נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי יגיע הבוקר (ג') לדוחא שבקטאר לביקור רשמי היסטורי. זו תהיה הפעם הראשונה שהוא מבקר באמירות מאז שנבחר לתפקיד בשנת 2014, ואחד הסממנים המרכזיים לסיום הפיוס בין מצרים לקטאר אחרי נתק דיפלומטי שנמשך שלוש שנים.
"אמיר קטאר תמים בן-חמד אל-ת'אני יקבל את פניו של נשיא מצרים האחות, שמגיע לביקור שימשך יומיים", הכריזה סוכנות הידיעות הקטארית. זאת, לאחר שאמיר קטאר ביקר במצרים ביוני האחרון בצעד משמעותי בדרך לפיוס.
מצרים ניתקה את קשריה עם קטאר ביוני 2017, יחד עם ערב הסעודית, איחוד האמירויות ובחריין, לאחר שקהיר האשימה את דוחה בתמיכה בשלטון אחים המוסלמים, אותו הדיח הצבא המצרי ב-2013. בינואר 2021, ארבע המדינות החלו לשקם את יחסיהן עם קטאר.
סוכנות הידיעות הקטארית "קנא", הודיעה כי "הביקור מהווה שלב חדש ואבן דרך חשובה במהלך היחסים הבילטרליים בין דוחא לקהיר, ומעלה אותם לרמה של שותפות פורה".
עוד נכתב כי "יחסי קטאר-מצרים חווים תנועה חיובית הכוללת מגעים וביקורים משני הצדדים כדי להיטיב עם שתי המדינות. לביקורו של סיסי חשיבות מיוחדת מבחינת העיתוי שלו, לפני תחילת הפסגה הערבית באלג'יריה שתתקיים בנובמבר הקרוב".
אחת הסיבות העיקריות למחילתה של מצרים על משקעי העבר עם קטאר היא המשבר הכלכלי בו היא נמצאת. המטבע המצרי צולל ורק לפני חודשיים צנח ערך הלירה ביותר מ-17 אחוזים. האינפלציה גואה ומרבית 100 מיליון תושבי מצרים חיים חיי עוני.
מספר אירועים תרמו להידרדרות המצרית: בין השאר, מגפת הקורונה פגעה אנושות בענף התיירות, אחד הענפים החשובים ביותר עבור הכלכלה המצרית. גם מלחמתה של רוסיה באוקראינה הקפיצה את מחירי החיטה שמצרים מייבאת וגרמה להחרפה במשבר הכלכלי וביכולתה של הממשלה המצרית לספק מזון לאזרחיה.
בסוף מרץ הודיעה קטאר כי תשקיע יותר מ-4.5 מיליארד דולר במצרים, כדי לסייע לה להתמודד עם נזקי הקורונה. בנוסף חברת הענק "קטאר אנרג'י", חתמה על הסכם עם חברת הנפט האמריקנית אקסון מוביל, לפיו תרכוש 40 אחוז ממניותיה בשדה חיפושים בים התיכון מול חופי מצרים.