי לגיטימי היה להבהיר לאסיר שאם לא יודה שהוא ביצע את השיחות מהמכשירים הללו לבני משפחת האסיר, לא יהיה מנוס מזימון האחות והאב לחקירה. "עלינו לומר בפה-מלא כי אמירות החוקרים באזני המשיב על שיהא עליהם לחקור את אביו ואת אחותו – מחזיקי הטלפונים החשודים – לא נפגמו בשום פגם. אמירות אלה הצביעו על צורך חקירתי ברור ולגיטימי לחלוטין, אשר עלה מגרסת החפות המפוקפקת, עד-כדי-דמיונית, שהעלה המשיב, ולא היו בגדר איום, פיתוי או השאה". בנוסף, ציין כי "חוקרי המשיב לא הפרו שום זכות מזכויותיו ולא עברו על שום איסור – מקצועי, משמעתי או פלילי – בהעמידם את המשיב על כך שגרסת החפות שלו נראית בעיניהם שקרית וכי היא מסבכת את בני משפחתו".
"באין פגיעה בזכויותיו של הסוהר – אין הצדקה לפסילת הודאתו" קבע בית המשפט העליון. "אין להפוך את הנאשם למאשים ואת רשויות האכיפה לנאשמות במקום שאין הצדקה לעשות כן, דבר שיש בו כדי לכרסם קשות ביכולת הרשויות לפעול נגד הפשיעה הגואה", הוסיף שטיין.
לנוכח זאת בית המשפט העליון קיבל את ערעור המדינה הרשיע את אלעמרני והחזיר את התיק לבית משפט המחוזי לקביעת העונש.
הערעור הוגש על ידי המחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה, עו"ד רחל מטר ועו"ד עידית פרג'ון; בבית המשפט המחוזי נוהל התיק על ידי עו"ד יואב קישון ורותם צריקר קובי מפרקליטות מחוז דרום (פלילי). התיק נחקר על ידי יאח"ס (היחידה לחקירת סוהרים).