המשטרה פתחה בחקירה בחשד לאי סדרים בקלפי בטייבה, לאחר שחברי וועדת הקלפי מנעו מנציג וועדת הבחירות להגיע ולפקח על הליך ההצבעה. יו"ר ועדת הקלפי יוסי דיווח כי במהלך יום הבחירות בקלפי, שהוצבה בבית הספר אל שאפעי בעיר נכנסו אנשים נוספים יחד עם המצביע אל מאחורי הפרגוד וצילמו את ההצבעה. בדו"ח שכתב לוועדה תיאר יוסי כי "אחמד טיבי הצביע בקלפי, הגיעו צלמים רבים לצלם בתוך הקלפי והוא עצמו נכנס יחד עם כל המשפחה שלו לתוך הקלפי באופן שלא מאפשר מהלך הצבעה תקין. דבר נוסף, לאחר שעזב, אדם שעמד בחוץ צילם לתוך הקלפי מספר רב של פעמים ואפילו לאחר שהמפקח לטוהר הבחירות ביקש ממנו להפסיק, הוא לא הפסיק".
עוד תיאר יוסי בדו"ח כי "גם אז החלה מהומה כאשר אנשים בחוץ החלו לצעוק ולהתפרע על כך שאנו מעכבים אותם. אז נכנס מפקח מטעם ועדת הבחירות, והחליט שהוא זה שצריך לנהל את הקלפי. הוא החל לתת הוראות למזכיר, להכניס יותר מאדם אחד לקלפי כל פעם, להחתים יותר מעטפות כל פעם, וכאשר אמרתי לו שייתן למזכיר לעשות את העבודה, הוא אמר לי, 'אתה שב בשקט במקום שלך, אני יותר חזק ממך'".
בהמשך הדו"ח כתב "נוצר תור ארוך של אנשים שחיכו מחוץ לקלפי. לא נתן לחברי הועדה ולמזכירים לנהל את הדברים. כאשר הגיע מפקח מטעם ועדת הבחירות ורצה גם הוא לבדוק מה קורה בקלפי, צעקו עליו שיצא החוצה ואף דחף אותו שיצא החוצה. משזה לא נענה לכך והראה לו שמותר לו להיות שם, הוא עזב אותו. עוד לפני כן, הוא שלף טלפון סלולרי וצילם את חברי הוועדה בתוך חדר הקלפי, כאשר הפלאפון היה מכוון ישר אלי. כאשר הגיע יאיר אלדר, וביקש לרשום בפרוטוקול שצילמו בתוך הקלפי, משקיף מטעם חד"ש-תע"ל צעק ואמר שלא היה שום צילום. והמזכירות סירבו לרשום הערה על כך בפרוטוקול".
לסיום נכתב בדו"ח "דבר נוסף, היה משקיף מטעם חד"ש-תע"ל, אבו ג'ובראן שמו, שנכנס לפחות 20 פעמים מאחורי הפרגוד יחד עם הבוחר. פעם אחת, שראה מה הבוחר הצביע, הוא אמר בקול רם מנסור עבאס, פעמים אחרות הוא צעק ממקומו הוראות לבוחרים בערבית".
כאשר חש יוסי כי ההליך לא מתנהל כתקנו, הוא ביקש מוועדת הבחירות המחוזית באזור השרון להיות ערים לכך וחבר הוועדה, אליהו דנה הגיע לקום. כאשר דנה הגיע והציג תעודה כי הוא מפקח על ההליך מטעם הוועדה החלו צעירים רבים שהיו במקום למנוע את הגעתו לקלפי. בדו"ח שכתב תיאר "הגעתי לאשכול הקלפיות באל שאפעי נתקלתי באי סדרים חמורים. בחצר בית הספר היו כ-20 צעירים שצעקו לעברי, בכניסתי לקלפי רדפו אחרי הצעירים דחפו אותי ואת המלווה שלי ירקו עלינו וזרקו לעברנו חפצים. יצאתי החוצה בדיוק הגיע מנהלת האזור של טוהר הבחירות גם לה לא נתנו להיכנס וצעקו עליה. בינתיים הגיעו שוטרים שהזמנו ובנוכחותם ונוכחות נציגת טוהר הבחירות המשיכו בתקיפה איימו עלי שיהרגו אותי אם אכנס, דחפו והמשיכו ביריקות ובהשלכת החפצים ולא נתנו לצלם ודחפו את הצלם. כוחות משטרה ומגב שהוזעקו למקום פיזרו את המתפרעים".
אמש התריעו בליכוד מפני זיופים ורמאות בקלפיות בחברה הערבית וקראו לוועדת הבחירות להקפיד על טוהר הבחירות. נציג הליכוד בוועדת הבחירות המרכזית, עו"ד אילן בומבך, אמר אמש כאשר הצטייר הרושם כי ישנו אחוז הצבעה גבוה בחברה הערבית כי "דיווחתי הערב ליו"ר ועדת הבחירות ולנציג המשטרה בכנסת על שורה ארוכה של עשרות מקרים חריגים שאירעו לכאורה הערב במגזר הערבי, הכוללים אירועי אלימות חמורים, השתלטות על קלפיות, ניסיונות לזיופים ולעיוותים חמורים של רצון הבוחר. גם עתה זורמים אליי דיווחים רבים הממחישים אירועים חמורים אלה".
בוועדת הבחירות ובמשטרה אמרו בהתחלה כי "בוועדת הבחירות המרכזית ובמשטרת ישראל התקבלו פניות בדבר אירועים קונקרטיים במגזר הערבי. בדיקת המשטרה ובדיקת ועדת הבחירות המרכזית באמצעות מוקדי הוועדות האזוריות ומפקחי טוהר הבחירות הנמצאים בשטח ומצלמים בזמן אמת את הליך ספירת הקולות, העלו כי נכון לעת זו אין בסיס לפניות אלה". בהמשך הבהירו במשטרה כי ככל שמגיעות תלונות על מקרים מסוג זה המשטרה תפתח בחקירה ותבדוק את הטענות.