הוויכוח בין אגודת ישראל החסידית לדגל התורה הליטאית בדבר הריצה משותפת שמתנהל כבר שבועות ארוכים, מתחלק לשניים: המהותי – הוספת מוסדות חסידיים לחינוך העצמאי והשני שנע סביב המישור הפוליטי – מידת ההשפעה והכוח של כל אחת מהן. בעוד שעל הנושא הראשון הגיעו הצדדים להסכמה, הנושא השני בו נידונים המקומות ברשימה וחלוקת התפקידים עוד נותר פתוח, אך כמו שזה נראה כרגע גם הוא יוכרע עד מחר, מועד סגירת הרשימות לכנסת.
שתי המפלגות יכולות להתעודד כשבנושא האידאולוגי הגיעו להסכמה ולפיה, אם יצליחו המפלגות החרדיות והליכוד להגיע ל-61 ח"כים ובכך לנוסחה שתאפשר את הרכבת ממשלה, ידאגו לתקציב דרך משרד האוצר. במידה ולא תקום ממשלה ולא יהיה תקציב – אחד מהמוסדות הגדולים של בעלזא יכנס למסגרת של חינוך עצמאי הנשלט על ידי הליטאים. בכל הנוגע ליתר מוסדות החינוך של בעלזא, סוכם כי הללו ישולבו ברשת החינוך "בני יוסף" של ש"ס.
"מדובר בפתרון מוסכם על כל חברי סיעת יהדות התורה לתקצוב תלמודי התורה ואנחנו בטוחים כי בעזרת השם יוסדר במו”מ הקואליציוני”, נכתב בהסכם וכן כי “אנו בטוחים כי בכוחות משותפים נצליח להביא בסיעתא דשמיא להקמת ממשלה וקואליציה שתפעל לפתרון מצוקת החינוך החרדי".
עד כה, סירבו בדגל התורה לחתום על ריצה משותפת עם אגודת ישראל בשל הוראתו של הרב אדלשטיין שלא להכניס למתווה הממ”ח עוד מוסדות חסידיים, כולל אלו שרקחו ראשי משרד החינוך עם בכירי חסידות בעלזא. פריצת הדרך התרחשה בין היתר בעקבות העובדה כי במקרה של ריצה נפרדת של השתיים – אף אחת מהן לא עוברת את אחוז החסימה.
העימות הבא הוא על רשימת המפלגה ומי יעמוד במקום הראשון בראש הרשימה, וכן מי יזכה לרוב – ארבעה מקומות ברשימה מתוך שבעת המקומות הראשונים ברשימה המשותפת, כפי שעולה מתוצאות הסקרים האחרונים.
גם בדגל התורה וגם באגודת ישראל דורשים את המקום הראשון וכן ארבעה מקומות בשביעייה. ובכל זאת, בהתחשב בחלוקת הכוחות שנעשתה לפני שנה וחצי, מסתמן כי בראש הרשימה יעמוד נציג גור החדש, יצחק גולדקונפף ולאחר מכן משה גפני יו"ר דגל התורה. בהמשך סדר הרשימה יבנה ב"ריץ-רץ'": פרוש, מקלב, טסלר, אשר, אייכלר, פינדרוס, רוט, ברוכי.