בית המשפט המחוזי בתל אביב נתן בתחילת השבוע תוקף של פסק דין להסכמות שהושגו בין רשם העמותות ובין עמותת משפחה חדשה והמנכ"לית אירית רוזנבלום, שימנעו את הצורך בפירוק העמותה. ההסכמות הושגו לאחר שביולי 2021 הגישה יחידת אכיפה ובקרה ברשות התאגידים בקשת פירוק כנגד עמותת משפחה חדשה (ע"ר). העמותה עוסקת, בין היתר, בקידום ההכרה במשפחות אלטרנטיביות ועורכת טקסי נישואין אלטרנטיביים לזוגות הפונים אליה, ומפיקה להם "תעודת זוגיות", המעידה על היותם ידועים בציבור.
במסגרת בקשת הפירוק, הצביעה היחידה על ליקויים משמעותיים שנפלו בהתנהלות העמותה. בכלל זה, נמצא כי העמותה חילקה רווחים למייסדת ומנכ"לית העמותה, עו"ד אירית רוזנבלום. זאת, לאחר שרוזנבלום גבתה מהעמותה אותה היא מנהלת תשלום עבור השימוש בסימן המסחר "תעודת זוגיות". כמו כן, נמצא כי העמותה התקשרה עם מקורבים למנכ"לית ללא הליך סדור. עוד עלה חשש, כי העמותה סיווגה שכר טרחה שגבתה מפונים לשירותיה כתרומות, במסגרת דיווחיה הכספיים ליחידת רשם העמותות.
לאחר מספר דיונים שהתקיימו בבית המשפט המחוזי בתל אביב, ולאחר שהתקיים מו"מ בין הרשמת לבין ב"כ העמותה, הושג הסכם, שזכה לתוקף של פסק דין, ולפיו מנכ"לית העמותה תשיב לעמותה סכום של 2 מיליון ש"ח, בגין סכומים שנגבו מהעמותה בעבר על השימוש ב"תעודת הזוגיות". עוד נקבע כי "תעודת הזוגיות" תשמש את העמותה באופן בלעדי, כל עוד המנכ"לית משמשת בתפקידה בעמותה, וזאת ללא חיוב העמותה בתשלום דמי שימוש למנכ"לית. עוד התחייבה העמותה, כי ככול שתקבל תשלום עבור שירותים משפטיים שנתנה, תשלום זה יסווג כשכר טרחה ולא כתרומה.
על המנכ"לית רוזנבלום ייאסר להתחרות בתחומי העיסוק של העמותה במסגרת הפרקטיקה הפרטית אותה היא מנהלת, ומנגד, שכרה מהעמותה לא יעלה על שיעורו מהמחזור הכולל כיום. רוזנבלום אף לא תקבל תנאי העסקה נוספים שאינם משולמים לה היום.