ישראל ולבנון יעמדו בימים הקרובים בצומת דרכים סביב הגבול הימי, לאחר שהאמריקנים גיבשו הסכם והציגו אותו לשני הצדדים. כעת, ממתינים בבית הלבן לתשובות שתי המדינות.
בערב ראש השנה (ראשון) קיים ראש הממשלה יאיר לפיד התייעצות ביטחונית עם ראשי מערכת הביטחון. בדיון לקחו חלק ראש הממשלה החליפי נפתלי בנט, שר הביטחון בני גנץ, ראש המוסד, ראש השב"כ והרמטכ"ל. הנוכחים קיבלו עדכון על ההסכם האמריקני והחליטו בשלב זה לא להתבטא בנושא ולהמתין לתשובת לבנון.
ההערכה היא כי אם הלבנונים יקבלו את תנאי ההסכם, ממשלת ישראל תקדם מהלך חוקי לאישורו כאשר היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה כבר הונחתה להיערך להגן על המהלך, מאחר ומדובר בהסכם שנערך בתקופת ממשלת מעבר וסמכויות הממשלה מוגבלות. גם עתירה לבג"ץ נגד החתימה על ההסכם צפויה בהמשך.
עוד עלה במהלך הדיון נושא ההסלמה; ראש הממשלה ושר הביטחון קיבלו סקירה מלאה על תמונת המצב הביטחונית ממנה עולה כי ייתכן ונסראללה ינסה לעורר פרובוקציה רגע לפני החתימה, במיוחד אם ההסכם לא יהיה לרוחו. האמריקנים מצידם, יעבירו מסר ללבנון כי הסכם הגבול הימי יסתיים עד לסוף חודש אוקטובר וכי אם לבנון לא תצליח לקבל החלטה עד אז, הבית הלבן יגבה את ישראל, כולל במצב בו המצב בגזרה יסלים. בנוסף, הונחו ראשי מערכת הביטחון להיערך לכל תרחיש בגזרת הצפון כולל תרחיש של תגובה לתקיפה אפשרית. עוד מסר שהועבר ללבנון בדגש על נסראללה, הוא שעליהם לקחת בחשבון שהחברה המפעילה את הפקת הגז בים היא זו שתפיק בעתיד את הגז בלבנון. לכן, כל התנהגות אלימה מצדו שך נסראללה תהיה בעלת השלכות חמורות מצידה של לבנון.
"אם נסראללה יתקוף הוא יספוג מכה קשה", אמר גורם ביטחוני הבוקר למקור ראשון. "המסר שעבר הוא שלא נאפשר הפרת ריבונות ואיום על יעדים אסטרטגים ונסראללה יודע זאת היטב", הוא הבהיר.
בערב החג נמסר מגורם בלשכתו של ראש הממשלה כי לישראל אין אינטרס לפגוע במשאבים הכלכליים של לבנון: "ישראל מאמינה שאפשר וצריך להגיע להסכם על הקו הימי בין לבנון לישראל באופן שישרת את האינטרסים של אזרחי שתי המדינות. ההסכם יתרום רבות ויועיל ליציבות האזורית", נמסר. "ישראל מודה למתווך האמריקני על עבודתו המאומצת בניסיון להביא להסכם".