עימות בין חנה ג'אנשווילי, אימו של מור, ניצול הלינצ' בפרעות שומר החומות בעכו לבין עו"ד בדר אגבאריה, סנגורו של ראני פיראן שמואשם בעבירות טרור וגזענות ובהן השתתפות בלינצ' בג'אנשווילי, הצתת מסעדת אורי בורי על יושביה, ביזת רכוש יהודים ועוד.
"אתה לא מתבייש, מול העיניים שלי אני ראיתי איך הוא עושה לבן שלי לינצ'" זעקה לעברו חנה בתום דיון טעון בבית המשפט העליון הבוקר. בנה, מור התקשה לעמוד בסיטואציה הקשה: "קשה לי לדבר, אני מאוד רועד. קשה לי לשמוע את הסנגור שמנסה למזער את האירוע כשאני חווה את הפצעים".
זמן קצר קודם לכן הם יצאו מהדיון שהתקיים בפני השופט דוד מינץ, בערעור של פרקליטות המדינה נגד החלטתו של השופט ניצן סילמן מהמחוזי בחיפה מאתמול לשחרר את פיראן למעצר בית, תחת איזוק אלקטרוני. "הנאשם לקח חלק ברצף אירועים חמורים" הסביר נציג הפרקליטות. לדבריו, "בית המשפט המחוזי שגה כשהתייחס למעשה בודד ולא למספר אירועים במוקדים שונים. פיראן ואדם נוסף היו היחידים שהציתו את אורי בורי. המסוכנות שלו היא לא כי נגרר אחרי אחרים אלא כי היה דומיננטי והעבירות נעשו ממניעים גזעניים וטרור. הוא מסוכן לחברה".
כתב האישום נגד פיראן ושניים מחבריו הוגש בחודש יולי, כשנה וחודשיים לאחר הפרעות. פיראן זיהה עצמו במצלמות האבטחה שתיעדו את מעשיו והודה בחקירה במעשים שיוחסו לו, ובפרקליטות דרשו את מעצרו עד תום ההליכים. כחודשיים לאחר מכן, במהלך תסקיר של שירות המבחן, טען כי לא התנהג באלימות כלל ובעת המהומות שהה בבית סבתו המתגוררת בעיר העתיקה. בדו"ח התסקיר נקבע כי "קיימת מסוכנות בינונית להישנות התנהגות פורצת גבולות החוק הדומה למיוחס לו".
בפסק הדין, שבו נענה לבקשת פיראן לשהות במעצר בית באיזוק אלקטרוני, הסביר השופט סילמן כי מדובר באירועים שהתרחשו לפני למעלה משנה, וכי מסוכנותו דעכה עם הרגיעה מאז. הוא נשען על המלצת שירות המדינה לשחררו למעצר בית, לאחר שהערכת הסיכון ממנו נקבעה לבינונית, וכן כי "אומנם בעברו חבר לחברה שולית, אך מאז נישואיו התמתן ו'חלה תפנית חיובית בהתנהגותו', במיוחד לאחר הולדת ילדיו הקטינים". השופט סילמן ציין בהחלטתו כי לפיראן אין עבר פלילי ונראה כי ייענה למגבלות חלופת המעצר בביתו. בין הטעמים לשחרורו ציין השופט כי פיראן "חווה את חווית המעצר באופן קשה ביותר ואף ביטא תחושה קשה לאור מעצרו".
בדיון בבית המשפט העליון טען סנגורו של פיראן, בתגובה לערעור הפרקליטות כי "מאז מאי 21 ועד מעצרו באוג' 22 המשיב לא היה מעורב באירוע כלשהו". עו"ד אגבאריה הוסיף כי "תסקיר המעצר קבע כי אפשר להרחיק אותו גאוגרפית ובפיקוח אלקטרוני". במהלך הטיעונים הגביה אגבאריה את קולו וצעק לעבר השופט בלהט הדברים. מינץ היסה אותו וביקש שלא יצעק. "בתסקיר משלים ההמלצה לחלופת מעצר עמדה בעינה. החלטתו של השופט סילמן מנומקת, כמוה עוד לא ראיתי" טען. לדבריו, "מרשי לא היה במעגל הראשון בלינצ'. הכל היה במקרה, הוא היה שם במקרה".
השופט מינץ חתם את הדיון ואמר כי החלטתו תימסר בתוך כיומיים, עד אז ימשיך לשהות פיראן במעצר. עם תום הדיון אמר עו"ד אגבאריה כי "אנחנו נוכיח לבית המשפט כי הנאשם ראני פיראן לא היה מעורב ספציפית באירוע הלינצ', באמצעות ראיות אובייקטיביות מדעיות נוכיח שלא היה שם בכלל". באשר להודאה באישומים שהופיעו בכתב האישום הסביר אגבאריה כי מרשו חוזר בו מהטענות.
מור ג'אנשווילי התייחס למסכת הדיונים בבתי המשפט שנערכים בעניינם של הנאשמים שהשתתפו בלינצ' בו וביקר את ההתייחסות של מערכת המשפט אליהם בתנאי המעצר והעונשים המקלים: "קשה לי שמטרטרים אותי ופשוט משפילים אותי. כל פעם שדבר כזה קורה אני מרגיש שאני עובר לינצ' ובגלל זה קשה לי מאוד לדבר. אני מקווה שהשופט דוד מינץ ייעתר לבקשת המדינה והפרקליטות וישאיר אותו מאחורי סורג ובריח, במיוחד עם הפארסה שהעורך דין הזה (של פיראן, י"ק) מנסה למזער את ארבע הפיגועים שאותו מחבל ארור כזה עשה. אבוי למדינה אם מחבל כזה ישתחרר. זה מסר שהשופטים אומרים אור ירוק לפרעות הבאות ואנחנו לא ניתן את זה". אל הדיון הצטרפו גם כעשרה פעילים מתנועת 'אם תרצו' שחיבקו את מור לאחר הדיון ועודדו אותו. "בזכות אנשים כמוכם, שאתם באים לחזק, אני נלחם ואמשיך להלחם ואדרוש את הצדק. זה מה שצריך להיות. יהודים לא אמורים להיות פה מותקפים. הדם שלי שנשפך הוא לא הפקר ואלחם שלא יישפך יותר דם יהודי".