הפיצול של בל"ד מהרשימה המשותפת הכניס את המערכת למצב משונה.
דווקא במפלגות השמאל יבקשו לפסול את בל"ד בכדי לגרום לכך שחד"ש-תע"ל ורע"מ יעברו את אחוז החסימה ובדרך יוכשר הסתמכות עליהם בהרכבת קואליציה.
מהצד השני, בימין מצדדים בכך שעדיף לא לנסות לפסול את המפלגה הערבית, ולתת להם לשרוף קולות, מהלך שיפגע בגוש לפיד ויסייע לגוש נתניהו. יש כאלו שסוברים כי כדאי לנצל את שעת הכושר ולפסול את בל"ד כשיש לכך היתכנות מבחינת רוב בוועדה.
בדקנו מול המפלגות את עמדתן. כשהמועד האחרון להגיש בקשה לפסילה הוא ביום חמישי בחצות. ב"יש עתיד" הודיעו כי אינם מתכוונים להצטרף לבקשה של ישראל ביתנו לפסול את רשימת בל"ד. לשאלתנו על העמדה העקרונית של המפלגה לא נמסרה תשובה ובאשר להצבעת נציג ועדת הבחירות מטעמם בדיון, נמסר כי עדיין אינם יודעים לומר כיצד יצביעו.
השרה מירב כהן טענה כי "הפיצול זה דבר חיובי". ובכך יהיה אפשר לראות "מפלגה קיצונית כמו בל"ד יוצאת מהפוליטיקה. אנחנו צריכים לשמוח שהצדדים הפחות קיצוניים והצדדים היותר פרגמטיים, יתחזקו. זה האינטרס של מדינת ישראל".
ממפלגת העבודה נמסר כי "לאורך השנים הצביעו לעתים בעד ולעתים נגד, וגם הפעם נקבל את ההחלטה כסיעה דמוקרטית ובהחלטה משותפת".
מרצ מתנגדים לפסילת בל"ד. יו"ר הסיעה ח"כ מיכל רוזין הסבירה כי ״מי שמבקש לפסול את נבחרי הציבור של אזרחי ישראל הערבים, מבקש בעצם לפסול את הלגיטימיות של האזרחים והאזרחיות מהחברה הערבית ולהוריד את שיעור ההשתתפות שלהם בבחירות. המשימה העיקרית של גוש השינוי היא לא רק להוביל לממשלה חדשה – אלא לשיתוף אמיתי המבוסס על שוויון בין אזרחי ישראל כולם".
בעבר ניסו מפלגות הימין לפסול את בל"ד מסיבות עקרונית-מהותית. האם עכשיו שלא יעברו את אחוז החסימה יוותרו להם על העמדות הלאומניות שלהם? בליכוד, ובציונות הדתית יגישו בקשה מטעמם לפסול את כלל המפלגות הערביות יחד, כולל רע"מ, איתן ערכו בעבר בליכוד מגעים לשיתוף פעולה.
ריצה לבד או יחד ברשימה, היו אחד מהנימוקים של בג"צ פעם קודמת, באשר לפסילת מפלגה. כך למשל, אחד הנימוקים לאי פסילתה של בל"ד היה שאי אפשר לפסול מפלגות, רק רשימות. הפעם, כשכל אחד מהמרכיבים רץ בנפרד גוברים הסיכויים לפסילת בל"ד.