בשיחה עם מצביעים שהתקיימה במסגרת התוכנית "חדשות סוף השבוע" בערוץ 12 אמרה שרת התחבורה ויו"ר מפלגת העבודה, מרב מיכאלי, כי במהלך כהונתה לא השקיעה בקידום מיזמי תחבורה ביהודה ושומרון מכיוון שבעיניה "חבל להשקיע במקום שבסופו של דבר הוא לא יהיה חלק ממדינת ישראל הריבונית". דברים אלו של מיכאלי מצטרפים לשורת טענות שעלו כלפיה וכלפי משרדה מאז נכנסה לתפקידה.
כבר בחודש ינואר האחרון חשפנו כי 6 ראשי רשויות ששלחו מכתב לשרה בבקשה להיפגש עימה ולדון על קשיי התחבורה ביו"ש נתקלו בחוסר מענה מלשכתה. השישה: ראש עיריית ביתר עילית, מאיר רובינשטיין, ראש המועצה האזורית הר חברון יוחאי דמרי, ראש המועצה המקומית אפרת עודד רביבי, הלל הורוביץ, ראש מנהלת חברון, ראש מועצת גוש עציון שלמה נאמן וראש מועצת קרית ארבע-חברון אליהו ליברמן.
בפניה כתבו ראשי המועצות "אנו מבקשים לקיים עימך פגישה דחופה כדי להביא לשיפור מצב התחבורה באזורינו. ירושלים היא מטרופולין המהווה המרכז העיקרי לתושבי 6 הרשויות. לצערנו הרב, העבודות המתבצעות כעת על ציר 60 הן בבחינת מעט מדי ומאוחר מדי. נפח התנועה שגדל הן אצל האוכלוסייה היהודית והן אצל האוכלוסייה הערבית באופן מתמיד הוא מעבר לקיבולת. נסיעה שאמורה להיות מספר דקות בשעות שלפנות בוקר נעשית מספר שעות".
כחודש לאחר שלא קיבלו מענה אמרו ראשי הרשויות כי "זהו דבר חסר תקדים כאשר ששה ראשי רשויות פונים בנוגע לעניין שנוגע לחיי תושבים, אזרחי ישראל וכן הערבים שחיים כאן בגזרה – ולא מקבלים התייחסות. זה נראה לנו לא ראוי. גם אם התשובה היא שלילית וגם אם התשובה תהיה 'אתם לא מעניינים אותי כי אני לא מתכוונת להשקיע מעבר לגבולות הקו הירוק' – השרה צריכה לענות לנו את זה".
מלשכתה של השרה מיכאלי נמסר אז כי: "עם כניסתה לתפקיד החלה השרה ברצף פגישות עם ראשי רשויות ברחבי הארץ במטרה ללמוד את הצרכים התחבורתיים של כל עיר ועיר, מדובר בתהליך שלוקח זמן ודורש סבלנות לאור ריבוי הרשויות במדינת ישראל". אבל גם לאחר 10 חודשים עדיין לא קבלו ראשי הרשויות כל מענה. במקור ראשון גם דיווחנו בעבר כי באחד המקטעים בכביש 60 בגוש עציון הוקפאו העבודות שתוכננו כדי להקל על העומסים.
אמש אמר יו"ר מועצת יש"ע וראש מועצת גוש עציון שלמה נאמן כי "מרב מיכאלי מקדמת אג'נדה קיצונית ומסוכנת לפיה רכבת בשבת כן ותחבורה ליו"ש לא. הקרב שלה על קולות עם מרצ לא מעניין. מה שמעניין הוא המעשים שלה, שבפועל עצרו עבודות בכביש המנהרות המוביל לגוש עציון, פגעו בכבישים נוספים ובתכנון של עורקי תחבורה שמהווים כפשוטו עורקי חיים ביו"ש ודרך אגב המשמשים לשתי אוכלוסיות. גבירתי היקרה פגעת ישירות בחצי מיליון אזרחי ישראל וגם בערבים".