"ישראל מאמינה שאפשר וצריך להגיע להסכם על הקו הימי בין לבנון לישראל באופן שישרת את האינטרסים של אזרחי שתי המדינות. ההסכם יתרום רבות ויועיל ליציבות האזורית", אמר אתמול בערב דובר ראש הממשלה. הוא הוסיף כי ישראל מודה למתווך האמריקאי, עמוס הוכשטיין על "עבודתו המאומצת" בניסיון להביא להסכם והוסיף כי הפקת הגז מאסדת כריש אינה קשורה למשא ומתן, "האסדה תחל בהפקת הגז ללא עיכובים ברגע שזה יהיה אפשרי", נמסר.
תאריך היעד הראשוני לתחילת הפקת גז מאסדת כריש, עמד בתחילה על היום, ה-20 בספטמבר. אולם מסתמן כי התחלת ההפקה תתעכב עוד, ולא תחל לפני כינון הסכם. מול איומי נסראללה כי תחילת הפעלת האסדה תביא לתגובה תוקפנית מצד חיזבאללה, הביע אתמול נשיא לבנון מישל עואן, אופטימיות לגבי הגעה להסכם עם ישראל.
לפני כשבועיים אמר גורם מדיני בכיר כי אסדת כריש תחל להפיק גז ברגע שהדבר יתאפשר ואיומי חיזבאללה לא יכתיבו מדיניות. ישראל הביעה הסכמה למתווה של שתי אסדות, כלומר אסדה לבנונית שתוצב לא רחוק מכריש, בתוך שטח "משולש המריבה" הימי בין ישראל ללבנון, וחלוקה של רווחי הגז שיופק מהשטח הנתון במחלוקת. אסדת כריש, נמצאת בשטח הימי הכלכלי של ישראל, מדרום לשטח המצוי בוויכוח בין המדינות.
בישראל עדיין ממתינים להצעה למתווה להסכם מצד המתווך הוכשטיין. ב"ישראל היום" פורסם אתמול כי בצוות המנהל את השיחות על הגבול הימי עם לבנון נבחנת האפשרות להביא את ההסכם לאישור של הקבינט המדיני-בטחוני, בטרם יוצג לציבור. על פי הפרסום, נבחנת גם אפשרות להגדיר את חלוקת המים הכלכליים ב"משולש המריבה" בין ישראל ללבנון, כ"סימון גבול" ולא כ"קביעת גבול", וזאת במטרה להימנע מהצורך לאשר את ההסכם במשאל עם, כמתחייב לגבי מסירת שטח בריבונות ישראל.
ובתוך כך, בחצות הלילה, המריא ראש הממשלה יאיר לפיד לניו-יורק, שם ינאם ביום חמישי מול עצרת האו"ם. לפני יציאתו שלחה לשכתו של לפיד הודעה כי כי מעל בימת האו"ם "יישמע קולה של מדינת ישראל, זכותנו לביטחון ושאיפתנו לשלום כמו גם תרומתה של ישראל ליציבות אזורית ולשיתופי פעולה בינלאומיים".