בישראל ובלבנון ישנן הערות על טיוטת הסכם רישום הגבולות או הסכם הגז, אך לא נראה שיש משהו שיכול לשבש את המהלך שהולך לקראת סיכום סופי.
היום ייפגשו בלבנון הנשיא עאון, ראש הממשלה מיקאתי ויו"ר הפרלמנט נבי ברי כדי לדון בטיוטת ההסכם שהוגש על ידי האמריקאים. לפחות מהצד הלבנוני מדווחים כי לאחר הדיון היום יעברו 48 שעות עד שטיוטת ההסכם תהפוך לנייר רשמי שיוגש חזרה לאמריקאים.
נציגי ארגון חיזבאללה, היו בין הראשונים לקבל את טיוטת ההסכם מידי הנשיא עאון הנתמך על ידם. לבטח הם עברו היטב על הטקסט ועל מפת הקוארדינטות המצורפת כדי לרדת לעומקם של פרטים. משלחת מייעצת טכנית-צבאית הגיע היום באחת לארמון הנשיאות. בלבנון דיווחו כי המשלחת תכלול את המנכ"ל לביטחון פנים האלוף עבאס איברהים, היועץ הנשיאותי נביח ברי עלי חמדאן, ומשלחת צבאית בראשות ראש מחלקת ההידרוגרפיה בצבא, קולונל אפיף גאית'. סגן יו"ר הפרלמנט אליאס בו סעב, שהוביל את המו"מ מול המתווך האמריקאי הוכשטיין, יעמוד בראש המשלחת. סגן היו"ר כבר מיהר להכריז כי "לבנון השיגה יותר מהצד האחר", כשהוא מתכוון כמובן ישראל.
בשלוש בצהריים, יפגשו שלושת הבכירים מיקאתי עאון וברי, ותוך יומיים, עוד לפני ישיבת הממשלה בישראל בנדון שצפויה להתקיים ביום חמישי. הלבנונים ישלחו את החלטת לאמריקאים וזו תועבר לאו"ם.
במשטר הלבנוני שחיזבאללה שולט בו, לא היו מוכנים שיהיה מסמך אחד שעליו יתנוססו החתימות של לבנון ושל ישראל זו לצד זו, כדי לא לשדר חלילה תמונת שווא של נורמליזציה או הבנות הדדיות בין המדינות.
ההחלטות של ישראל ושל לבנון, שבהן תהיינה רשימה של קוארדינטות חדשות של המסמנות את הגבול הימי של כל צד, יגיעו בנפרד לאו"ם. עיתון אלאחבאר הלבנוני ציין כי בניגוד לדיווחים בישראל קו המצופים שיסמן את השטח הבטוח על פי ישראל, אינו כלול בהסכם הנוכחי, כמו כן הגבולות היבשתיים יקבעו רק בשלב מאוחר יותר.
בדומה לישראל, גם בלבנון הועלתה הדרישה להעביר את ההסכם להצבעה בפרלמנט לפני אישורו, בלבנון לא התרשמו מהדרישה ודיון כזה לא יתקיים, בישראל ראש הממשלה מנסה להעבירו ללא דיון כזה.
דמיון נוסף בין ישראל ללבנון הוא המצב הפוליטי. בשתי המדינות נמצאים באווירת בחירות ובמערכת פוליטית זמנית. ראש הממשלה החליפי יאיר לפיד מכהן בתפקידו באופן זמני עד לקיומן של בחירות בנובמבר. בהעדר רוב של 61 הוא ימשיך בתפקידו. נשיא לבנון עאון עתיד לסיים את תפקידו ב 31 לאוקטובר וגם הוא משלים את ימיו האחרונים ויכהן באופן זמני עד שהפרלמנט הלבנוני שנבחר מחדש ימצא מועמד מוסכם לתפקיד, דבר שעדיין לא קורה גם כן בגלל העדר רוב.
נסראללה בנאומו אתמול הכריז על ניצחון במשא ומתן והציג אותו כדוגמא לאחדות לאומית, אך אין ספק שמדובר בדוגמא נוספת לשליטת הארגון במדינת הארזים. במחנה המתנגד לחיזבאללה בלבנון האשימו את מנהלי המו"מ בהגעה להסכם ללא סמכות פוליטית. בכותרת הראשית של עיתון "נידאא אלוטאן", המתנגד לחיזבאללה, האשימו את ארגונו של נסראללה בנורמליזציה עם ישראל "הצרכים מתירים את ישראל מתירים את האיסורים", נכתב. פרשן העיתון וליד שקיר, תהה על המהירות שבו מאושר הסכם רישום הגבולות, דווקא כשהנשיא הפרו חיזבאללה עאון מסיים את תפקידו ומעוניין בתמונת ניצחון אחרי קדנציה של שש שנים שסומנה יותר מכל במשבר כלכלי החמור ביותר שעברה לבנון.
"חיזבאללה פותח את תהליך חלוקת הרווחים של עושר הגז והנפט הימי בין מרכיבי הרשות הנאמנה לו אחרי סוף המנדט העאוניסיטי, שהקפיד לתת הטבות מועדפות לחיזבאללה ולאנשיה. ההטבות האלו בזזו את הכלכלה הלבנונית בתהליך פונזי. כספי המדינה התרוקנו ובוזבזו".