אחרי יותר מארבע שנים שבהן בער השיח החברתי סביב גיוס נשים לשרת בטנקים, מכריזים בצה"ל היום (ה') כי הפיילוט נשים בטנק הגיע לסיומו בהצלחה רבה.
צה"ל הציב בזמנו מספר תנאים של עמידה בקריטריונים מבצעיים שהוגדרו מראש: יכולת עמידה בבניין כח, כלומר גיוס מספיק בנות למלא את הקורסים והיעדים, פיקוד אפקטיבי על הגדוד כולל חי"ר ושריון שמשולבים בשירות המשותף, מדדים חיוביים של מוטיבציה שנמשכת לאורך זמן, עמידה במספרי נשר בדומה למבצע אצל גברים והתמודדות עם פעילות מבצעית לאורך זמן. לפי צה"ל כל התנאים מולאו בהצלחה.
בסיכום הפיילוט צה"ל מצביע כי הלוחמות עמדו בהצלחה בכלל הקריטריונים ונכון לסיכום הנוכחי, הפיילוט מסתיים והופך מתהליך בחינה, לגיוס בפועל ומימוש השירות של נשים בטנק באופן מלא. בהמשך יקיים הצבא עבודת מטה בנושא תשתיות שכרגע לא עומדים כמכשול בין ההצלחה לבין המשך הגיוס.
בצה"ל ניסו להסביר למה עד היום זה לא הצליח והודו כי הגדרות הקריטריונים הם אלו שפגעו בהצלחה. לפי הצבא אם מגדירים את הקריטריונים היטב ומבצעים תוכנית מקצועית אפשר לשבור את תקרות הזכוכית ואף להגיע לתוצאות טובות יותר.

נושא הבנות בצריח קיים בצה"ל כבר יותר מארבע שנים ובצה"ל אומרים כי מה שלא עבר בעבר נובע בעיקר בגלל שצה"ל שם לעצמו מקלות בגלגלים. נכון להיום יש בצה"ל ארבע מחלקות שגויסו עד היום. שתי בנות סיימו קורס קצינים ויש שלוש צוערות בקורס בבה"ד 1. בימים אלו בונים בצה"ל את שדרת הפיקוד העתידי שיורכב כולו על בסיס מפקדות. בגבול מצרים משרתות כרגע בנות בארבעה טנקים. בצה"ל אומרים כי גיוס הבנות לגבולות ישחרר לוחמים מובחרים יותר לאימונים ופעילות מבצעית בדרום, צפון וביהודה ושומרון.
האמירה מראש הייתה כי בנות שיגויסו לחיל הגבולות יוכלו בעתיד להיות חלק מגדוד שמבצע פעילות מבצעית בגבול הצפון מול סוריה למשל תחת אוגדה 210 אבל כרגע זה לא באופק וההכשרה של הבנות היא הדוקה יותר עם מספר חזרות באימונים כדי להגיע להכשרה מקצועית טובה יותר. בנוסף הוכנסה תוכנית פיזיולוגית שכוללת סרגל אימונים, מזון ומעקב רפואי.
היכן שמצאו פערים, ובצה"ל מודים שיש פערים, אז חיל השריון יודע לגשר עליהם עם לוחמים מהגדודים שלו. לשאלה מדוע בנות לא יכולות לשרת בגבול ישראל סוריה אבל בגבול מצרים כן, מסבירים בצה"ל כי יש פער בין אירוע פריסת זחל בתנאי גבול מבצעי אל מול תהליך דומה בגבול שלום.
הפיילוט כאמור נוגע לשירות בנות רק בגבולות השלום ולא בפעילות מבצעית ברצועת עזה ובגבול לבנון וסוריה. המשמעות היא שבנות יחלו לשרת בתוך טנקים בגבולות מצרים וירדן באזורים שבהם רוב הפעילות המבצעית היא מול הברחות וחדירות שהגדרות והמכשולים שנבנו נותנים את המענה הראשוני. בצה"ל אומרים כי הבנות יתגייסו לחיל הגנת הגבולות ולא השריון ובעצם הן לא יגיעו ליחידות מתמרנות.
בנושא העתירה לבג"ץ תוצאות הפיילוט לא אמורות לענות על העתירה שהיא נוגעת באופן רחב יותר לגיוס נשים ליחידות חי"ר ועוד כמה מקצועות שלא נפתחו לנשים. הרמטכ"ל אביב כוכבי סיכם את הדברים ואמר "אנו מסכמים בהצלחה תהליך מקצועי ומעמיק, כחלק מהתפיסה לפיה צה"ל פותח יותר ויותר תפקידי לחימה לנשים. אני סומך על לוחמות הטנקים שיבצעו את משימת ההגנה בגבולות, באופן מקצועי ובהצלחה רבה, ויהוו חלק משמעותי במאמץ המבצעי של צה"ל".