שופטי בית המשפט העליון, נועם סולברג, יעל וילנר ורות רונן, התכנסו אחר הצהריים (ד') לדיון שני בעתירת ארגון לביא נגד מינוי השופט בדימוס מני מזוז ליו"ר קבוע למשך 8 שנים של הועדה המייעצת למינוי בכירים. הדיון מתקיים היום, לאחר שבדיון הקודם בעתירה, לפני כשבועיים, הוציא הרכב השופטים צו על תנאי בו הורה למדינה לנמק מדוע לא יתמנה מזוז 'אד הוק', רק לצורך בחינת מינוי הרמטכ"ל המיועד הרצי הלוי.
מהלך הדיון:
עו"ד ענר הלמן, מנהל מחלקת הבג"צים: "לפני שרי הממשלה היה כל המידע. השרים ידעו שהם יכולים למנות אד הוק. אבל עמדת היועצת המשפטית לממשלה היא שיש לעשות מינוי קבוע לשמונה שנים. השרים קיבלו את העמדה הזו".
השופט סולברג: "האם הממשלה קיבלה את ההצעה שלנו ודנה בה או שהכל נותר בין האונה הימנית לאונה השמאלית של הייעוץ המשפטי?"
עו"ד הלמן: "זה לא הובא לממשלה כולה. נמסר לנו מהלשכה המשפטית של משרד ראש הממשלה שהעניין הובא בפני ראש הממשלה".
***
השופטת וילנר להלמן: "אדוני צריך להסביר לנו למה המקרה הזה חריג".
השופטת רונן: "מה שחסר בחוות הדעת של היועמ"ש הוא ניתוח של האפשרות האלטרנטיבית, על היתרונות והחסרונות שלה".
הלמן: "אם המינוי הזה יהיה אד הוק, ואחרי הבחירות לא תוקם ממשלה, ונלך לעוד בחירות ועוד בחירות, ואז נגיע עוד שנה למינויים הבאים וכבר יהיה תקדים של מינוי אד הוק, מה יקרה אז. האם לא יעלה החשש שהמינוי יהיה לפי מי שמעוניינים למנות?"
***
עו"ד יצחק בם, בשם העותר ארגון לביא, אמר בדיון: "החשש שמינוי השופט מזוז אד הוק יביא לחשש שהמינוי נתפר למועמד מסוים לרמטכ"לות רחוק. אם יש חשש הוא לאמון הציבור במוסד היעוץ המשפטי ובעקביות של החלטותיו. לכן אני מבקש להפוך את הצו על תנאי למוחלט".
בהמשך הדיון התלוצץ השופט סולברג ואמר כי "סולברג: פסק הדין ינתן או בשנה הזאת או בשנה הבאה".