מבוכה ליו"ר ועדת הבחירות המרכזית השופט יצחק עמית. ברוב של 8 שופטים, ונגד דעתו החולקת של השופט עופר גרוסקופף התקבל ערעורו של ח"כ עמיחי שיקלי על החלטת השופט עמית, והוא יוכל להתמודד ברשימת הליכוד לכנסת ה-25. במקביל דחו כצפוי השופטים פה אחד את עתירת התנועה לאיכות השלטון נגד שיבוצה של ח"כ עידית סילמן ברשימת הליכוד לכנסת. זאת בהמשך לדחיית עתירת מרצ בנושא עוד במהלך הדיון (לאחר שנציג המפלגה נענה לבקשת השופטים למשוך את העתירה).
נציין כי לנוכח סד הזמנים הקצר מאוד ניתן היום פסק הדין עצמו, ואילו הנימוקים צפויים להינתן בהמשך. עם זאת, במהלך הדיון בעניינו של שיקלי עלו שלושה טעמים אשר עשויים להצדיק את ביטול החלטת יו"ר ועדת הבחירות.
הטעם הראשון הוא שההחלטה על פסילת שיקלי התקבלה על ידי השופט עמית, בעוד הסמכות לפסילה נתונה רק למליאת הוועדה. הטעם השני הוא שהתפטרות סמוך לערעור צריכה להיחשב כהתפטרות סמוך לפרישה, שאם לא כן זכות הערעור מאבדת את משמעותה. טעם שלישי, שככל הנראה על פי התבטאויות השופטים במהלך הדיון היה המכריע, הוא הסתמכותו של שיקלי במהלכיו על המצג שיצרו בפניו יועמ"שית הכנסת ושופטי בית המשפט המחוזי שדנו בערעור. העובדה שעל סמך מצגים אלו הרע שיקלי את מצבו עמדה כנראה לזכותו ואפשרה את אישור מועמדותו בדיעבד.
זמן קצר לאחר מכן התפרסם פסק הדין המלא, כולל נימוקים, בו קיבלו שופטי בית המשפט העליון פה אחד את עתירתה של מפלגת בל"ד נגד פסילת התמודדותה בבחירות. הטעם המרכזי שחזר בהחלטות השופטים הוא דלות בקשת הפסילה שהוגשה נגד המפלגה. "התשתית הראייתית שבבסיס בקשת הפסילה הנדונה היא דלה; אין די בה כדי להצדיק את הפסילה. גם אין בתשתית ראייתית זו תוספת משמעותית על הראיות שהוגשו בבקשות פסילה קודמות בעניינה של בל"ד ומועמדיה, שלא הביאו לפסילתה בעבר. דינו של הערעור אפוא, כאמור, להתקבל", קבע השופט סולברג.
"בהינתן דלות בקשת הפסילה שהונחה לפניי וועדת הבחירות, אשר לא חידשה דבר ולא הוסיפה דבר על בקשות פסילה שהוגשו בעניינה של המערערת במערכות בחירות קודמות, לא היה מקום למנוע על בסיסה את השתתפות המערערת בבחירות לכנסת ה- 25", ציין השופט גרוסקופף.
בתנועה לאיכות השלטון הביעו אכזבה מדחיית העתירה נגד התמודדות סילמן, "התנועה לאיכות השלטון מאוכזבת, אך אנו מרכינים את ראשינו אל מול החלטת בית המשפט העליון שלא לפסול את עידית סילמן מלהתמודד בליכוד. אנו מצרים על כך שמי שמכרה את מדינת ישראל בעבור טובות הנאה אישיות, ושלחה אותנו להליך בחירות יקר שיעלה למשק לא פחות משלושה מיליארד שקלים, תהנה מהספק ותזכה להיכנס פעם נוספת אל תוך קודש הקודשים של הדמוקרטיה הישראלית – אל בית הנבחרים".
"החלטה בית המשפט הופכת הלכה למעשה את סעיף 57א לחוק הבחירות לאות מתה בספר החוקים, ומכשירה שוחד פוליטי. אנו מבטיחים לפעול מול הכנסת הבאה לתיקונו של סעיף 57א כך שלא יהיה כל ספק שמי שעבר עליו לא יוכל להתמודד לכנסת. כמו כן אנו נמשיך לפעול בכל כוחנו כדי שרשויות החוק יבצעו את עבודתן והגברת סילמן תיחקר ותועמד לדין", הוסיפו בתנועה.