בכיר אמריקני המעורה היטב בפרטי המשא ומתן בין ישראל ולבנון, מאשר הערב בשיחה עם כתבים כי אסדת כריש מעולם לא הייתה כלולה בשטח הנתון במחלוקת בין ישראל ללבנון, ולדבריו, הוא לא רואה כל איום על כריש. "ארה"ב תמיד תמכה בהפקה מכריש, ועכשיו שמחה שלבנון תוכל להפיק גז גם היא".
לדבריו, ההישג עבור ישראל בהסכם שאליו הגיעו המדינות בתיווך אמריקני, הוא העובדה שיהיה לה ביטחון להמשיך להפיק גז לאורך החוף, וההישג הלבנוני לעומת זאת הוא יכולת שגשוג כלכלית. "הצדדים לא מקבלים יותר או פחות זה מזה, אלא דברים שונים. ה'ווין' של ישראל הוא בטחון ויציבות ועבור לבנון פיתוח כלכלי". לדבריו, ההסכם מבטיח את היכולת של ישראל להפיק גז למשך שנים, וכן טען כי "ישראל תרוויח מכך שלבנון תשגשג".
עם זאת, על אף ששב והזכיר את בטחונה של ישראל, שמי שמאיים עליו באופן ישיר הוא ארגון הטרור חיזבאללה – שכן מנהיגו איים במפורש כי הפעלת אסדת כריש היא עילה למלחמה ואף שלח כטב"מים לעבר האסדה, הבכיר העדיף שלא להתייחס לחיזבאללה בשאלות שהופנו אליו, ואמר כי המשא ומתן התקיים מול ממשלת לבנון. הוא נשאל האם יש ערבויות מלבנון שחיזבאללה לא יחבל בעסקה, והשיב כי "הדיונים לא נגעו לחיזבאללה. זה נתון לממשלת לבנון. ניהלנו דיונים עם הנשיא, ראש הממשלה ויו"ר בית הנבחרים ויש לי כל ביטחון שממשלת לבנון מתכוונת להמשיך בהסכם". הבכיר פירט את עומק המשבר האנרגטי והכלכלי עמו מתמודדת לבנון, ואמר כי למרבית הלבנונים יש כיום פחות משעתיים של חיבור לחשמל ביממה.
הבכיר אישר כי איש אינו יודע מה היקף הגז הנמצא בשדה צידון (קאנא) שנמצא בשטח שהיה נתון במחלוקת, וכעת נמסר לידי לבנון, ואמר כי כל הערכה לגבי היקף עתידי של הפקה שם, מקדימה את זמנה, במקרה הטוב.
הוא נשאל אודות הליכי האישור של ההסכם בישראל, והשיב כי "ממשלת ישראל צריכה לעשות מה שהיא צריכה לעשות. אני חושב שזה חשוב לאנשי ישראל ואנשי לבנון שנוכל לנצל את ההזדמנות הזו. אף אחד לא יכול להבטיח מה יהיה בעתיד, ולכן אף אחד לא להבטיח שההזדמנויות עבור ביטחון ישראל ועבור שגשוג לבנון עדיין יהיו שם".
עוד אמר, כי בשיחותיו היום של הנשיא ביידן עם נשיא לבנון ועם ראש הממשלה לפיד, "דבר אחד היה ברור, שאף אחד לא רוצה קונפליקט. ההסכם הזה מונע קונפליקט ונותן הטבות לכל צד. זה לא הסכם ישיר בין המדינות. הוא נעשה דרך ארה"ב, אבל יאפשר לשתי המדינות להמשיך בשאיפות הכלכליות שלהם בלי קונפליקט".
גורמים ישראלים המעורים במשא ומתן, טענו הערב כי ישראל תקבל מהממשל האמריקאי מכתב ערבויות המבהיר כי ארה"ב מחויבת לזכויותיה הביטחוניות והכלכליות של ישראל בתרחיש בו חיזבאללה או גורם אחר יחליט לאתגר את ההסכם שנחתם. בבסיס המכתב – ערבויות לקו המצופים כקו הגנה של ישראל ושמירה על זכויותיה הכלכליות של ישראל במאגר צידון, כמו גם מניעת הגעה ההכנסות מהמאגר לידי חיזבאללה בהתאם למשטר הסנקציות הקיים בארה"ב.
על פי הגורמים הישראליים, עיקרי ההסכם הם כי "קו המצופים", חמשת הקילומטרים הקרובים לחוף בקו הצפוני של ישראל, יוכר כסטטוס קוו ולא יהיו תביעות לשינוי הקו אלא אם תושג הסכמה עתידית אחרת בין הצדדים. לאחר קו המצופים, הקו הימי יתבסס על קו 23, כלומר כל משולש המחלוקת יוותר בידי לבנון. ישראל תקבל פיצוי כספי על הכנסות ממאגר צידון בהתאם למו"מ שלה מול חברת טוטאל, שאמורה לפתח את המאגר.
בהודעה שיצאה מהבית הלבן, הנשיא ביידן מודה לראש ממשלת ישראל, יאיר לפיד ולנשיא לבנון, מישל עאון, וכן לנשיא צרפת נשיא צרפת עמנואל מקרון ולממשלתו "על תמיכתם במשא ומתן זה".
עוד נכתב בהודעת הבית הלבן כי "הסכם זה מגן גם על האינטרסים הביטחוניים והכלכליים של ישראל החיוניים לקידום האינטגרציה האזורית שלה. היא מספקת ללבנון את המרחב להתחיל בניצול משלה של משאבי אנרגיה. והוא מקדם את האינטרסים של ארצות הברית והעם האמריקני באזור שהם מזרח תיכון יציב ומשגשג עם סיכונים מופחתים לסכסוכים חדשים".