אשרם חזרה למשטח ממוקדת, הציגה בשלושת התרגילים הנותרים במוקדמות את היכולת הנהדרת שהציבה אותה בצמרת העולמית, זכתה בציונים גבוהים וסיימה שלישית במוקדמות, כשזליקמן סיימה שביעית והשתיים קובעות תקדים היסטורי: העפלה כפולה לגמר אולימפי בהתעמלות אמנותית, של שתי נציגות כחול־לבן.

יום לאחר מכן, במעמד הגמר, הציגה אשרם יכולת נהדרת בתרגילי חישוק, כדור, אלות וסרט, סיימה עם ניקוד כולל של 107.800 נקודות והפכה לזוכה הראשונה מאז 1996 שאינה מגיעה מהגוש הסובייטי לשעבר.
עבור הנבחרת הרוסית הכישלון היחסי, שהציב את האחיות התאומות דינה וארינה אברינה במקום השני והרביעי בלבד אחרי לינוי, היה פשוט בלתי נתפס ובלתי מתקבל על הדעת. זה הוביל למתקפה חסרת תקדים מצד ההתאחדות הרוסית, שרים בפרלמנט והמאמנת הלאומית אירינה וינר כלפי צוות השיפוט וכלפי אשרם עצמה.
הטענה המרכזית הייתה לשחיתות שיפוטית ולהחלטות פוליטיות מאחורי הקלעים, שמנעו מהאחיות לזכות בתהילה שהגיעה להן לכאורה, סערה שלא נרגעה גם זמן רב לאחר סיום המשחקים. "לא התייחסתי לכל הסיפור הזה מהרגע הראשון", משתפת אשרם, "אני מבחינתי יודעת שעשיתי את הכי טוב שלי בתחרות, אלו היו הציונים שהייתי אמורה לקבל ואף אחד לא עשה משהו לטובתי כדי שאקבל יתרון. אני מבינה שיש אנשים שלא אוהבים אותי ולא רציתי לתת להם שום השפעה שלילית עליי".
לאחרונה פורסם ריאיון עם וינר, שבו טענה שאשרם הביעה תמיכה באחיות לאחר שהושעו מהשתתפות בתחרויות, אחרי הפלישה הרוסית לאוקראינה. "קודם כול חשוב לי להבהיר שאני בשום אופן לא מאמינה במלחמה או תומכת בה ואני חושבת שיש דרכים אחרות שבהן אפשר לפתור מחלוקות בין מדינות וגם אין לי שום רצון או כוונה לעסוק בפוליטיקה", פוסקת אשרם, "הדבר היחיד הוא שהבעתי הזדהות עם הסיטואציה של דינה ואברינה, כי אני מתארת לעצמי שקשה מאוד לעבוד כל כך הרבה שנים, שעות וימים כספורטאית ואז להיות מושעית מהתחרויות הגדולות בעולם, בעקבות דברים שקורים במדינה שאת חלק ממנה. אני בטוחה שאם זה היה קורה לי זה היה קשה מאוד עבורי".
הכתבה המלאה תפורסם מחר (ו') במגזין "מוצש" של מקור ראשון
