חברת מועצת העיר לוד מטעם הרשימה המוסלמית, פידא שחאדה, מי שעודדה את משתתפי פרעות תשפ"א בעיר עוזבת את תפקידה.
שחאדה הודיעה בפייסבוק כי החליטה לאחר לבטים רבים לעזוב את מועצת העיר. עוד כתבה כי "לאורך כל השנים אני מנסה לייצג את הקול האמיתי של הציבור הערבי, הקול השקוף, הקול שלא נשמע. מאז אירועי מאי 2021 אני עוברת מתקפות בלתי פוסקות, מקצועיות, אישיות וגם משפחתיות, כדי לנסות להעלים את הקול שלי, שהוא בעצם שלכם".
שחאדה נחשבת לקול הקיצוני ביותר בקרב ערביי לוד, לאחרונה אף ספגה גינויים מאנשי החברה הערבית בעיר. לאחר אירועי מאי 2021 היא התבטאה לא אחת בעד המהומות שחוללו ערבים בעיר.
בראיון לכתבת עיתון ידיעות אחרונות דנה ספקטור אמרה שחאדה: "אתם לא אוהבים לשמוע את זה, אבל אנחנו עם כבוש מה זה שקט. מה זה נחמד. הייתם צריכים להכיל את זה. להגיד לעצמכם, 'היו שקטים 70 שנה, אז ניתן להם לילה אחד של להתפרע'. טיפה אמפתיה, לתת לנו לאוורר. ברור שאני נגד אלימות. אבל אם אני עם שקט כל הזמן ואז יום אחד אני באה ושורפת פחים ושוברת זכוכית של בניין עירייה, בעיניי זה חלק לגיטימי מהתקוממות".
בהמשך היא קראה לשחרר את עצורי הפרעות, גם מי שנחקרו או הואשמו בעבירות של שימוש בנשק, ירי חי, פגיעה ברכוש יהודי ועוד.
בין היתר שחאדה בירכה את שחרורו של סולימאן אלפקיר הנאשם באירוע זריקת בקבוקי תבערה לבית משפחה כהן בשיכון חב"ד בפרעות בקיץ האחרון בלוד. "אני מקווה לשחרור כל האחרים", כתבה.
בראיון לערוץ כנסת הסבירה כי התקיפות בזמן שומר החומות נגד הגרעין התורני הן מוצדקות והסבירה כי "ברגע שאתה מאויים ומנסה להגן על עצמך, אז כל אחד שמאיים עליך ומנסה לפגוע בך, אתה תבקש שהוא יתרחק".
במבצע האחרון בעזה, ארגנה שחאדה אירוע "הזדהות עם תושבי הרצועה" שהגביר כוננות מצד המשטרה. האירוע בוטל רק לאחר שהושג הסכם הפסקת אש.
מארגון "ערי ישראל" המאגד פעילים מקהילות ערים מעורבות ברחבי הארץ נמסר בתגובה: "לעיר לוד מגיע שיהיו נציגים שבאמת דואגים לה ורוצים בפיתוחה ולא כאלו שמטפחים שאיפות לאומניות פלסטיניות בלב מדינת ישראל או שתומכים באלימות ככלי "לאוורור" נפשי. נמשיך לעקוב אחרי פעילות כשל גברת שחאדה בלוד בפרט ובערי ישראל בכלל".