תוצאות האמת עוד לא פורסמו, אך בליכוד כבר החלו הקרבות הפנימיים על שורת תפקידים. מלבד משא ומתן שראש הממשלה המיועד נתניהו ייאלץ לקיים מול ראשי המפלגות האחרים, הוא צריך לצלוח את הדרישות של יתר חברי רשימת הליכוד.
בשלב הראשון ידיחו בגוש הימין את מיקי לוי יו"ר הכנסת בהשבעת הכנסת בשבוע הבא, וימנו תחתיו יו"ר מהליכוד. על התפקיד נלחמים שניים: חבר הכנסת אופיר אקוניס שמועמד על ידי נתניהו ודני דנון שאמר אתמול כי "אתמודד על תפקיד יו"ר הכנסת, ואחזיר אותה למקומה הראוי". נתניהו מעוניין לשים בתפקיד דמות שנחשבת ממלכתית, למנוע קריאות על מחטף והתנהלות לא ראויה. בליכוד אומרים כי דנון מציב דרישה לתפקיד בכיר כדי לקבל תיק אחר נחשב. גם שמותיהם של יואב קיש ויריב לוין עלו כמתאימים, בהתאם לרצונם.
מועמדי הליכוד לתפקיד יו"ר הקואליציה: דוד ביטן, שלא יכול לכהן כשר בגלל המשפט המתנהל נגדו, וגם הזדמנות לפיוס עם נתניהו לאחר עימות פומבי סביב הפריימריז ברשימה, בו התערב נתניהו ומנע ממועמדי ביטן להיכנס לרשימת הליכוד. בנוסף, שלמה קרעי, מקום 13, שגם מועמד להיות שר ומעוניין בתיק הכלכלה. אופיר כץ, שממוקם במקום ה- 31 שבטרם תוצאות האמת עדיין מתנדנד ולא בטוח שיוכל להיות יו"ר קואליציה כי התפקיד חייב להיות ח"כ מכהן. שמו של ח"כ יואב קיש עלה כמועמד גם כן אך הוא מעוניין לקבל תיק ממשלתי.
לתיק שר החוץ יש שני מועמדים בולטים: אמיר אוחנה בשל השתייכותו בין היתר לקהילה הגאה ויריב לוין שזכה במקום הראשון בפריימריז וצפוי לקבל את התפקיד הבכיר ביותר.
בצלאל סמוטריץ' הכריז על רצונו בתיק האוצר, אך הוא נכנס לקרב ישן בין ישראל כץ וניר ברקת שקיבל מנתניהו הבטחה לאייש את התפקיד בבחירות קודמות שלא מומשה. גם השר אלי כהן, שזכה במקום השני בפריימריז בליכוד מייחל לתפקיד.
רוב הסיכויים כי את תיק הביטחון ייקח יואב גלנט, בעבר מועמד לרמטכ"לות, במקביל יש לזכור כי סמוטריץ' הצהיר במסגרת קמפיין הבחירות שלו על רצונו בתפקיד. כיו"ר המפלגה השנייה הגדולה עומדת לו הזכות לבחור תיק ראשון.
תיק הפנים נשמר לאריה דרעי אלא אם יבחר בתיק אחר. למשל, שר לבטחון הפנים ואז ישראל כץ ירצה להיכנס למשרד הפנים, מהלך שיאפשר לו לשמור בקשר קרוב עם ראשי הרשויות מהליכוד.
בשבוע האחרון הצהיר איתמר בן גביר על רצונו בתפקיד שר לביטחון פנים, דבר שסביר להניח שנתניהו ירצה להמנע ממנו. כמו כן מועמדים לתפקיד גם יואב גלנט. שר השיכון והבינוי הוא יצחק גולדנפוף כהוראת האדמו"ר מגור.
את תפקיד שר הבריאות עתיד לקבל יואב קיש או עידית סילמן. לתיק התחבורה והבטיחות בדרכים מועמדת מירי רגב שנהנית מכך שהיא אישה כמעט יחידה שתקבל תפקיד סביב שולחן הממשלה. לא בטוח שתרצה בו, וכנראה תבקש תיק אחר.
את תיק החינוך תקבל דמות מהציונות הדתית ועוצמה יהודית, אופיר סופר או יצחק וסלראוף או מהליכוד גילה גמליאל, שעל אף שנמצאת ברשימה השלישית בליכוד, מעוניינת בתפקיד ובעיקר להכנסת נשים סביב שולחן הממשלה.
לתפקיד שר התקשורת מועמד גם כן יואב קיש או דני דנון וכן בעז ביסמוט העורך לשעבר של ישראל היום. את תפקיד שר הכלכלה והתעשייה מבקש כאמור שלמה קרעי וכן אלי כהן שישוב למשרד במידה ולא יזכה בתיק האוצר. גם שמו של יולי אדלשטיין עלה כמתאים לתפקיד.
על שלושה תיקים מרכזיים יהיה עימות, תיק המשפטים אותו דורש דודי אמסלם שכבר הצהיר כי אם לא יקבל אותו יישב בקואליציה ללא תפקיד, אמיר אוחנה שרוצה לשוב אליו ויריב לוין שמעוניין בו. ייתכן שנתניהו יהיה מעוניין לבלום רפורמות משפטיות מצד אחד ולקדם אחרות שיסייעו לו במשפטו, ולשם כך ירצה למנות מועמד שיהיה מקורבו אך גם דמות ממלכתית. מצד שני הוא מסתכן בביקורת מימין על בלימת רפורמות להם חיכו שנים.
הקרב השני שכבר נערך סביבו עימות הוא המשרד לשירותי דת אליו לוטשים עיניים גם ש"ס וגם הציונות הדתית. מוקדם יותר טענו בש"ס כי הגיעו למתווה מוסכם בין היתר על מינוי רב ראשי ספרדי חרדי ורב ראשי אשכנזי דתי, ועדה למינוי דיינים תישאר בידי הציונות הדתית, אך גורם בציונות הדתית שלל זאת.
התיק השלישי שעליו יינטש קרב הוא, משרד נגב גליל, משרד קטן אך עם השלכות לאומניות רוחביות שהוחזק באדיקות בידי ש"ס ועכשיו מעוניין בו אופיר סופר.
לתפקיד שר התרבות והספורט מיועד מיקי זוהר, שר העלייה והקליטה מיועד למפלגת עוצמה יהודית, בתפקיד שר הגנת הסביבה מעוניינת גילה גמליאל. לתפקיד שר הרווחה ייתכן וישוב חיים כץ או נציג מש"ס. שר המודיעין ייתכן ויהיה אבי דיכטר.
התיקים שנותרו יחולקו בין השרים והמפלגות השונות: שר התיירות, שר ירושלים, שר החקלאות ופיתוח הכפר (אופיר סופר א נציג מש"ס), שר האנרגיה, שר התיישבות (כנראה מועמד מהציונות הדתית). שר המדע והטכנולוגיה, שר לשוויון חברתי, השר לשיתוף פעולה אזורי ושר התפוצות.
סגני שרים: סגן שר הדתות – הציונות הדתית, סגן שר האוצר, סגן/שר שר הביטחון, סגן שר החוץ, סגן שר החינוך, סגן שר הבט"פ, סגן שר הכלכלה. בנוסף אליהם יוחלקו יו"ר ועדת כנסת – הליכוד, יו״ר ועדת הכספים – משה גפני.