במסדרונות הכנסת מורגשת המולה רבה ומתח רב שורר לקראת יום הבוחר, יום שלישי הקרוב. בתדרוך שערכה היום (ד') לתקשורת חשפה מנכ"לית ועדת הבחירות, אורלי עדס, את ההתראות שהתקבלו בוועדה מהשב"כ בנוגע לאפשרות של התערבות זרה בבחירות. "הם התריעו על תקיפות סייבר, התערבות להשפעה על התודעה באמצעות פייק-ניוז דרך הודעות סמס, ווטסאפים, רשתות חברתיות. למה שנעזור להם? דווקא בתקופת בחירות כל הדיגיטל בהחלט מקום מהימן, אבל תהיו זהירים, תקראו היטב את המידע ותנסו להתחקות אם הוא אמין או דמות פיקטיבית. זה אחד הדברים החשובים שכל אחד יכול לעשות במהלך התקופה הקרובה לכל מי שמנסה או ירצה לפגוע בתהליך הדמוקרטי".
עדס מסרבת לפרט את "תרחישי הקיצון" אליהם נערכים בוועדה. "טפו, טפו, חמסה, חמסה. אני מקומת אנשים שעדיין חשוב שכל הגנת הסייבר לא צריכה להיות מפורסמת ולהתנהל בכיכר העיר ושיש דברים שהשתיקה יפה להם", אמרה.
***
כבכל מערכות הבחירות האחרונות, גם הפעם יוצבו "מפקחי טוהר הבחירות" בכל הקלפיות, מצוידים במצלמות למניעת אירועים חריגים. עדס התייחסה לכך ואמרה כי "נניח שהיו בקלפי מסוימת אירועים בעבר, היא נקראת מבחינתו "קלפי רגישה". נשתדל לא להשאיר אותה ללא מפקח ונעביר אותה ממקום למקום".
בתוך כי היא מוסיפה כי "למרות כל הטענות שנשמעו בעבר, לא הוגש ערעור בחירות, וזו ההוכחה המוחצת לטעמי שתוצאות הבחירות היו מדויקות ולא הייתה פגיעה בטוהר הבחירות". הדברים באים על רקע החשש שהביע רה"מ לפיד, לפיו בליכוד לא יכירו בתוצאות הבחירות אם לא ינצחו, וכן טענות שהגיעו מכיוון הליכוד נגד הטייה פוליטית של הוועדה.
איך חווה עדס את ההתקפות נגדה ונגד ועדת הבחירות? "זו לא הפעם הראשונה שיש קולות שמנסים לייצר דה לגיטימציה כלפי הוועדה ותוצאותיה, אבל בואו נשאיר את זה בצד. אני חושבת שהתמודדנו איתן מצוין ועובדתית הוכחנו יכולות, זה אתגר ואנחנו מתמודדים איתו. השופט עמית, בניגוד לפרסומים, לא התייחס לרשימה כזו או אחרת, לא הביע עמדה פוליטית בשום פנים ואופן, אלא חשש מפני התערבות גורמים כלשהם. לציבור במדינת ישראל יש ועדת בחירות מקצועית שהוא יכול לסמוך עליה".
עדס התייחס לאפשרות שהעלו בליכוד לפיו אנשי המפלגה יפעילו מצלמות עצמאיות. "המפקח הוא גורם ניטרלי א-פוליטי וגם הוא רשאי לצלם רק במגבלות המוטלות עליו, אסור לו לצלם את הבוחרים, אלא רק אירועים מיוחדים. כל אדם אחר שינסה לצלם בקלפי במהלך יום הבחירות מסתכן בביצוע עבירה פלילית, ומי שיעשה זאת יטופל כפי שמטופלים אירועים במהלך היום. שוטרי משטרת ישראל פזורים ברחבי הארץ, ואפילו בחלק מהקלפיות".
לסיום, הודפת עדס חששות לאחוזי הצבעה נמוכים: "בסוף הציבור במדינת ישראל מדבר ברגליים ובקלפי, בסוף הציבור מגיע. היה חשש שלא יגיעו, הייתה מערכת בחירות בקורונה ובדלתא ועדיין אנשים הגיעו והצביעו. כולנו בחרנו לבוא לקלפי ולהשמיע את קולנו. אין ירידה באחוזים, אני בטחה שהציבור יגיע וישפיע".