הלבנונים, ובראש מזכ"ל חיזבאללה, חסן נסראללה, מכריזים על ניצחון בנושא רישום הגבולות מול ישראל ואסדת הגז כריש. לשכת הנשיאות הלבנונית מסרה כי הנשיא, מישל עאון, קיבל לידיו את ההצעה לסימון הגבול הימי בין לבנון לישראל מדי שגרירת ארה"ב בלבנון דורותי שיה.
هي وإدارتها يللي بيعرفو مين ميشال عون وشو ميشال عون…
ميشال عون إنت الجبل الشامخ، ونحنا معك لآخر نفس…#ترسيم_الحدود_البحرية pic.twitter.com/Knatc2GXIZ— akiki3 (@akiki30) October 1, 2022
כעת, בכוונתו של הנשיא הלבנוני להקים צוות מומחים, ולאחר הגשת מסקנותיהם הוא, יו"ר הפרלמנט נביה ברי וראש הממשלה נג'יב מיקאתי, יקבלו את ההחלטה האם להסכים להצעה. השילוש הפוליטי, שנשלט למעשה על ידי ארגון חיזבאללה, יקבל החלטה על פי ראות הארגון, שמנהיגו מיהר להכריז ניצחון על ישראל.
בנאום שנשא אתמול אמר נסראללה כי "לאחר חודשים של מאמצים ומאבק פוליטי בשטח ובתקשורת בנושא הגבולות הימיים וזכויות הנפט והגז, ראינו היום את התוצאות מהמתווך". לדבריו, "תמיד אמרתי שהמדינה תקבל את ההחלטה שתממש את האינטרס של לבנון. בימים הקרובים יתברר מהם ההישגים ואנחנו מקווים שהדברים יהיו טובים ללבנון ולכל הלבנונים, מה שיפתח אופקים חדשים וטובים עבור הלבנונים. זו תהיה תוצאה של שיתוף פעולה וסולידריות לאומית".
רשת הטלוויזיה אל מנאר, המזוהה עם חיזבאללה, ציטטה מקורות שפירטו את ההצעה. לפי אותם המקורות ההצעה שהציע ישראל נדיבה מאוד, ומהווה ויתור משמעותי ונסיגה מהעמדה הראשונית. על פי הרשת, ההסכם יעביר לידי לבנון את כל שטח המחלוקת המקורי, המונה 860 קמ"ר, וחלק נוסף שנמצא בשדה "קאנא" החורג משטח המחלוקת. בנוסף קו 23 ושדה הגז קאנא יישאר גם הוא בשליטת לבנון.
מדובר, כאמור, בנסיגה של ממש מהעמדה שהוצגה לפני כעשור, לפיה השטח יחולק 55 – 45 לטובת הלבנונים, הצעה אותה הלבנונים דחו.
החברה הצרפתית טוטאל אנרג'י תחל לקדוח בשדה קאנא הלבנוני מיד אחרי החתימה, כאשר חלק מהרווחים של קאנא ילכו לישראל. שדה כריש ישאר בידי ישראל.
גולשים ברשתות החברתיות הריעו לנשיא מישאל עאון על התעקשותו ועל הישגיו, וכן ציינו גם את חיזבאללה כגורם שהביאו להישג. הגולשים שיתפו את התבטאותו של חתנו של הנשיא, ג'ובראן בסיל,שהכריז בפני תומכים "לא יצא גז מכריש כל עוד לא יצא גז משדה קאנא".
لو ما الرئيس ميشال عون العظيم
ما كان في لا غاز ولا نفط ولا ترسيم #ترسيم_الحدود_البحرية #ميشال_عون
صباح الخير والأمل والتفاؤل ❤️ pic.twitter.com/KwtGVyB9Y2— Zeinaawad (@Zeinaaw50543453) October 2, 2022
לעומת התומכים היו רבים שחששו שהפקדת הגז בידי הממשלה תוביל רק ליותר שחיתות. "איך אפשר להפקיד גז בידי מדינה שלא יכולה להתמודד עם הכלכלה של עצמה בגלל השחיתות השלטונית. זה ברור שלפני שהרווחים מהגז יגיעו לאזרחי לבנון, הכסף יגיע לפוליטקאים המושחתים", כתב אחד הגולשים.