כמו במקומות רבים בארץ, גם בטייבה רוב קלפיות הבחירות הוצבו במוסדות החינוך. הביקור באחד מהם זימן למשקיפי הקלפי היהודים מחזה קשה לצפייה: מיצג ובו בובות של חיילי צה"ל ניצבים מעל בובות שרועות המסמלות גופות של ערבים; דמויות של חרדים חבושי מגבעות ועטורי פאות כשעל פניהם חיוכי שטנה, ומתחתיהם דמויות של פלסטינים כפותי ידיים ורגליים.
מיצג הבובות מוצג בכניסה הראשית של החטיבה העליונה בבית הספר המקיף עתיד אל־נג'אח למדעים בטייבה. הוא מוקדש לטבח בכפר־קאסם, לפני 66 שנה, ובין השאר נועד לשפר את כישורי התלמידים באנגלית. התלמידים המשתתפים עיטרו אותו באיחולים לשלום לצד רשימת הנספים בטבח, ושיבצו בו נרות מוכתמים בדם.
בטבח כפר־קאסם, ביום הראשון של מבצע קדש, ירו חיילי צה"ל למוות ב־43 מתושבי הכפר. 11 חיילים הועמדו לדין מאחר שמילאו פקודה שהוגדרה בבית המשפט לאחר מכן כפקודה בלתי חוקית בעליל, ומשפחות הקורבנות קיבלו פיצוי כספי.

כאשר פנינו לראשונה למנהל בית הספר ראמי מסאוורה, הוא העדיף תחילה להכחיש: "זה לא קשור לטבח בכפר־קאסם, לא קיים אצלנו דבר כזה ולא עשינו פעילות כזאת אצלנו בבית הספר".
אחר־כך, כשהתברר לו כי בידינו תצלומים, שינה מעט מסאוורה את גרסתו: "טבח כפר־קאסם הוא אירוע שאנחנו זוכרים, כמו בכל המגזר הערבי. צריך לזכור שמישהו מטייבה נפל שהיד בכפר־קאסם ב־1956, אבל זו יצירת תלמידים שלא רק מדברת על כפר־קאסם אלא על כל מיני דברים. יש בה דברים שקשורים לכפר־קאסם ויש בה דברים שקשורים לנושאים אחרים, עשייה חברתית ועוד".

לשאלתנו אם לדעתו נכון להנחיל את זיכרון הטבח באמצעות הצגת חיילי צה"ל ליד גופות, השיב המנהל: "זאת יצירה של התלמידים, אנחנו לא יכולים למנוע מהתלמיד להיות יצירתי ולהגיד לו אתה מוגבל לעשות אחת, שתיים או שלוש. לפעמים אנחנו מביאים אנשים שמדברים על מה שקרה".
לדבריו, "זה (רק) יום אחד, אנחנו לא עושים מזה סיפור שלם, אנחנו זוכרים את הטבח וזה יצירה של תלמידים. אנחנו נותנים לתלמיד את החופשיות לעשות מה הוא חושב ומה שצריך להיות. אני רואה פה נרות עם תמונות של השהידים שנפלו באותו יום. זה אִזכור של הטבח באופן יצירתי. במיצג יש גם קריאה לשלום".

בתגובה רשמית שקיבלנו מטעם הנהלת בית הספר נאמר: "אנו במקיף עתיד אלנג'אח דוגלים בערכים חברתיים ומשתדלים ככל הניתן לנהל שיח חינוכי עם התלמידים. כחלק משיח חינוכי חברתי אנו מקפידים לנהל את השיח בהתייחס לאירועים אקטואליים ואירועים היסטוריים. במלאת 66 שנים לטבח בכפר־קאסם וכחלק מלימודי האזרחות, או מתייחסים לטבח בכפר־קאסם במסגרת הערך 'פקודה בלתי חוקית בעליל', מתוך פרק שלטון החוק. בסוף פעילות זו התלמידים מכינים תוצרים אומנותיים בשילוב תחומי דעת נוספים כגון אנגלית ועברית. אחד מהרוגי הטבח הנוראי הוא תושב טייבה, מחמוד חביב מסארווה, אשר לזכרו הקימה עיריית טייבה אנדרטת זיכרון. אין כל פסול בניהול שיח לימודי על אירוע זה, במיוחד שאנו מתייחסים לאירוע כאירוע היסטורי ולא כאירוע פוליטי. בבית ספרנו דוגלים בפלורליזם ויש מקום למגוון של דעות ורעיונות".
עוד נמסר מטעם בית הספר כי "במקצוע האזרחות, כחלק מתוכנית הלימודים נחשפים תלמידינו למגילת העצמאות ולמקורות החקיקה היהודים בישראל, ואין כל פסול בהתייחסות לאירועים היסטוריים שאין מחלוקת עובדתית לגביהם. אין לנו עניין להתייחס לכל פרשנות פוליטית שקרית שמטרתה להכפיש או להתסיס. המוצגים כללו גם יצירות על שלום, על קבלת האחר ועל אנושיות. נמשיך למען עתיד ילדינו ולמען חיים משותפים במדינה, לנהל שיח פדגוגי חברתי מעשיר".

ברשת חינוך "עתיד", שבית הספר פועל תחתיה, גיבו את המנהל. ממשרד החינוך נמסרה תגובה קצרה במיוחד, ולפיה "הנושא הועבר לבדיקת הגורמים הרלוונטיים במשרד".