הליכוד – נאמן בכל בניין

יש עתיד – זהירות, חיג'אב יהודי

כראש הממשלה שולט יאיר לפיד בסדר היום הציבורי, והוא ומפלגתו יפמפמו לציבור מסרים על הישגים מהשנה האחרונה. הם יתמקדו בשלושה נושאים: ביטחון אישי, יוקר המחיה ושוויון מגדרי – קמפיין ממוקד לנשים שמצביעות למרב מיכאלי. במקביל תמשיך יש עתיד בקמפיין השלילי נגד הציונות הדתית והליכוד שינופף בתרחישים מבהילים, כגון "גוש נתניהו ובן־גביר יבטל את ההפלות".
על שאלה אחת לפיד מסרב לענות: האם יסתמך על הרשימה המשותפת בהקמת ממשלתו. הוא טוען שיענה על השאלה רק אחרי הבחירות. אחד מכינוסי עידוד ההצבעה בקרב המתלבטים שיערוך לפיד יתקיים בנצרת, בהשתתפות ראשי רשויות מקומיות במאמץ לעודד הצבעה בחברה הערבית ולמנוע מצב שבו אחת המפלגות בגוש השמאל תיפול מתחת לאחוז החסימה.
במפלגה משקיעים מאמץ בקהילה הגאה, פעילות שמרכז סגן השר עידן רול, ובפנייה למגזר הרוסי שמרכז השר יואל רזבוזוב.
לפיד מכוון אל מצביעי מרצ והעבודה, אף שבלעדיהן אין לו ממשלה. במפלגה מדגישים שהם אינם מתעמתים עם גנץ כדי לא לתת לו יחס שיעצים אותו, אך לפיד בכל זאת שיגר לו השבוע מסר: "אחת משתי המפלגות הגדולות צריכה להקים את הממשלה".
הציונות הדתית – לאתגר את ביבי

הסקרים מנבאים ל"ציונות הדתית" 12 מנדטים, אולי אפילו 14. אם הם יתממשו, בצלאל סמוטריץ' יהיה ראש המפלגה השלישית בגודלה. בשבוע הקרוב יחזרו אנשי המפלגה על המסר שלפיו הם צריכים להיות גדולים מהמחנה הממלכתי, כדי שלנתניהו לא יהיה תירוץ להרכיב ממשלה עם גנץ.
כמו כן, במפלגה אתגרו את נתניהו מימין באמצעות השקת תוכנית לשינוי מערכת המשפט, שעשויה להעביר קולות מהליכוד אליהם. הם ידגישו גם את האמירה כי הצבעה לשקד תשרוף קולות לגוש הימין, ובמקביל ינסו לשכנע ציבור דתי־ליברלי להצביע להם. כמו כן, במפלגה יפרסמו מכתבי רבנים שיקראו להצביע לציונות הדתית.
הקמפיין של עוצמה יהודית, שפועל בנפרד, יתמקד בקהל המסורתי ובאזורי הנגב והדרום. מוביל אותו יושב ראש התנועה איתמר בן־גביר, בעוד שחברי הרשימה אינם נשמעים כמעט. בן־גביר מעורר תהודה רבה, ומצליח לסחוף אחריו קהלים שלא יצאו להצביע בסבבי הבחירות הקודמים. מטרתם היא לא לעשות בשבועיים הקרובים טעויות שיבריחו מצביעים חדשים.
המחנה הממלכתי – תפרוסת חוגי בית

בצעד חריג שינו במחנה הממלכתי, 14 יום לפני הבחירות, את הסיסמה מ"אחריי" ל"ראש הממשלה בביטחון". במפלגה הפכו את העיסוק בסוגיות הביטחון לעיקרי, בעקבות מחקר פנימי שגילה כי האזרחים מציבים אותו בראש סדר העדיפויות שלהם. במחנה הממלכתי בחרו אפוא להתעמת עם הכינוי "מר ביטחון" שאימץ בנימין נתניהו, ולהציב מולו את בני גנץ.
במפלגה ממשיכים בקמפיין "סיוט נובמבר", שמנגיד בין ממשלת "קיצונים" בראשות נתניהו לממשלת אחדות שגנץ בראשה. טענתם היא שרק שר הביטחון יכול להרכיב ממשלה, וממשלה בראשות יאיר לפיד היא חסרת היתכנות. בראיונות של בכירי המפלגה הם מהדהדים את האפשרות לצרף את המפלגות החרדיות ביום שאחרי הבחירות, אם נתניהו לא ישיג את ה־61 המיוחלים.
לאחר האיחוד עם גדעון סער וצירופו של גדי איזנקוט ציפו במפלגה להתחזקות, אך הסקרים לא מעודדים בינתיים. במחנה הממלכתי מבקשים לשאוב עידוד מתוצאות מערכת הבחירות הקודמת, שבה הצליחו לגרוף שמונה מנדטים על אף התחזיות שהמפלגה תיפול מתחת לאחוז החסימה.
היום וביום שישי הבא יגיעו חברי המפלגה ליותר מתשעים נקודות יישוב בארץ, ומדי ערב מתקיימים ברחבי הארץ עשרה חוגי בית, שיהפכו לקראת הסוף לכנסים גדולים בהשתתפותם של כמה מחברי הרשימה.
יהדות התורה – החצרות נגד ה"גזירות"
מסע התעמולה של אגודת ישראל פונה לקהל השמרני בקהילות החסידיות, המצייתות להנהגה המורה להם למי להצביע. יומוני המפלגה יצאו בהכרזות חריפות של האדמו"רים שזהו "צו השעה" לשים ג' בקלפי. בימים הקרובים יישמעו הצהרות דומות בעוד עשרות חצרות. באגודה מהדהדים מסרים נגד "גזירות הממשלה", כמו תחבורה ציבורית בשבת ויוקר המחיה ("ליברמן אוכל לנו את הכסף בכפית"), ומתחייבים לתקן אותן.
בדגל התורה פונים לקהל הליטאי אך גם לחרדים המודרניים שיצאו מהחינוך החרדי, וקוראים להם "לחזור הביתה". לראשונה משקיעים באגודה בקהילת "החרדים האמריקנים", שאינה נמצאת בבסיס המצביעים הקלאסי של יהדות התורה.
פטירתו של הרב חיים קניבסקי מציבה אתגר גדול בפני המפלגה, במערכת הבחירה הראשונה שמתנהלת בהיעדרו. המפלגה נערכת לסדרת כנסים שהמרכזי שבהם ייערך בראשות יורשו של קניבסקי, הרב גרשון אדלשטיין, כדי להוציא את הציבור משאננותו.
העבודה – נשים, חילונים ורפורמים
במפלגה ינסו לשכנע את המצביעים שכדי שלא תקום ממשלה עם בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן־גביר, מפלגת העבודה מוכרחה להיות חזקה כשם שהייתה בבחירות הקודמות.
אנשי שרת התחבורה יתמקדו בנושאים חילוניים, בדגש על דת ומדינה, ויערכו כנס לנשים בלבד – הקלפים החזקים של יושבת הראש מרב מיכאלי. במפלגה ינצלו את הקשר של הרב ח"כ גלעד קריב והשר נחמן שי עם הקהילות הרפורמיות־קונסרבטיביות, וייעדו תקציב מיוחד לפנייה אליהן.
רוב הכוח של העבודה יתרכז בשלושה הימים שלפני הבחירות, כשאז תקיים המפלגה כנס פוליטי לזכרו של ראש הממשלה לשעבר יצחק רבין, אף שתאריך הירצחו מצוין לאחר הבחירות.
ש"ס – מודעות שנונות
לש״ס יש 7,000 פעילים בכל רחבי הארץ, והיא מגובה בטכנולוגיה מתקדמת להנעת בוחרים. במפלגה ימשיכו להציף מודעות שנונות ומקוריות הנושאות את המסר על יוקר המחיה, סרטונים הנוגעים ללב המסורתיים, וכן קמפיין שלילי חריף שלפיו "רק ש״ס תעצור את הרס מדינת היהודים".
ישראל ביתנו – אותו קלף אנטי־חרדי
במפלגתו של שר האוצר אביגדור ליברמן מתכוונים לבדל את עצמם משאר מפלגות הגוש באמצעות התחייבות לא להיכנס לממשלה עם המפלגות החרדיות. במקביל מקווים שם שביום שאחרי הבחירות יהיה מפץ בליכוד. בישראל ביתנו טוענים שזיהו שהקמפיין נגד המפלגות החרדיות מכעיס אזרחים, מעורר אנטגוניזם ומביא קולות לליברמן.
במקביל, במפלגה משקיעים בקהל הרוסי במטרה להחזירו אליהם, לאחר שזיהו שהמפלגות האחרות נוגסות בכוחו של ליברמן. ישראל ביתנו היא המפלגה היחידה שנותרה ללא הסכם עודפים.
מרצ – נוהרים אל הגשרים
המסר החדש של המפלגה הוא שכל קול למרצ עשוי להכריע אם מחנה השינוי יזכה ל־61 מנדטים, או שנתניהו ובן־גביר יקימו את הממשלה הבאה. כך מקווים במפלגה לבלום את נהירת המצביעים ליש עתיד.
במפלגה תומכים בהסתמכות הממשלה העתידית על המפלגות הערביות; לפיכך, הם עובדים עם משרד פרסום ממוקד למגזר הערבי, בהבנה שהמגזר חיוני להיתכנות הקמת "ממשלת השינוי" הבאה. עוד הם מקווים להגיע לשיא משתתפים בהפגנות הגשרים במוצאי השבת, פעילות שהפכה לתוכנית הדגל של מרצ.
חד"ש־תע"ל ורע"מ – לאומנות מוחרפת
ראשי חד"ש־תע"ל מחריפים את אמירותיהם הלאומניות באחרונה, לטובת גיוס מצביעים מבל"ד, שלא עוברת את אחוז החסימה לפי הסקרים. זאת, בניגוד למחשבה שיצליחו להתעמת מול רע"ם על קולות המצביעים בהתמקדות בסוגיות אזרחיות, כמו תשתיות, פשיעה ערבית וחינוך.
ברע"ם, מפלגתו של מנסור עבאס, מקווים לשחזר את ההצלחה מהבחירות הקודמות ולהביא שוב ארבעה מנדטים שלא יזלגו למרצ או לחד"ש־תע"ל. במפלגה נמנעים בדרך כלל מלהתראיין בתקשורת הכללית ומתמקדים בתקשורת הערבית, במיוחד בפנייה לקול הבדואי בנגב.
הבית היהודי – מאבק הישרדות
המפלגה לא מצליחה לעבור את אחוז החסימה בשום סקר; בה בעת, הדבר לא מונע מאיילת שקד להמשיך לנסות לשכנע אנשים שיצביעו לה. היא תסתובב בחוגי בית, כנסים, מכינות ומדרשות, ותעניק ראיונות ללא הפסקה בניסיון להגדיל את מספר המצביעים.
מועמדי המפלגה האחרים, כמו אמיתי פורת ויוסי ברודני, בלתי נראים כמעט בקמפיין. לצד הצהרותיה הנחרצות של שקד על הישארותה במרוץ, לקראת השבוע האחרון של מערכת הבחירות הקציבה מנהיגת המפלגה לקמפיין כמיליון שקלים – כך שנראה שאינה מתכוונת לפרוש לפני יום הבוחר.