לפני שנפגש אמש (ג') עם ראש הממשלה יאיר לפיד, אמר נשיא טורקיה רג'יפ טאיפ ארדואן בנאומו מעל בימת האו"ם כי יש להפסיק את "פעילות ההתנחלות". לדברי ארדואן מול העצרת הכללית – "אין שום אפשרות אחרת לפתרון הוגן, בר קיימא ומקיף מלבד הקמת מדינה פלסטינית עצמאית וריבונית שבירתה מזרח ירושלים. חיוני לכבד את זהותה ההיסטורית והתרבותית של ירושלים, להפסיק את פעילות ההתנחלות הבלתי חוקית בשטחים הכבושים ולהבטיח את ביטחון חייהם ורכושם של הפלסטינים".
הפגישה בין ארדואן ולפיד התקיימה בקונסוליה הטורקית בניו יורק, והייתה סגורה בפני כלי התקשורת. מלשכת ראש הממשלה נמסר כי מדובר במפגש ראשון בין ראש ממשלה ישראלי לארדואן מזה 14 שנה, וכי "מדובר בצעד נוסף בתהליך נרמול היחסים בין המדינות, שהחל אחרי כינון ממשלת בנט-לפיד בשנה שעברה". עוד נמסר כי שני המנהיגים דנו אתמול בשיתוף הפעולה בין ישראל לטורקיה בתחומי הכלכלה והאנרגיה, וכן על תהליכים אזוריים. לפיד ציין בחיוב את החזרת הטיסות הישראליות לטורקיה, ואמר כי מהלך זה יתרום רבות לחיזוק התיירות בין העמים.
שני המנהיגים דנו "במאבק בטרור בישראל ובכלל. רה"מ לפיד הודה לנשיא טורקיה על שיתוף הפעולה המודיעיני בזמן הניסיונות האיראניים לבצע פיגועים על אדמת טורקיה. כמו כן, העלה לפיד בפני נשיא טורקיה את סוגיית השבויים והנעדרים ואת חשיבות השבת הבנים". לשכת ראש הממשלה לא ציינה האם לפיד ביקש את סיועו של ארדואן בהשבת החללים המוחזקים בידי חמאס, אולם כבר ב-2016, בהסכם הפיוס אז בין ישראל לטורקיה, הבטיחה אנקרה להפעיל את קשריה מול חמאס כדי לשכנע את הארגון להשיב את חללי צה"ל, אורון שאול והדר גולדין ז"ל.
הסכם הפיוס הקודם מול טורקיה, שנחתם ב-2016 וכלל תשלום ישראלי של למעלה מ-20 מיליון דולר לפיצוי משפחות נפגעי משט המרמרה, החזיק מעמד במשך שנתיים, עד לגירוש השגריר הישראלי מתוך מחאה טורקית על התגובה הישראלית להתפרעויות האלימות על גדר עזה, לאחר העברת שגרירות ארה"ב לירושלים. ב-2016 גם דרשה ישראל מטורקיה כי לא תאפשר פעילות חמאס משטחה כנגד ישראל. בחודש שעבר שוב סיכמו כאמור ישראל וטורקיה על החזרת שגרירים הדדית ועל חידוש היחסים הדיפלומטיים ביניהן באופן מלא. השגרירה המיועדת לטורקיה, היא אירית ליליאן.