ראש האופוזיציה וראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו לא המתין עד סוף שידור הנאום כדי לקבוע ש"הערב שמענו נאום שכולו חולשה, תבוסה והרכנת ראש". נתניהו הוסיף: "אחרי שממשלת הימין בראשותי הורידה את המדינה הפלסטינית מסדר היום העולמי, אחרי שהבאנו ארבעה הסכמי שלום היסטוריים עם מדינות ערב שעקפו את הווטו הפלסטיני, לפיד מחזיר את הפלסטינים לקדמת הבמה העולמית ומכניס את ישראל ישר לתוך הבור הפלסטיני".
לדברי נתניהו, לפיד "מתכוון לתת לפלסטינים מדינת טרור בלב הארץ, מדינה שתאיים על כולנו". הוא הוסיף שראש הממשלה "מסכן את עתידנו וקיומנו גם בנושא האיראני. בזמן שאיראן דוהרת להסכם גרעין שמסכן את עצם קיומה של מדינת ישראל, לפיד לא עושה כלום. במשך יותר משנה הוא נרדם בשמירה. בניגוד אלינו, לפיד לא נלחם נגד איראן בקונגרס האמריקני, בתקשורת האמריקנית, בסנאט האמריקני. הוא לא עשה דבר".
יו״ר הציונות הדתית ח״כ בצלאל סמוטריץ׳ גינה אף הוא את דברי לפיד באו"ם. "המשמעות של נאום לפיד היא חזרה לימי אוסלו הארורים", אמר סמוטריץ'. "מילים גבוהות ונעימות לאוזן שעוטפות כניעה מבישה לטרור וחתירה לחלוקת הארץ, מסירת שטחים וגירוש רבבות יהודים מבתיהם.
"לפיד וגנץ החזירו את הרשות הפלסטינית למרכז השיח והבמה הבינלאומית והפיחו תקווה במפרשי הלאומיות הפלסטינית, ואת התוצאות אזרחי ישראל כבר חשים על בשרם בגלי טרור ובהסלמה מסוכנת ביהודה ושומרון".
מנגד היה גם מי ששיבח את ראש הממשלה: יו"ר רע"מ מנסור עבאס, שרואה בעצמו חלק בממשלה העתידית שהוא מקווה שתקום יחד עם לפיד ובני גנץ. "אנחנו חוטאים בהצהרות לתקשורת שאומרות כי הממשלה הזאת הייתה רעה, שלא השגנו בה דבר ושהקשרים שלנו עם הפלסטינים לא השתפרו", אמר עבאס בריאיון לרדיו נאס. "אני חושב שהמצב הפוך בדיוק. הממשלה הזאת הייתה טובה יותר מהממשלה הקודמת בכל התחומים.
"היחס כלפי הפלסטינים מתנהל בכיוון נכון, וראש הממשלה צפוי בנאומו באו"ם לשים שוב את פתרון שתי המדינות על השולחן. אנו רוצים שהזכויות שלנו יכובדו עכשיו, אבל גם אם זה לא אפשרי כעת – יש דינמיקה של שינוי בכיוון הזה.
"אחרי ארבעה סבבי בחירות שהנושא הפלסטיני לא עלה בהם ואף אחד לא דיבר עליו, בבחירות הנוכחיות הסוגיה הפלסטינית – הסדר מדיני, הגעה לשלום והקמת מדינה פלסטינית – תהיה שוב רלוונטית. לפיד יצהיר עכשיו על הצורך בפתרון שתי המדינות, ואני מצפה ליוזמה פלסטינית אמיתית מכל הפלגים הפלסטיניים, שתקרא לפתוח דף חדש בקשרים עם ישראל".
עבאס שיבח גם את פועלו של שר הביטחון גנץ. "האישיות הפוליטית הבכירה ביותר שנפגשה עם אבו־מאזן יותר מפעם אחת היא גנץ, שיצר אופק לשיפור הקשרים עם הפלסטינים. יש שיתוף פעולה עם הרשות, והקשרים בין הצדדים השתפרו. יש גם התקדמות חיובית ביחס לרצועת עזה, כולל ניסיון לשקם את הרצועה באמצעות חברות מצריות והגדלת מכסת הפועלים מעזה לישראל ל־30 אלף איש".
יושב ראש רע"מ קרא לפלסטינים להודיע על אחדות ביניהם כדי להתניע את תהליך השלום ולהקים מדינה פלסטינית: "יש כיום הנהגה חדשה בממשלה הישראלית, שהתחילה לחשוב ושמה על השולחן את נושא המדינה הפלסטינית והשלום. חייבת להיות תנועה בצד הפלסטיני לחיזוק היוזמה הזו".