מעל 700 פניות בדואר האלקטרוני נשלחו ביממה האחרונה לפרקליט המדינה עמית אייסמן ובהם דרישה כי הפרקליטות תערער על החלטת צוות השופטים בבית המשפט המחוזי בבאר שבע, בראשות השופטת יעל רז-לוי שגזרו 5 שנות מאסר בלבד על צעיר בדואי שלפני כשנתיים תקף מינית ילדה בת עשר במיטתה. בשל הרצון להגן עליה, סעיף האישום בגין אונס ברוטאלי וקשה הומר לתקיפה מינית אך גם תחת סעיף זה, הוא נידון לתקופת מאסר קצרה יחסית.
בתנועת 'ישראל שלי' יצאו אתמול למבצע בזק בניסיון להוביל קבוצת לחץ ציבורית נרחבת, מימין ומשמאל, שתדרוש מפרקליט המדינה אייסמן שלא לקבל את גזר הדין ולערער עליו.
"אדוני הפרקליט, תעשה צדק ותערער על הגזר הדין של אונס הילדה בת ה-10" נכתב במייל שנשלח באמצעות ישראל שלי לכתובת המייל של אייסמן. בדף הקמפיין הסבירו פעילי 'ישראל שלי' כי "הפרקליטות, מצידה, ביקשה עונש של 10 שנים. השופטים לא רק חתכו בחצי את הבקשה של הפרקליטות, אלא גם נזפו בפרקליטות בטענה שהדרישה ל-10 שנים היא מוגזמת, ביחס לפסיקה במקרים דומים. עוד הם נזפו ואמרו שהפרקליטות לא התחשבה בשיקולים לטובת הנאשם, כמו גילו ושיקומו".
בתנועה הציונית שפועלת להחזרת המשילות ולחיזוק מערכת המשפט אומרים כי "פרקליט המדינה חייב להגיש ערעור על כך, יש פה מאבק ציבורי של אזרחי מדינת ישראל מול חוסר המשילות וההפקרות. שופטת בית המשפט צריכה לדעת שהשבת המשילות וההרתעה הם חלק מהמשפט". עד כה בפרקליטות לא קיבלו החלטה האם לערער על הפסיקה המקלה.
זו לא הפעם הראשונה ששופטת המחוזי בבאר שבע, יעל רז-לוי מגלה הבנה גדולה לסבל הנתבעים ומוצאת סיבות כדי להקל עם עונשם ולגזור עליהם עונשי מאסר מועטים, מול עבירות המין החמורות שבהן הורשעו. כך למשל בתיק אחר שבמרכזו עמד גבר שהורשע בעבירות מין חמורות שביצע בבתו, נשלח על ידי רז-לוי ל-28 חודשי מאסר. בפרקליטות ערערו אז על ההחלטה ובעליון קיבלו את בקשתם. "בית המשפט שגה וחרג לקולא", כתבו שופטי העליון שדנו בערעור בהתייחסם לעונש שקיבל האב שטען כי הייתה זו הבת שפיתתה אותו. "ורק בשל הכלל הנוהג שלפיו אין ערכאת הערעור ממצה את הדין", הסבירו, הם דנו אותו ל-50 חודשי מאסר.
בשל הביקורת הציבורית על פסיקתה של רז-לוי במשמר בתי המשפט החליטו בסוף השבוע לתגבר את האבטחה מחשש להתנכלות או פגיעה בה, זאת למרות שלא דווח איום קונרקטי נגדה.