עד לפני חודשיים, מעבר למערכת המשטרתית והמשפטית, אף אחד לא הכיר את שמו של משה סעדה, איש חובש כיפה סרוגה אנונימי ממזכרת בתיה. פיטוריו מתפקיד סגן המחלקה לחקירות שוטרים ולשורת הראיונות והבעיות שהעלה, הייתה אות הפתיחה להפיכתו לאיש מחוזר בימין, לקראת כניסתו לחיים הפוליטיים. אמש (ד') הודיע בנימין נתניהו על שריונו ברשימת הליכוד, לקראת תום מועד הגשת הרשימות.
בשבועות האחרונים מתח סעדה ביקורת על ראשי מערכת אכיפת החוק, בהם היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, פרקליט המדינה, שי ניצן, ומפכ"ל המשטרה, רוני אלשיך, בעוד הם משיבים לטענות ומשאירים את סעדה בכותרות שכמובן הגיב להם. הוא התראיין באינטנסיביות בערוצים 12, 14, ברדיו גלי ישראל, ערוץ 7, כיכר השבת, רדיו 103 ועוד.
רבים רצו לראות אותו משפיע בזירה הציבורית והוא חיפש את דרכו להשתלב במערכת הבחירות. לרגע שקל להתמודד בפריימריז של הציונות הדתית אך קיווה לקבל שם שריון, המהלך לא הבשיל בשל החבירה של עוצמה יהודית לציונות הדתית. סעדה גם שמר על קשר עם איילת שקד שנפגשה איתו כבר בעבר במטרה לנסות למצוא לו מקום ברשימתם.
במקביל הלחץ מצד הליכוד הלך וגבר. אצל סעדה התייצבו בין היתר פעילי מפלגה מוכרים וכן נציגי משפחות שכולות שניסו להניא אותו מהחיבור עם הבית היהודי. בשריונו השיגו בליכוד שני מהלכים: הראשון הוא סיכול השריון המבוקש שביקשה שקד להציב ברשימתה וכן להציב גורם משפטי שמבקש לערוך תיקונים במערכות המשפט והמשטרה, אג'נדה שמתאימה למפלגה.
סעדה התייעץ עם עשרות אנשים על המשך דרכו. בתחילה שכר את שירותי המשרד גל אורן לרנר, בהמשך לווה על ידי שכנו היועץ עופר ענבר. את הבינגו לחיבור לליכוד סגר קובי דילמוני מחברת Q אסטרטגיה אחרי עבודה מאומצת מאחורי הקלעים.
מלבד סעדה שוריינו גם עידית סילמן, עמיחי שקלי, ד״ר צגה מלקו נציגת העדה האתיופית שאת שמה קידמו מרכז למדיניות הגירה, וכן את עו"ד יוסי פוקס. "כולם מוכשרים, כולם ראויים, לכולם יש הישגים משמעותיים כל אחד בתחומו", העיד עליהם נתניהו. "יחד עם כל חברות וחברי הנבחרת שלנו אנחנו נביא 4 שנים יציבות לישראל עם ממשלה לאומית חזקה ויציבה".
שלושה מתוך חמשת השריונים של נתניהו הם דתיים, במסגרת הקרב על הקול הסרוג. המטרה היא לקרוץ למצביעי הציבור הדתי לאומי למצוא את מקומם בליכוד. את אפקטיביות השריונים ניתן יהיה לראות כבר בסקרים הקרובים.