רק בחודש ספטמבר האחרון, חגגו בישראל את חזרת היחסים עם טורקיה למסלולם. ראש הממשלה יאיר לפיד נפגש עם נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן בשולי עצרת האו"ם בניו יורק. בישראל ציינו אז בגאווה כי מדובר בפגישה הראשונה של ראש ממשלה ישראלי עם נשיא טורקי מאז 2008. למרות התחייבותה של טורקיה לגרש אנשי חמאס ששוהים במדינה, במסגרת היחסים החדשים, התבטאות אחת של שר החוץ הטורקי הראתה את המדיניות האמיתית.
מסתבר שחגיגות נרמול היחסים מסתבר היו מוקדמות מידי. שר החוץ הטורקי מֶבְלוּט צָ'בוּשׁוֹלוּ גילה אתמול (רביעי) כי ארצו דחתה בקשות ישראליות לגרש את מנהיגי חמאס השוכנים על אדמתה. במהלך ישיבת פרלמנט, אמר צָ'בוּשׁוֹלוּ כי "טורקיה סירבה להיענות לדרישות הישראליות, הדורשות גירוש של מנהיגי חמאס המתגוררים במדינה במהלך שיחות בילטרליות". הוא הוסיף כי "התנועה הפלסטינית חמאס אינה קבוצת טרור, וטורקיה מסרבת לגרש אותם".
השר הטורקי התגאה בקשריה הטובים של טורקיה עם חמאס ואמר כי מטרת טורקיה היא לאחד בין הכוחות הפלסטינים השונים. "אנחנו תמיד מובילים מאמצים לאחד אותו עם תנועת הפתח", אמר דאבוטולו.
עם כינון היחסים פרסמו בממשלה כי הפגישה מסמנת את סיום משבר היחסים בין המדינות שנפתחו בעקבות השתתפות גורמים טורקיים במשט המרמרה לעזה ותמיכתה של טורקיה בארגון חמאס . עוד ציינו בלשכת לפיד כי שני המנהיגים דנו במאבק בטרור, ולפיד הודה לנשיא טורקיה על שיתוף הפעולה המודיעיני שהתקיים במטרה לסכל פיגועים איראניים נגד ישראלים ויהודים במדינתו.
כמו כן, השניים דנו גם בשיתוף הפעולה בין המדינות בתחומי הכלכלה והאנרגיה. כמו כן, העלה לפיד את סוגיית השבויים והנעדרים ברצועת עזה ואת חשיבותה.
לאחר שיחת לפיד וארדואן ישראל וטורקיה הכריזו על נרמול יחסים מלא בין המדינות, במסגרת ההכרזה, ישראל וטורקיה החזירו את השגרירים והקונסולים כלליים למדינות.
שר הביטחון בני גנץ גם כן נפגש עם ארדואן. חודש אחרי הפגישה ההיא בניו יורק גנץ הגיע לביקור בטורקיה באוקטובר האחרון, ושם דחק בנשיא הטורקי לגרש את מנהיגי חמאס הנמצאים בטורקיה. גורם ביטחוני הגדיר את הביקור היסטורי וציין כי לראשונה זה עשור שר ביטחון ישראלים נוחת בטורקיה.