ראש הממשלה לפיד יכנס מחר (ג') פגישה של הקבינט המדיני-ביטחוני וישיבת ממשלה מיוחדת בהן יובא הסכם הגבול עם לבנון לאישור הממשלה, לאחריהן הוא יונח על שולחן הכנסת. ההסכם ייכנס לתוקף שבועיים לאחר מכן, כאשר ברקע עומדות שתי עתירות לבג"ץ נגד ההסכם. כל זאת, 20 ימים בלבד לפני הבחירות לכנסת ה-25.
נושא התקשרות המדינה בהסכמים בינלאומיים אינו מוסדר בישראל באמצעות חקיקה, אלא באמצעות הנחיות פנימיות וכללים מנהליים. באופן עקרוני, הסמכות להתחייב בשם המדינה בהסכמים בינלאומיים נתונה לממשלה ונובעת מסמכותה השיורית הקבועה בסעיף 32 לחוק יסוד: הממשלה. על פי סעיף זה "הממשלה מוסמכת לעשות בשם המדינה, בכפוף לכל דין, כל פעולה שעשייתה אינה מוטלת בדין על רשות אחרת".
במסגרת התקנון לעבודת הממשלה ה-36, נכתבו הנחיות לפיהן שר המבקש להגיש הצעה להחלטה בדבר אשרור אמנה בינלאומית יעביר למזכיר הכנסת שבועיים קודם שני עותקים מנוסח האמנה בתרגומה לעברית ואת עיקריה, כדי שזה יביאם לידיעת חברי הכנסת. בתקופת הפגרה, יימנו השבועיים ממועד כינוס פגרה של הכנסת.
לטובת הנחת ההסכם במליאת הכנסת, נדרשת התראה קצרה כנהוג לפתיחת המליאה,ֶ הודעה קצרה רק של מזכיר הכנסת בדבר הנחת ההסכמים ונעילתה. שר המשפטים גדעון סער, שיכול לבטל את החובה להעביר את ההסכם לכנסת, כבר הודיע שהוא לא יעשה זאת.
הכנסת בחופשת חג הסוכות, אבל זה לא מה שימנע את כינוס המליאה לטובת קיצור לוחות הזמנים. עם זאת, ל"הנחה על שולחן הכנסת" אין כל השלכה אופרטיבית מלבד איסוף הערות של הח"כים שבכל מקרה לא יצביעו עליו. בתקנון נכתב עוד כי "הממשלה רשאית לקבוע כי בשל חשיבותה, תוגש אמנה בינלאומית גם לאישור הכנסת" אולם ראש הממשלה לפיד לא צפוי לקיים עליו דיון בכנסת והצבעה, בניגוד להסכמי אברהם שאושרו לפני שנתיים ברוב של שמונים ח"כים לאחר דיון של שש שעות.
באופוזיציה כבר הודיעו כי יעתרו לבג"ץ נגד ההסכם. יו"ר עוצמה יהודית איתמר בן גביר הודיע כי מפלגתו תדרוש לעצור את ההסכם. "מעבר לעובדה כי מדובר בהסכם כניעה מביש, מדובר בהסכם בלתי חוקי. חוק יסוד: משאל עם קובע כי העברת שטחים מריבונות המדינה לריבונות זרה חייבת לעבור במשאל עם, או באישור של 80 חברי כנסת".
מבין שרי הממשלה, ראש הממשלה החליפי נפתלי בנט עוד שוקל את הצבעתו על ההסכם, ובכל מקרה לא יטיל וטו על אף שעומדת לו הסמכות. מלשכתו אומרים כי "השיקול הביטחוני יהיה המכריע". לדבריו, הוא יחליט לאחר שיראה את ההסכם סופי וישמע את כל גופי הביטחון, מה שמעלה תהייה מדוע הוסתרו ממנו מראש פרטי ההסכם. גם שרת הפנים איילת שקד תעדכן בהצבעתה רק לאחר שתעיין בפרטים.
יו"ר מרצ זהבה גלאון בירכה את ראש הממשלה לפיד על ההסכם עם לבנון. "טוב שלא נכנע לכל מחרחרי המלחמה. שרי מרצ יתמכו בהסכם בקבינט. צעד ראשון לשלום". גם יו"ר מפלגת העבודה, השרה מרב מיכאלי אמרה כי מדובר ב"הישג המשמעותי ביותר של הממשלה: החזרת השקט לדרום, אחרי עשור של ירי טילים. ההסכם עם לבנון יחזק את הביטחון שלנו גם בגבול הצפון. לא בכדי מערכת הביטחון סומכת ידה על ההסכם. ומילה לנתניהו: הגיע הזמן שתנהג באחריות למען ביטחון המדינה".